AMA: bro-pro triple triangle

Mä halusin ratapyörän. Mielellää teräksisen. Tää osu sillmiin ja tuntu sopivalle nii tehtiin kaupat.

Sit satulaputken ja “vaakaputken” liitoksest löyty cräkki. Panikoin ja kaikkee mut konsultaation jälkee hion maalit pois ja teräs alla iha ehjää, eli kaik hyvin. Kannutin takas mustaks.

Sit myöhemmin nappasin käytettynä lesommat kammet ja swappasin tähä alunperin olleet kammet toisiin toista (toivottavasti pian tulevaa) projua varten.

Nyt kiekot on viel niin sanotusti vaiheessa, mut on sentää jotain alla et pääsee pyöräilee. Välit 49/19 kadulle ja jotai kivaa sit velolle. Tilaa ois ehk poistaa viel yks linkki ketjust ni ois ainaki tiukka. Kiitokset tähä kaikille jotka on auttanu tän matkaa tähän asti.

Osia toistaseks:
Breakbrake17 Transfer runko 57
rotor kammet ja keskiö
kiekot sebun orkkikset
Pirelli Cinturato Velo 28mm
KCNC putket
Zippo service course sl 70 tanko
Fizik Aliante satula

25 Likes

Maukas

Hyvin rakennettu. Ja jos ketjusta saat linkkiä veke, niin ota pois. Helpompi laittaa ratavälitys, kun ei tartte ketjua vaihtaa. Tosin kumin ja satulaputken väli näyttää pieneltä. 23mm kumien kans ehkä.

Tosi hyvä!

No nyt! :ok_hand:

jotenkin hävytön, hyvä!
voisko rattaan kiillottaa kirkkaaksi

Tää on tosi kiva. Tykkään tästä.

Joo tosiaan ekast kuvastaki näkyy et täs on hirmu pitkät dropoutit. Se helpottaa tota ongelmaa, mut ois hyvä slämmätä kiekko varmuuden vuoks. Jos ei muuten onnistu ni sit tykimpää arkivälityst esim 17t ni radal 14 tai 13 pitäis mennä samal ketjul.

Ei ainakaa vielä. Tavotteena ois mustat kiekot ni sit taas näyttää erilaiselt.

Muutenki muutoksina mietin et stemmi vois olla jyrkempi esteettisistä syistä et jos joltai löytyy 110-130 pitkä tyylii -25 astetta ni vois sopii. Nykynen on 140mm -17.

Oisko tää ny sit toka breakbraken transfer rojekti täällä, vaiko juuri se sama uudelleensyntyneenä? Tuli siisti!

Kai tää toka oma lanka ja eri pyörät. Useempi näkyny kyl foorumil pyörivän muttei omia lankoja niille. Tämäkin foorumilaiselta ostettu.