30-luvun mummis pöllitty Elielin Aukiolta

Varastettu: 30-luvun LOISTO Naistenpyörä, välillä 22-25.1. Helsingin rautatieasemalta Elielin Aukion viereisestä kaiteesta. U-lukko odotti aamulla lukittuna kaiteeseen - ilman pyörää, eli hetki on lukkoa tiirikoitu.

Pyörä on tumman vihreä. Erityistuntomerkkeinä Pieksämäen Kumi ja Urheilu-merkki pystyputkessa, takalokasuojassa hameverkon reiät ja Novo takakapan sarjanumero 1566387.

Kaikki vinkit velon olinpaikasta otetaan ilolla vastaan!

Tomi Asikainen
0445077728

Mistä kohtaa pyörä oli lukittu u-lukolla? Hiukan kyllä ihmettelen, että ilmeisen taitava pyörävaras on valinnut mummopyörän kohteekseen, jos pystyy tiirikoimaan lähes minkä vain pyörän.

Toivottavasti löytyy.

Ite olisin aavistuksen skeptinen sen suhteen, että joku perus pyörävaras osaisi/viitsisi tiirikoida Kryptonitea, semminkään jos palkintona on rottainen mummis. Ellei sitten ollut semmonen kuulakärkikynällä aukeava vanhempi malli.

Itsehän epäilen seuraavaa:

Lukittu kiinni satulaputkesta ja satulaputken klämpin avaamalla irtoaa sekä seatstayt että tolppa (ainakin näyttäisi siltä), joten folke pääsee helpolla.

Harmi homma, anyhows.

U-lukko oli rungon läpi, ei kryptoniitti. Toki pyörä oli piikkipaikalla, puhdistettuna, kun muut oli hautatuneena lumee, eli rosmon ei tarvinnut rämpiä kinoksessa.

On kyllä rosvo valinnut erikoisen kohteen… Tiedä vaikka joku koittaisi lyödä rahoiksi tolla ennen winter tweed runia.

Erikoinen tapaus. Sitä että tuo pyörä on pöllitty en ihmettele yhtään. Paljon kummempiakin juttuja pöllitty.

Oliko lukko semmoinen jonka saa painettua kiinni naks ilman avainta? Se että lukko on avaamisen lisäksi myös suljettu viittaisi tähän. Ja lukot jotka saa ilman avainta kiinni, saa yleensä myös auki virvoitusjuomatölkin palasella.

Se jo mainittiin ettei ole kuulakynäkrypto, mutta onko mahdollisesti joku muu jossa samanlainen sylinterimäinen avain?

Joo, sellanen halpis U-lukko, mikä menee painamalla kiinni. Ei kuitenkaan samanlainen kuulis-avain.

Mutta jos ois ollu vanha potkulukko rungossa vielä kiinni, ois rosmo siirtynyt varmaan seuraavaan.

-t-