Alaputkivaihtajan vivut Nishiki Trim Masteriin

Hei, ikuisuusprojektina nurkissa pari vuotta pyörinyt Trim Master on jumittanut mm vaihtajien kanssa, kuka tietää mikä kiinnitys on kyseessä? Onko tämä Shimanon vai Suntourin? Tönäri oli hukassa, mutta isompi kannan halkaisija on visiin 10mm ja litteiden sivujen väli 6mm.

Jaa, kuvalinkki ei toimi, tässä tekstinä: Imgur: The magic of the Internet

Vaihtoehtoisesti, jos on hyviä ideoita miten pannoilla nyt kiinni olevat vaihtajat saa olemaan luistamatta, kuuntelen kiinnostuksella. Nyt kiristyksen määrästä huolimatta kaapeli löystyy saman tien etuvaihtajassa.

Oma ajatus oli, että kasaan koko pyörän kavereilta saadun rungon yms lisäksi Kierrätyskeskuksen Pyöräpajan romuosista, mutta tuolla tyyliin yli kymmenen kertaa pengottuani on pakko todeta, että esim noita vaihtajia tai kunnon kampia ei kyllä ole mahdollista löytää… Elikkäs lähdetään ostolinjalle, tietääkö kukaan hyvää huoltoa esim, mistä voisi ostaa näiden vanhempien pyörien osia?

Vuoden 82 Trim Masterissa oli ainakin Shimano 600, kuten todella monessa muussakin vastaan tulleessa saman aikakauden raamissa

Pätkä sisuria on yleensä riittänyt pitämään vastaavat klemmarit paikallaan

Niin meinasitko jarrut kytkeä noihin vai mimmone yksvaihteine sulle on tulossa?

Älä asb viitsi niistä vaihteista taas, kaikkihan niillä ajaa nykyään

No nii, saakeli, paveki lesoo jollai vaihdeomniumilla alamäkeen vedetyistä komeista.

Vitu ku lähin fiksil duunii, ni en voi vetää vaihteilla.

Joo ei ole yksivaihde tulossa. Olen kuitenkin uusi näissä hommeleissa, ei ihan hirveän kypsää tulla ensimmäisenä vinoilemaan uudelle käyttäjälle, joka kysyy apua.

Mitenköhän jotkin tällaiset? http://www.ebay.co.uk/itm/Suntour-Double-Alloy-Downtube-Shifters/152701435415?hash=item238db6fe17%3Ag%3AptkAAOSwEWtZuDDR

Äkkiseltään en mistään Googlailemalla löytänyt listaa erilaisista käytetyistä kiinnityksistä. Kun jatkuva teema itselläni (tämä siis on ensimmäinen kasausproggiseni, ja ensimmäinen kerta kun olen koskaan tehnyt pyörän kanssa muuta kun vaihtanut jarrupaloja tms) on ollut, että jokun hankittu vintage-osa ei käykään syystä tai toisesta.

Ainakaan noita vipuja mitkä tuossa nyt on, ei saa kiinnitettyä noihin kiinnikkeisiin.

Hmm, eiks noi ny oo ihan tavan viistoputken vaihtajatapit? Onks noissakin muka eri standardeja?

Edit: Tietty helpoin tapa estää nykyistä pantaa valumasta on kiinnittää se noiden tappien yläpuolelle.

NKOTB - 12:21, 15.9.2017 » Hmm, eiks noi ny oo ihan tavan viistoputken vaihtajatapit? Onks noissakin muka eri standardeja?
Valitettavasti joo. Käsittääkseni perinteinen Shimano/Campa/ranskis -jako + käppävalmistajat päälle

Ajattelin itse samaa, että nuo tapit pitäisivät pannan paikallaan, mutta ei natsaa koska tapit tulevat silloin vipujen tielle.

Hmm, kuvassa vasemmanpuolimmaisena olevien Campojen kiinnitys näyttää hyvin samanlaiselta kun itselläni. Toisaalta vähän järkeilemällä, epäsymmetrinenhän tuo keskitappi varmaan on muillakin ymmärrettävistä syistä. Suntourin vaihtajista kuvassa valitettavasti ole purettu vaihtajaa, eli en voi vertailla.

On tää nyt vaikeaa :stuck_out_tongue: Katselin täällä kauan sitten ollutta Trim Master-ketjua, mutta siinä aktiiviset omistajat eivät enää taida olla foorumilla, joten apua tuskin tulee sieltäkään suunnasta.

Ja, siis vaihtajat ovat Shimanon romis/lahjoituskamaa, käykö tässä nyt niin, että erimerkkiset vaihtajat eivät toimi noiden kanssa, jos liikerata loppuu kesken, tms?

http://www.os2.dhs.org/~john/lever-bosses.jpg

Tällaisen sain kaiveltua

http://www.bikeforums.net/classic-vintage/1076385-please-school-me-downtube-shifter-types-i-know-nothing-about-them.html

#aah kiitos tästä, pitänee kaivaa tönäri jostain esiin, erot ovat aika pieniä näköjäs.

Mutta pitääkö vipujen olla nimenomaan noille juotetuille tapeille suunniteltu, vai saanko omat Shimanon vipuni noihin kiinni tuossa mainostetulla munnossarjalla. (mitä arvatenkin on ihan tosi helppoa löytää yhtään mistään…)

Helpointa voisi ehkä olla Ebaystä katsoa sopivat, kunhan saan mitattua nuo mitat tarkemmin.

Taika-Kim - 12:19, 15.9.2017 » Joo ei ole yksivaihde tulossa. Olen kuitenkin uusi näissä hommeleissa, ei ihan hirveän kypsää tulla ensimmäisenä vinoilemaan uudelle käyttäjälle, joka kysyy apua.
Attelin, että olisit tosta jo tajunnut, mutta säähän taidatkin olla pikkasen tyhmä.

Tää on palsta keskittyy yksivaihteisiin pyöriin. Jos sulla on vaihdehommia, niin voit käyttää monivaihde.net tai fillarifoorumi.fi palstoja.

Tiätsä? Vähän niinku kysyisit neulontavinkkejä ristipistopalstalla.

happo-orgiat - 11:56, 15.9.2017 » Älä asb viitsi niistä vaihteista taas, kaikkihan niillä ajaa nykyään

taika-kim ja happo-orgiat painamassa tanakkaa asiaproosaa nishiki trim masteriin tulevista alaputkivaihtajan vivuista.

what a time to be alive.

Itse en ollut noista muista palstoista tietoinen, ja täällä on aivan määrätön määrä keskustelua muustakin, niin oletin että nimi oli joku historiallinen jäänne. Sama jengi kuitenkin kasailee kaikenlaisia pyöriä, tai näin olen luullut.

Taidat viettää aika paljon aikaa tällä foorumilla? Ymmärrän ahdistuksesi ja lähetän täältä kerettilästä empaattisia ajatuksia luoksesi, kaltaisesi tosiuskovat tekevät Internetistä kauniimman paikan.

Oikeestihan sä tarttet tohon alaputkeen kuoristopparit ja tankoon peukkuvivut, jos meinaat riserilla ajella.

https://1554652485.rsc.cdn77.org/i/p/4/4/26444_00_c.jpg

http://i.ebayimg.com/images/a/(KGrHqFHJDkE+KgQ70GiBP2Z0pzmQg~~/s-l1600.jpg

Niin, järkevä ihminen varmaan laittaisi dropin niinkuin on tarkoitettu, mutta teen tätä tyttöystävälleni, jota en saisi kuitenkaan ajamaan sellaisilla :smiley: Hmm onko termi sitten “friction thumb shifter” maailmalla, jos alan etsimään noita? Tankovaihtajat sinänsä olisivat ehkä helpommat kun kauas alaputkeen sijoitetut vivut, jos ei muutenkaan ole tottunut ajamaan kitkavaihtajilla… Ja sama ongelma on edelleen, onko noissa kuoristoppareissa eri kiinnityksiä? Vai onko niissä niin paljon välystä, että pelkkä oikean kokoinen kiinnitysruuvi riittää?

Tai vaihtoehto B: hion tapit melkein kokonaan pois, mutta jätän sen verran koroketta jäljelle, että pannat pysyvät paikallaan, mutta vivut pääsevät liikkumaan vapaasti? Tämä voisi olla ehkä helpoin vaihtoehto. Katselin vähän tuota Bike Forumsin keskustelua aiheesta, ja itselläni ehkä alkaa tässä kohtaa tulla viitseliäisyys vastaan juuri sopivan mallin metsästyksessä, kun pääasia olisi vain saada toimiva pyörä aikaa ilman mitään hifistelyjä. En viitsisi laittaa montaa kymppiä johonkin, mikä on taas parista millistä kiinni väärä osa kuitenkin lopulta…

Mutta jos jollain olisi myydä settiä käypäisiä peukkuvaihtajia, voi laittaa viestiä.