AMA: Dolan Pre Cursa

Moi! Oon Jussi, ja aika uus täällä. Tämä on miun eka AMA, eli arvostele miun kesäpyörä.

http://jm.1g.fi/kuvat/x%20files/amam.jpg?img=smaller

Runko: Dolan Pre Cursa "56 2014
Keula: Alpina carbon, porattu reikä jarrulle
Jarru: Sram
Ohjainlaakeri: Alpina
Ohjaamo: RaceFace riser 50cm, Cinelli 110mm stem, noname foamit
Tolppa: Alpina
Satula: Charge Spoon
Voimansiirto: Sram GXP, Sram Omnium 170mm/48t, White eno 17t, Kmc z510hx
Polkimet: Noname flatit, Urban Experiment strapit
Kiekot: Halo Aerotrack/Aerorage, Schwalbe Durano 25mm

http://jm.1g.fi/kuvat/x%20files/uuus.jpg?img=smaller

Yksjarrukaturatasinkelihävittäjä ihan jebb. Nopein väri dolaneista.

Hyvän näkönen on. Tolppaa on kyllä sen verran esillä, että isompi runko saattais toimia myös. Kunnon ama-kuviin sit löyty “sääntöjä” jostain.

Parhaalla paikalla otettu eka kuva. Hieno pyörä. Onko tuo white siis se vapaaratas? Eikö niillä oo fixirattaitaki?

main_one - 10:56, 19.9.2014 » Mulla oli myös tuo Blb:n royal (120klik). Ajoin sillä n.1500km, jo uutena se paukkui, naksui, pyöritti "vapaalla" polkimia ja tuntui jotenkin kankealta. Irtiollessa pyörittelin sitä eestaas, ja huomattava välys siinä on. Tilalle tuli Whiten eno, ja ero esim. herkkyydessä on huomattava. Pitänee avata joku kerta tuo blb, ja tutkia mitä se on syönyt.
Haisis vaparilta.

Niin tota sinkuloihin on ollu tapana laittaa taaksekin jonkinlainen jarrulaite. Eikä kyse ole kypärän käytön kaltaisesta jutusta, vaan siitä että tulee parempi pyörä jolla voi tehdä enempi juttuja.

Paitsi että laita fiksiksi ja aja kesään.

Iikeli - 20:22, 20.12.2014 » Hyvän näkönen on. Tolppaa on kyllä sen verran esillä, että isompi runko saattais toimia myös. Kunnon ama-kuviin sit löyty "sääntöjä" jostain.
Tämä on miun eka kunnollinen muotipyörä, eikä ihan tarkkaa kokoarviota osannu tehä tilatessa. Toisaalta tuo 56 on nätimpi kun 58. Ama-kuvien säännöt oon joskus lukenukkin, ja jollain tapaa yritin tuossa ekassa kuvassa niitä noudattaa. Toki kuvaushetkellä ei ollu aman tekeminen edes mielessä, kunhan omaksi iloksi kuvasin. Toinen kuva olikin vain turha extra.

Kyllä siinä vapari on. Tulee ajeltua kärri perässä 50% ajoista. Jos suunnitelmat uudesta “perhepyörästä” toteutuu, opettelen tuon fixillä ajon. Myös joku kivempi ohjaamo on ollu mielessä.

Pääasiahan on se, että on kiva ajaa. Sitten kun jossain vaiheessa uutta tilailet niin suosittelen koittamaan myös kokoa isompaa. Ihan nätti pyörä toi dolan kuitenkin.

tjäna jussi.

ihan kliffa zygä jäbäl. duunaa takajarru asap - tai flippaa takakiekko kiintsariks. ite väsäisin jälkimmäisen manööverin, koska fixed gear best.

ja likeli-jäbä bamlaa vaihteeks omiaan. fitti näyttää ihan käypäselt stäkki & riitsi -näkökulmast: hytin korkeus & pituus jeppis. bulimpi freimi ois jäbälle salettiin liian buli. tolppaa on just sen verran näkyvis mitä ajajal on klabbeis pituutta.

tätsit.

manuelkala - 9:44, 21.11.2013 » voihan fiksiin laittaa jarrun. imo vapari ja etujarru ratarungossa on vähä tabu.
e. en kyl tiiä mitä oon tarkottanu tabul. ratarunkosinkulast ei tehä amaa?

Onko pre cursaan edes teorissa mahdollista porailla jarrua?

Hyvä pyörä. Ei muuta kun kiinteeks vaan. Itekkiin ajellu pakon sanelemana hetken tässä sinkulalla jossa vain etujarru (ei tosin mikään “ratapyörä”), ikävä jo fiksiä.

Siis takajarrusta puhe.

^Nopeella googletuksella löytyi pari takajarrullista pre cursaa, mutta joo… Siistin näköinen pyörä, ajaisin

Hyvä koko, hyvä kuva, hyvä tsygä!

Kare_Eskola - 9:42, 21.12.2014 » Paitsi että laita fiksiksi ja aja kesään.