Aerodynamiikkaa

Kun vanteiden profiilit syvenee syvenemistään niin oon miettinyt tota aerodynamiikkaa. Oletetaan että pystyy ajaan niin kovaa että sillä on merkitystä (about 40 keskari sanoi joku, eli ammattilaisetkin ajaa hidasvauhtisemmat etapit esim. perinteisillä matalilla kehillä). Missä järjestyksessä seuraavien tekijöiden aerodynaaminen merkitys on:

a) ajoasento
b) vaatteiden istuvuus/pintamateriaali/ihokarvat
c) etukiekko
d) takakiekko
e) rungon profiili
f) tangon, satulatolpan ja muiden profiili

En tiedä asiasta mitään. Siis oma arvaus järjestykseen on tuo edellinen, eli a b c d e f. Fillari-lehden palstalla hengailleet, pistäkää järjestys oikeaksi.

Kypärä! Kypärä on tärkein, pitää olla siisti alien-malli, muuten ei kulje!!11!

Mun vasemman säären jättöreuna on tällä hetkellä ajeltu, en huomannut aamulla kyllä mitään eroa vauhdissa.

ja suu kiinni ajaessa!

Parta pitää varmaan myös olla ajettuna

edit: ai katsos, olikin jo mainittuna…

tommi - 10:41, 28.9.2009 » Parta pitää varmaan myös olla ajettuna edit: ai katsos, olikin jo mainittuna...
saako post-ironiset viikset kuitenkin pitää?

itse uskon että ns. kiwi-look on paras. 0.8 mm sänki (päälaella hieman pidempi, 1.4 - 2.0 mm) toimii samalla tavalla kuin golfpallon pinnan kuopat tai hain nahka eli muuttaa pinnan virtauksen just ultimaattisen aerodynaamiseksi.
…Pitäiskin taas trimmata tänään.

Miksei golfpalloista tehdä kypäriä?!?

eki - 11:02, 28.9.2009 » Miksei golfpalloista tehdä kypäriä?!?
Koska ne ei mahtuis kenenkään päähän.

Postironiset viikset on tärkeät aerodynamiikkamittarit! Just siks ne alunperin yleistyi kaikkein kovimpien fixedkuskien keskuudessa. Uskomatonta mutta totta.

Jos pää nousee velolla liian pystyyn, niin viikset alkaa ilmavirran voimasta kutittaa ylähuulta niin ettei ajamisesta tuu mitään. Niin kauan kun ne ei kutita, niin ajoasento on oikea.

Mutta seriously. Saako perustellusti nauraa kaikille vastaan tulevilla maantiekuskeille, joilla on korkea aerovanne, mutta liian löysät tai huonon pintamatskun omaavat vaatteet? Jos joutuu naurettuaan sanaharkkaan sen maantiejermun kanssa, niin pystyykö perustelemaan fysiikan totuuksilla itsensä voittajaksi? Ja sitten poistamaan siltä nolostuneelta kuskilta sen aerovanteen itselleen kaupunkivanteeksi vaihtamalla sen vanhaan parranajokoneeseen?

sit vois myös muovailla haarukoihin tuollaisia valasnystyröitä , jumankauta et pääsis kovaa!

Vaatteiden istuvuus on iso juttu. Lepattava tuulitakki aiheuttaa enemmän vastusta, kuin yläotteelta ajo verrattuna alaotteeseen. Ja muistaakseni pyöräilyasusteissa ja urheilullisessa ajoasennossa jako on about 20% pyörästä, 80% kuskista. Eli mitä laihemmat reidet, sitä kovempaa pääsee.

Edit: Löysissä kuteissa ajaville maantiepyöräilijöille saa nauraa, mutta vain jos pystyy jättämään ne.

Näillä ihokarvoilla on muuten oikeesti lupa käyttää sateenkaarivaatteita.

http://www.steephill.tv/2009/road-cycling-world-championships/evans-kiss-PIC62377591.jpg

eki - 12:05, 28.9.2009 » Miksei golfpalloista tehdä kypäriä?!?
[Aero Dimplet](http://bp3.blogger.com/_iUEJYohba4Q/SI3PC5dFXNI/AAAAAAAAAQI/UjItoW5hxTw/s1600-h/superleggra.JPG) on jo vanha keksintö..
markkuj - 12:12, 28.9.2009 » Postironiset viikset on tärkeät aerodynamiikkamittarit! Just siks ne alunperin yleistyi kaikkein kovimpien fixedkuskien keskuudessa. Uskomatonta mutta totta. Jos pää nousee velolla liian pystyyn, niin viikset alkaa ilmavirran voimasta kutittaa ylähuulta niin ettei ajamisesta tuu mitään. Niin kauan kun ne ei kutita, niin ajoasento on oikea.
Ite en oo tuota kutittamista huomannu, mut jokatapauksessa viikset jollain tapaa lisää aerodynamiikkaa. Tän kesän oon ajanu kokonaan viiksissä ja kulkenu paremmin ku viime kesänä.

Nuf said.