Ahtaat polkimien kierteet

Yritin laittaa tuoreita Shimanon lukkopolkimia vanhoihin Suginon kampiin, mutta tekee niin tiukkaa että joutuu vääntämään 20cm varrella ihan tosissaan. Sama ongelma hieman lievempänä yksissä Campagnolon kammissa. Ranskiskierteitä ei pitäis olla kummissakaan, ihan perus 9/16" x 20tpi. What gives? Tehtiinkö ennen jotenkin pienireikäisiä kampia, 9/16" mutta toleranssin ahtaasta päästä? Onko jollain kaluja ton kierteen avaamiseen?

Mulla oli campan strada kammet, niissä oli “F” merkintä, eli filetto joka aiheutti ongelmia polkimien kiinnittämisessä. Netissä on juttua samasta ongelmasta, jotkut ovat hoitaneet ongelman laittamalla uudet kierteet kampiin. Eli jos et keksi muuta, niin kunnon pyöräliikkeessä saattaisi onnistua kierteiden “normalisointi”.

Itselläni oli sama ongelma kun yritin asentaa uusia Shimanon polkimia vanhoihin Spidelin kampiin.

Kävin pyöräyttämässä uudet kierteet paikallisessa pyöräliikkeessä. Polkimet ovat kestäneet hyvin paikoillaan ilman mitään ongelmia.

Ilmeisesti Sheldon Brownin tuntemat kierrestandardit ei aina ole 100,0% lopullinen totuus vaan variaatiota löytyy. Ei muuta kuin kierteitä availemaan, tapithan löytyikin ihan duunista…

Samaa ongelmaa oli Campan wanhojen Pista-campien ja joidenkin MKS-polkusinten kanssa, joten eiköhän se “f” viittaa johonkin Italialaiseen kierteiden nousuun joka ei ole sama kuin Japanilaisten käyttämä.