650-kiekko 700-haarukkaan

Nyt ois semmoinen tilanne, et mulle ois tarjolla haarukka, joka on tarkoitettu 28" kiekolle, mut ajattelin sitä huumorikäyttöön ensi kesäksi ja laittaisin eteen 26" kiekon ja barspinnaisin niin pirusti. Suunitelmissa olisi kuitenkin jarrun laitto, mut canti-tapit on 28":lle. Vaijeri menis tietysti putken läpi.

Onko jotain keinoo, jolla tuohon sais silti jarrut pienemmällekin kiekolle vai pitääkö tässä rueta jarruttomien kerhon jäseneksi? Muistelisin, et jossain näin kuvan semmoisista adapteripaloista, joilla tuo vois onnistua.

Levarii eteen vaan tai ‘breaklezz 4lyfe!’.

Canti-jarrut ja barspinnit ei taida oikein tapahtua samalla pyörällä?

Ei cantit, mutta v-jarrut ala mika
http://ridefree.fi/mika/pics/309/gangsta02.jpg

edit: mutta siis tämä kuvahan ei ratkaise ongelmaa, että jarrupinta taitaa jäädä liian alas jarrupalan säätöjen kannalta. Hankala kuvitella tuohon ongelmaan mitään adapteriakaan. Kai se voisi olla mahdollista. Joku insinöörismies voisi suunnitella ja santtu koneistaa.

toiseen suuntaan ois tämmöinen:

http://www.speedgoat.com/images/products/108671.jpg

Tuo vois onnistua ihan suoraan kaupasta saatavilla osilla.
http://images.jensonusa.com/medium/br/br400a00__________bmx.jpg
http://www.jensonusa.com/store/product/BR400A00-Dimension+Linear+Pull+Brake+Mount.aspx

http://endless-sphere.com/forums/download/file.php?id=10536&sid=13836f7ea63bfd9a46a447317b13daef
Ja täällä myös hieman esimerkkiä, ja mittasuhteita voi kuvista päätellä, kuinka alas tuolla saa jarrutapit tuotua.
http://www.bentechbikes.com/vbrakes.htm

Jos ei noilla halua alkaa leikkimään, niin kyllähän tuollaisen adapterin melko helposti jotain levystä leikkaa vaikkapa juuri Santtu.

Jaa niin, mut hetkinen. Siinä sun hankkimassa haarukassahan ei taida olla tuota keskikiinnitystä kruunussa/emäputkessa lainkaan?

Jos ei ole, niin sit se menee adapteroinniks muulla tavoin.
Silloin toi sun linkkaama adapterikin vois toimia, jos käy niin hyvä tsägä, että jarrutappien yläpuolella olevat reiät on just oikealla etäisyydellä ja natsaa siihen jarrun tappien reikiin, jos siinä siis on irrotettavat jarrutapit siinä haarukassa.

Vai olisiko helpompaa vaan ottaa hitsipilli kauniiseen käteen ja vetää ne jarrutapit kiinni vähän alemmas?

Toisaalta oikeaoppisessa tircktarck-pyörässä ei kyllä tietääkseni ole tapana olla etujarrua. Tai näin olen sen siellä interwebissä nähnyt yleensä menevän.

EDIT. Ja tietty käsijarrun voi aina laittaa taakse jos sellaisen välttämättä haluaa.

ok, ehkä teen niin, et odottelen haarukan käsiini ja ensin ajelen sillä talvirenkaan kans 700c kiekolla ja canti-jarruilla ja keväällä mietin sit mitä teen. Ehkä otan jarrun pois ja laitan 650 kiekon tai sit jotain muuta.

Haaruka on tämmöinen:

http://kuvat.huuto.net/a/5d/e65905f698768330bd4805f46696f-orig.jpg

ja speksit:

Jos joku on liikahtamassa Tampereelta helsinkiin ja haluu napata tuon mukaan, niin apu ois tosi jees. Postikin kulkee, mut näillä näkymin myyjä tois sen mukanaan parin viikon päästä.

Hitto, nythän tässä alkaa vasta pääsemään vauhtiin, ja alkaa vanhat asiat muistumaan mieleen.

Yks vaihtoehto joka tuossa voisi toimia, on entisajan U-jarru → canti/V-jarru adapteri. Maastureissa käytettiin ennen takana U-jarruja, ja kun alkoi siirtymä cantien kautta V-jarruihin, niin markkinoille tuli useitakin valmistajia jotka pukkasivat ulos adapteria vanhoihin runkoihin.
Sellaisella adapterilla tuo homma voisi onnistua. Ainoa vaan, ettei niitä taida nykyään enää kukaan valmistaa. Ja vanhoja tuntuu olevan melko vaikea löytää.
Tällaisia jarruja siis ennen oli maastureissa takana.

Ja tuosta adapterilla sai pudotettua alemmas canti/V-tapit.

Mun käsittääkseni toi esittelemäs mavicin adapteri toimii toiseenkin suuntaan, mutta tappien pitää olla vaan aikas tarkkaan oikealla leveydellä.
http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs091.snc3/15847_1282763702139_1021477981_30863900_975647_n.jpg
Tollalailla.
Jos tulee tarvetta mulla on yksi käyttämätön ylimääräinen.