AMA: Chesinini

Nyt on alla riittävästi kilometrejä että kehtaa aman postata.

Tuli yhtä reissua varten myytyä fiksikiekot poies että koska matkakassa on aina pop, joten reissulta palatessa piti tietysti ekana alottaa uus projekti että olis kiinteävälitteinen. Siinä sitten nollatuloilla harkittiin vastuullista rahankäyttöä kunnes näin foorumilla myynnissä Chesini Gran Premion 51,5 cm pitkänä. Aiemmat mankelit ollu 54 ja 53 ja halusin koittaa että vieläkö voi lyhentää, joten hetken kuumuudessa sijoitin viimeset ropot uuteen runkosettiin. Ei harmittanut, koska rahaahan saa aina lisää, joten tiesin että kohta voisin ostaa osiakin.

Seuraava hankinta oli Novatecin BDW navat, koska halusin fiilistellä edellisiä kiekkojani. Napojen jälkeen löyty foorumilta käytetyt omnomnomit ja teekkarien fillaripajalla sain feissailla italokeskiön ihan ite ja halvalla, kun muissa liikkeissä olisin joutunut maksamaan ihan kunnolla siitä että annan jonkun muun räplätä pyörääni.

Osia tilasin pääasiassa bike24:stä ja otin omasta hyllystäni. Myöhemmin vielä eBaystä lyhkäsempi stemmi, oli pakko saada avattavalla clampilla oleva quilli.

Alkuperäiskuosi oli jotain tällästä perustylsää:


Onnellisena ajelin tuolla setupilla, kunnes mökkireissua varten tuli laitettua eteen tarakka. Paras juttu ikinä. Myöhemmin rupesi harmittamaan kun kurakeleillä ajamisen jälkeen sai aina kuumotella luuleeko rakennusvirasto mun pöllineen sepeliä, joten just ennen nykäskaupungin ajoja ratkaisin ongelman motonetin lokareilla. Just ja just mahtu.Runko ja haarukka: Chesini Gran Premio
Ohjaamo: Deda elementi murex 85 mm, joku hyvin kapea SR road champion, Bilteman teipit, joku Michen laakeci
Jarruosat: Punasta eBay-kuorta, Cane Creek SCR-5 kaffat, Campan Veloce jarrut
Voimansiirto: M520, GXP + Omnomnom + 48t omnomnom, KMC Z1X Inox, 19t leveä surly
Kiekot: Novatec BDW 28/20, DT Swiss super comp, DT Swiss RR 585, Velox, Continental GP 25-622
Istuin: Tolppa tohtorin 26,6 setbäkitön Selcof, satula joku nyljetty Selle italia jonka laitoin alunperin vitsillä mutta kuinkas sitten kävikään.
Pulloteline ja lokarit on Zefalia Motonetista, tartsi Basil front carrier slim.

En edelleen tiiä miks tilasin noin kalliit ja painavat kehät, mutta ei se enää harmita kun huomasin tän olevan ihan jepa käyttöesine. Itekasattuja kiekkoja on saanu rihtailla turhan usein, en kai vaan uskalla vetää puolia riittävän kireälle tai jotain.

Sanoisin pitäväni tästä iteki.

Onpa paljon tolppaa.

Kuulen tuota usein. Itseasiassa tuossa ensimmäisten kuvien jälkeen tuli nostettua tolppaa vielä reilulla sentillä ja sitä ennen penkkikin siirtyi ääriedestä ääritaakse. Joku setback-tolppa saattaisi olla ihan mukava ratkasu, mutta tossa koossa niitä löytyy vähän heikosti kakspulttisina ja oon ihan tyytyväinen tohonkin.

Tiedän että penkki näyttää olevan hassun korkealla, mutta on ilmeisesti melko pitkät jalat suhteessa torsoon. Lisäks kovat jätkät tietty laskee stongan alas joten niin on tehty tässäkin. Oikeesti harkitsen ihan sentin tai parin nostamista, kunhan saa aikaan availla tarakan paskoja pultteja. Alaote on ihan hyvin käden ulottuvilla, muttei se tietenkään ole se kaikki mukavin asento. Sekin tuntuu omituiselta vaan persauksissa, joten veikkaan että satulaa ja sen sijaintia miettimällä saattaisi saada ihmeitä aikaan.

Customi on harkinnassa koska kaikki rungot tuntuvat olevan pitkiä ja matalia, mutta sitä ennen pitää vielä funtsia mitoituksia ajamalla esim tätä pyörää.

Tämä on ihan naurettavan väärän kokoinen pyörä. Mutta ei se mitään, koska meidän perheessä tykätään Chesineistä. Puoliso on 160 pitkä ja ajanut 52 pitkällä Chesinillä mm. yli 400 km putkeen.

Niin on Waltoki.

Paljo on mittaa kammilla?

Älähän levitä misinformaatiota, nelisatanen meni 53 pitkällä monivaihdemiyatalla.

Kammet on 165 mm ettei polkimet kolise tonttiin, kuski 173 ettei pää kolise ovenkarmeihin ja inseam muistaakseni 83 ihan vaan koska paska tuuri. Ajatuksena ois pikkuhiljaa liikutella satulaa ja stongaa erinäisiin suuntiin kunnes oon vielä nykyistäkin vakuuttuneempi siitä missä niiden pitää olla, ja sit vois harkita sen customin hommaamista koska eihän näillä mitoilla muuten voi onnellisesti pyöräillä. Kulmista en tietenkään mitään tajua joten jossen jaksa opetella niin oppirahoiks varmaan menee.

Kulmathan riippuu käyttötarkotuksesta. Käytännössä voit kopsata kulmat jostail hyväksihavaitusta. Satulakulma vaikuttaa eniten siihen, miten saat ajoasennon säädöt kohalleen. Ohjauskulma vaikutta ohjauksennherkkyyteen. Putkien pituuksilla sit stack ja reachi kohilleen.

^^ Mulla on muuten samat mitat paitsi inseam sentin enemmän ja 56*57 runko.
e: pitkät kädet itsellä helpotuksena

Ajokuva olis kiva. Se kertoisi että walto ajaa kyynärpäät polvissa. Tai että talidomidi oli ikävä lääke.

^kysyisin tähän vähän tarkennusta; eli onko ajoasento liian lyhyt vai matala, jos kyynerpäät osuvat polviin? vanha nyrkkisääntöhän kertoo alaotteella kyynerpään ja polven osuvan melkein toisiinsa kampi edessä. vaikka eipä kaikista perinteisistä nyrkkisäännöistä ole ennenkään ollut hyvää ajoasentoa perustelemaan…

Geometriasta en osaa sanoa muuta kuin, että tolpan määrä on vaikuttava, ja on pituus-korkeus -suhde on vähän erikoisen näköinen. Toisaalta, jos sopii, niin ei siinä mitään.

Itse pyörä on just kiva.

Pitkiä matkoja kyllä poljette.

Kammiksi jotain klassisempaa? Campaa tai gipii

Mult on jäämäs campa pistat ylimääräsiks jos kiinnostaa.

Hienoo että tämä tuli ajoon :slight_smile: Olisi ihan kiva nähdä myös speksattuna oman aikakautensa osavalinnoilla…