airwalk. apua.

No niin,
Jussilta ostin tuon director chanin Airwalk trick track rungon pois ja nyt tarvitsisi keksiä osat siihen. Ehdotuksia, ideoita, neuvoja ja apua saa antaa.

Kehiksi ajattelin H+Sonin eeroja, mutta napa-puoli on vielä ihan auki. Mitkä navat voisivat olla tarkoituksen mukaiset? Olisko fix/free napa hauska ja jännä vaihtoehto vai fix/fix ja mahdollisuus välityksen vaihtoon? Tarkoitus olisi, että osien puolesta kiekot voisi myös myydä pois joskus. Eli mahdollisimman järkeviä osia etsitään. Kiekoille täytyisi saada kaveriksi jotkin hyvät 35mm kumit. Mitä ihmiset käyttää? Ja ainiin, onko pinna ehdotuksia?

Toinen polttava kysymys on voimansiirto. Brittikierteet. Mitähän sitä laittas kiinni? Paketti on ihan auki. Ostin jo UN54-keskiön ja sturmey archerin ratakammet, mutta viisteet eivät menneet nappiin. Hopeiset kammet olisivat kyllä muutenkin näyttäneet hassulta tässä prokkiksessa. Saa ostaa pois hintaan 50EUR ja keskiönkin vois myydä vaikka 15EUR. Suhteeksi ajattelin jotain 2,3-2,4 luokkaa, esimerkiksi 42 ja 17 tai 18. MItä muut käyttää temppuillessa?

Kaikkea saa ehdottaa ja jos jotain löytyy kaapista, niin niitä saa tarjota. Muu palikkakokoonpano alkaakin olla jo hanskassa ainakin ideatasolla ja se pidettäköön salassa ;).

-Henri

Veloxin vannenauhat parantaa ajokokemusta perhanasti.

Eikös muuten tämä runko kulkenut Jussille sun kautta? Veloxit tilaukseen…

Ja mieti sitä Philin vaseliinia laakereissa…aijai!

Varmaan joku trikträk-kuski osaa sanoa enemmän, mutta oikeilla ketjuöljyillä lähtee barspin vielä paremmin!

Joo, mullehan toi alunperin tupsahti.

mun täti on duunissa phillillä ja kaapit ja pyörä tursuu rasvaa, keskiöitä ja napoja. toimiihan ne.

jos oikeesti aijot ajaa tirkitarkkia, ni kammiks profile no boss tai truvativ omniumit, miul välitys 44/20, kiva on ja todistetusti toimii jopa älläreissä. kiekkoja valitessa kandee miettiä kuinka korkee profiiliset halajaa. korkeet esim omat dodicit tuo helposti lisägrammoja, mutta on samalla kestävätki. nyt jos tekisin kiekot tekisin 36 reikäset ja vähä levemmäälle vanteelle, että saa oikeesti leveää kumia. itellä nytte n.35leveet. muista, että kaikki osavalinnat riippuu budjetista, saatavuudesta ja mihin käyttöön OIKEESTI haluut sen fillarin: POUSAILUUN, työmatkatempoon vai mihi?

tässä on vähän hankala auttaa, kun pyydät “tarkoituksen mukaisia”, muttet kerro mikä tuon pyörän tarkoitus tulee olemaan.

Itse voin suositella noita Halon Aero Warrioreita, jos jarrua ei aio asentaa. BMX-kammissa löytyy profilen lisäksi halvempiakin vaihtoehtoja, kuten eighth inch ja SE. Noihin vaan splinellinen 130BCD-spideri, niin saa ratasta taas vaihdettua edullisemmin.

Kumivalikoima tuolla n.35x700c -luokassa on hyvä, koska kaikki hybridi- ja touring-kumit on vaihtoehtoina.

mulla on volumessa 42x18 välitys ja se on oikein jies tuohon käyttöön.

Hyviä ideoita ja neuvoja, kiitos! Eli siis trikki käyttöön tulis tai oikeastaan yrittämiseen nyt ainakin alkuun :). Kiekoista haluisin juurikin kestävät ja siksi ajattelin noita eeroja kun niihin saa vielä hieman leveämmänkin (+35mm) kumin käsittääkseni. Olisiko joku Formulan tai blb:n perus napa ihan hullu ratkasu tähän? Kammista kiinnostaa tällä hetkellä eniten eight inch.

http://www.bikeman.com/store/graphics/00000001/product_images/CR/CR7026.jpg

plus

ei välttämättä hullumpi yhdistelmä.

tai sit ilman adapteria ja suoraan tällänen

Muista sitten kun hankit ne eerot että 35mm renkaaseen sopiva sisäkumi 60mm prestalla ei oo se yleisin…

Sanoisin, että Tonin ehdottama Halo AeroWarrior tai vastaava matalampaan mutta leveämpään 29er maastolevarikehään duunattu kiekko olisi fiksumpi valinta. Kevyempi, ottaa huomattavasti leveämmän renkaan, mahdollisesti jopa kestävämpi, ei ongelmia löytää sisureita, Prollylläkin on sellaiset jne.

Samoin ehdottomasti fix/fix-napa, sillä freewheel-puolella ei tee yhtään mitään koska myös fiksi-puolelle saa vapaarattaan ja toisaalta jos fix/free-navan lukkorenkaan kierteet sattuu korkkaamaan niin kiekko on förbi. Ellei sitten halua ajella epäräädisti sinkulalla mutta kuka nyt sellaista…

Ite hylkäsin aerokiekot ensimmäisten jälkeen. Leveämpien renkaiden kanssa toimii 29er kehät paremmin, ovat kevyemmät kuten Jussikin totesi, eikä luulisi kestävyydestä olevan kiinni, alunperin kuitenkin tarkoitettu maastoajoon.

Nyt kaks kesää tullu rullailtua DT:n TK 7.1D kehillä, jotka nykyisin tunnetaan mallilla TK 540. Huonoa sanottavaa en löydä kehistä. Tästä kehästä on kaksi mallia TK 540 ja TK 540D. D-malli on Disc malli, jossa ei ole koneistettua jarrupintaa, muutoin kehä on täysin sama kuin koneistetulla jarrupinnalla oleva. Jos ottaa ei koneistetun, niin voi aluksi olla hieman huonosti pitoa jarrun kanssa, kunnes eloksointi kyljestä kuluu pois.

DT:t tosin ei ole ne halvimmat kehät, mutta halvempia vaihtoehtoja löytyy vaikka Sun Ringleltä, Alexilta, Mavicilta, WTB:ltä. Malleja löytyy vielä monia, joissa käytännössä pystyy käyttämään vannejarruja, vaikka aina ei välttämättä olisikaan koneistettuja kylkiä.

^Mavicin mallit A 119/319/719 ovat hyviä tähän tarkoitukseen.

TimoL - 8:48, 20.10.2010 » Muista sitten kun hankit ne eerot että 35mm renkaaseen sopiva sisäkumi 60mm prestalla ei oo se yleisin...
Tätä on täälläpäin kiroiltu aika moneen otteeseen (terveisin 1/8"th Julian+37 mm Panaracer T-serv). Aerowarrioreiden tai 29er-kehän puolesta hep.

Prestaanhan saa ostettua myös jatkopätkiä, joilla sitä vartta löytyykin sitten vaikka 80 mm pituutta

TimoL - 9:21, 20.10.2010 » Muista sitten kun hankit ne eerot että 35mm renkaaseen sopiva sisäkumi 60mm prestalla ei oo se yleisin...
[sörssistä](http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=26727) saa ainakin

^ toki saa tilailtuu, mutta oishan tommosta kulutuskamaa ihan kiva ostaa vaikka kivijalkakaupoista…

Mä olen käyttänyt ihan tavallisen kokoisia maantiesisureita isoissakin kumeissa. Ei niitä enää sen jälkeen voi kapeampaan renkaaseen laittaa mutta toimivat kyllä siinä isommassa.