AMA: Fuji Classic

Voishan tälle nyt aman täräyttää, kun ruoto on lyhennetty ja eilen kävin napsimassa kuviakin.

Viime kesän retkipyöräsinkuloinnin jälkeen päätin, että nyt on saatava oikea, ja ennen kaikkea fixed gear -polkupyörä. Syksyllä seurailin internettiä ja varsinkin foorumin myyntiosiota tositarkoituksella. Rahoja ei ollut kompliitin ostamiseen, eikä se sinänsä kiinnostanutkaan, halusin kasata itse. No sieltähän se fujin runko sitten löytyikin (melkein naapurista), myyjä arveli koon olevan M tai L ja kaupat tehtiin. Kotona epäuskoisten mittailujen jälkeen runko osoittautui XL:ksi. No, eipä siinä, on sitä pituutta siunaantunut meikäläisellekin, joten ajattelin kokeilla!

Osia tilailin nettikaupoista aina palkkapäivän tullen, ja viimein muutama viikko takaperin viimeiset osat kolahtivat luukusta ja pyörä kasaan. Mikä fiilis. Now I’m complete! Nyt ajoa alla pari sataa km, ja hyvältä tuntuu. Eli saanen esitellä, ensifiksini.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Runko: Fuji Classic 2010 XL
Kiekko-osasto: Miche X-press + Vittoria Zaffiro Pro 25c
Kammet: Factory Five Pista Track 48t aka kiinanmaan 75
Poljinsektio: BLB freestyle + KRNKY strapit
Takaratas: BLB 19t
Satula: Charge Spoon
Tolppa: Cinelli Pillar
Stemmi: Runkon kylkiäisinä tullut ITM visia 90mm, näytin semitribaaleille asetonia ja mustaa kanisteria
Tanko: Kiinalaista huippuosaamista + jotkut foamit
Jarruosio: Dia-Compe BRS101 ja Tech 99 kahva

Asiat, jotka kiinnostaa jatkossa:

  • Ehkä hilppasen pidempi stemmi
  • Pienempää ratasta taakse
  • Lukkopolkimet
  • Droppi + kahvat + vapaaratas pidempää matkaa varten

Kaikki kuvat täällä

Just hyvä. Mun vanha runko. DIBS

Ps. Tää bar spinnaa nimim van voi todistaa

Oho, kappas. Tän myyminen on kyllä jälkikäteen eniten kismittäviä pyöräilyyn liittyviä tekemiäni asioita, vaikka hyviin käsiin näyttää päätyneenkin.

Joo ilmoitan tatun barspinnanneen tällä like no tomorrow.

Haha, tällä ohjaamolla no barspin, mutta jos alla ois nollakulman stemmi ja etujarru veks, niin alkais oletettavasti pyörimään. Joo on hyvissä käsissä, ei hätää! Ilmeisesti tosiaan kiertäny aika monella hessulla tää runko, nyt pääty meikäläiselle ja saa osakseen kovaa ajoa sekä rakkautta.

koon kanssa on käyny alottelijan mäihä koska vaikuttaa aika soveliaalta

käännä tankoa hieman enemmän eteenpäin, tollee tulee painetta peukalonhankaan aika ronskisti

t.risermies

jämy kasasu

Aivan hyvä. Stemmi näyttää ehkä lyhkäseltä tai sitten kuvittelen.

Classic Track on kyllä kiva pyörä. Mun 2010/2011-yksilöllä huidellaan jossain 10 tuhannen kilometrin paremmalla puolella ja edelleen tykkään ajaa sillä, vaikka muitakin fillareita löytyy. Sillä on ajeltu ympäri vuoden työmatkat, myös Oulun paskatalvessa. Fujin suunnittelumiähet ja -naiset on tosin päättänyt jostain syystä tehä takajarrusillasta suht tiukan, mikä rajoittaa talvirengasvalintoja ikävästi.

Aivan hyvä Classic ensifiksi. Omani täyttää tänä kesänä 4v eikä ole tarvinnut katua tai vaihtaa. Tolpan perusteella koko näytää just hyvältä.

Takajarrusilta on selkeä suunnittelumoka, joka sittemin on vissiin korjattu. Taakse taitaa mennä shortreach-jarru kun orkkis-keula (vm.2011) vaatii medium/longreach-jarrun, go figure. Mutta mitäs sitä nyt takajarrua “klassiseen ratapyörään.” :wink:
46-17 välityksellä ja sopivalla ketjunmitalla 28 gatorskin mahtu pyörimään nippanappa jonka jäljiltä omaani on hiotunut hiekkatieajeluiden jäljiltä hieman lisää rengastilaa. 48-19 väleillä takana on väljempää.

Kiitos kommenteista! Joo mäihä kävi ton koon kanssa, tää vaikuttaa just passelilta. Tota stemmiä mä oon tässä lähipäivinä mietiskelly, että sais ehkä olla tosiaan vähän pidempi. Pitäis joltain ottaa kokeiluun joku 100-110mm. Ja riseriakin oon katellu sillä silmällä, että pitäisköhän sitä ihan piirun verran pyöräyttää eteenpäin. Toi jarrusiltahomma on kyllä semmonen, että itekin oon vähän miettiny, mitä on fujin pojilla ollu mielessä, kun näin on asian ratkassu. Mutta siinä se nyt on, eikä näillä kumeilla menoa haittaa.

Fuji Classic on hyvä. Ja ketjun yksilö on oikein hieno: musta ja valkoinen mun mielestä hyvä kombo. Ne kai muutti logoa ja muuta vähän rauhattomammaksi tuon version jälkeen. Jossain välissä oli myös aika arveluttavia värivaihtoehtoja. (Mun suosikki oli oranssi, mutta valkoinen on muito bom också!)

De Mysteriis Dom Freewheel. Eli tuli tosiaan laitettua Fuji tossa viikko sitten maantiekuntoon, ja parit vähän pidemmät lenkit ajettua. Kyllähän tuo kulkee pidemmällä matkalla vapaana ja piikkiä stydimmällä välityksellä aikas vauhdikkaasti. Tänään kuitenkin vaihtunee rieseni takas ja kiekko ympäri, koska kaupunkiajossa fixed ja riser = best. Sitä pidempää stemmiä vois kyllä kokeilla nyt, eli O: 100-110 mm OS stem. Niin, ja etujarru vaihtu Sramiin, nyt ei oo liikaa reachia. Eli M: Dia-Compe BRS101 etujarru.

Maantielenkkisetup

Uudet osat:

Jarrut edessä ja takana: Sram Apex
Kahvat: Cane Creek SCR-5C
Droppi: Käytettynä foorumilta, merkkiä X
Teippi: Deda Elementi Perforated
Vapaaratas: BLB Superior 18t
Juomapullo-osio: Motornetistä zeeffalia ja foxxia

Maantielenkkisetup

Maantielenkkisetup

Maantielenkkisetup

Parempi näin.

Yes! Hyvän näköinen Fuji. Todellakin toimii dropilla ja kahvoilla paremmin kuin riserilla! Kiva kuulla, että kulkee hyvin. =)

Dropilla kova!

Ehkä tämmöset puuttuis?
http://www.fixiedreams.com/1453-thickbox/dia-compe-cable-guide-rings.jpg

Dropilla ja kahvoilla on todella parempi.

Oon kyllä itekki riser-miehiä mutta myönnettäköön että droppiohjaamo toimii pirun hyvin.

E:Muutenkin on kyllä hieno peli ja hyvä väri, tämmönen fuji alkanu itteäki kiinnostamaan.

avauskokoonpano bäst

Kiva Fuji molemmilla setupeilla. Droppi versio ehkä parempi.
(Mikä linssi tekee tuommoisen lämpöväreily/täplä bokehin?)

Kiva että tykkäätte, meikä nimittäin myös. Oikeestaan oon kyllä erittäin rakastunu tähän pyörään. Tää droppiohjaamo näyttää tosiaan ainakin sivuprofiilista huomattavasti tasapainosemmalta, mutta pidempi stemmi vois kompensoida tätä riserpuolella. Ja ehkä joku päivä availen noi tankoteipit ja nykäsen takajarruvaijerin veks, niin voi painella fixed tälläkin ohjaamolla ilman takajarrua.

Noita jarruvaijerin pidikkeitä ei oikein löytyny nopeesti mistään, niin nippusiteet sai korvata ne. Ja linssi on canonin EF 50mm f/1.8 II, terävyyttä lisätessä toi efekti vielä korostuu, mut on se tommonen jo valmiikskin, 1.8 aukolla.

Maailmankaikkeus ei muuten räjähdä, vaikka fixiin jättäis takajarrun. Oon kokeillu.