"26 to 650B" -konversiot topic, myös 700C

Lähtö oli 559 ja kuvassa 584 joten postaan tänne.

1 Like


Tämmötti meikäläisel

4 Likes

Mites vannejarrujen säädöt riittää tämmösissä tilanteissa

Vaikka näillä jos ei muuten riitä. Ainakin toivon niin, kun yhtä projektia jaksaa taas edistää :cool_cry:

1 Like

Marin lite cantit, tektro cr-720 ja Paulin Motolitet ainakin internetissä hyväksytty toimiviksi 559->584 ihan sellaisenaan.
Lisää kuvia.

Projektilanka.

5 Likes

Mitä kannattaa katsoa jos mietitään 26" -rengaskoolle tehdyn fillarin konversiopotentiaalia? Oletuksella että kahlaa vaikka Toria läpi eikä siten oli mahiksia ottaa itse tarkkoja mittoja.


RockMachine

11 Likes

Laskennallisestihan säteessä on eroa (584-559)/2=12,5 mm, eli 40 mm 650b-kumin ulkohalkaisija on aikalailla sama kuin 52,5 mm 26" kumin. Ohjaustuntuma tietty on erilainen kun pneumaattinen jättö muuttuu ja semmosta.

1 Like

Onko toi Hylixin haarukka? Ollut kanssa pohdinnassa.

Kiitos, hyvä tietää! Ainoa noin ison rengastilan vaihtoehto taitaa olla Crustilla, mut sehän on sitten tuplasti Ritcheyn hinta. Ei oo helppoa.

Luulin että kasvihuonekonan jälkeen lanka suljettiin mut pelihän vaan kovenee

1 Like

Mulla on muuten identtinen tällainen yhdessä pyörässä, mutta speksien mukaan 420 mm A-C. En ole mitannut, mikä on oikea mitta, mutta siihen ainakin menee 27.5x2.1" nastanappula lokarin kanssa helposti. Ehkä menis siis tohon nimellisesti lyhyempäänkin.

Tää on hyvä huomio. Mulla oli hetken kokeeksi yhdessä 2.125" kumien kanssa toimitetussa Konassa noin sentin leveämmät Fat Frankit, enkä yhtään tykännyt ohjauksesta.

Pitkästä aikaa innostuin puuhaamaan. Katossa roikkui vuosia Nishiki Bushwacker '88 runkosetti jumittuneella satulatolpalla, joka näytti suunnilleen tältä:

Alkuvuodesta liottelin tolpan jämät ja kärsineet maalit veks. Kevätsiivouksen yhteydessä varastosta löytyi ensimmäisen maantiepyörän 700C varakiekot, jotka tuntuivat mahtuvan runkoon.

Tällainen 1x8 siitä tuli. Kammet, pakka ja vipu Velobialta. Vaihtajan kipasin Motonetin valikoimasta halvimman ja 26,6 satulatolppa piti tilata, mutta muuten osat löytyivät varastosta. Uudet Continental 32mm Road Tourit toki Tokmannilta. Keula vaihtui jarruoptioiden myötä myös.

Testilenkin perusteella ihan ok, mutta tottumusten myötä droppitankoa (+ kahvoja ja vipua) kaipais.

Yhteenvetona; 559 —> 662 toimii. Arviolta 37mm kumi mahtuu taakse. OG keulaan isompikin.

7 Likes

https://www.bikeforums.net/bicycle-mechanics/1253122-27-5-wheel-26-mtb-frame.html

Olikohan tää täällä vielä? Aika kattava kooste mahdollisista haasteista

tuli poimittua ~ 1991 marin bear valley ja yllätyin kun himassa kirkastui et takana onkin tosiaan centerpull -tapit:

en löytäny muita vastaavia runkoja kuvahaulla, kaikissa muissa on cantitapit. mikä olis tähän rastapainttiin sopiva jarru joka istuu 650B:n kanssa? mä en tiedä centerpulleista mi-tään.

1 Like

Ootko varma, ettei oo u-jarru?

kumpis tää nyt on?

e: jahas, ilmeisesti BR-M453, Deore LX U-Brake

enpä oo u-jarrua nähny aaaaikoihin! muualla joku tiesi kertoa että näihin on pistetty u-jarrut taakse vain pienimpiin runkoihin, tässä ST=42. sanovat myös että nuo tapit ois uniikkia kokoa eikä muita jarruja saa kiinni. mittasin 8,9mm x 16,2mm.

3 Likes

Ihan vinkkinä että tolkun pyöräkaupoista kuten esim Kontulan Metrosuutarin pyörähuollosta saa XLC-merkkistä U-jarrua reilun kympin hintaan. Vaikutti ihan asialliselta

1 Like