"26 to 650B" -konversiot topic, myös 700C

Tää rengaskokojen sekoittelu tai vaihtaminen muuksi rungolle alunperin tarkoitetusta on mielenkiintoinen aihe joka aina silloin tällöin käy mielessä ja katoaa yhtä äkillisesti kuin ilmestyikin.

Mutta nimenomaan 26 → 27,5, miksipäs ei… :thinking:

Vuosien mittaan on kyl ollu kaikenlaisia konversioajatuksia mutta muistaakseni vain kolme on kantanut hedelmää.

Eka oli tää KHS Montaña Team ´93 jonka maalautin ja heitin alle nelkytmilliset Knardit. Muistan kuin hain noi kumit Bavabicin Simona kämpiltä kun se pyöritti nettikauppa omasta luukustaan. Meno kohdallaan.

Toka oli sit 1x1 jonka tein 1x10ks. 2.8" oli kyllä härkäsen näköset. Kiva pyörä.

Kolmas ja ainoa joka jäljellä on Stava.

4 Likes

Lähtö oli 559 ja kuvassa 584 joten postaan tänne.


Tämmötti meikäläisel

3 Likes

Mites vannejarrujen säädöt riittää tämmösissä tilanteissa

Vaikka näillä jos ei muuten riitä. Ainakin toivon niin, kun yhtä projektia jaksaa taas edistää :cool_cry:

1 Like

Marin lite cantit, tektro cr-720 ja Paulin Motolitet ainakin internetissä hyväksytty toimiviksi 559->584 ihan sellaisenaan.
Lisää kuvia.

Projektilanka.

5 Likes

Mitä kannattaa katsoa jos mietitään 26" -rengaskoolle tehdyn fillarin konversiopotentiaalia? Oletuksella että kahlaa vaikka Toria läpi eikä siten oli mahiksia ottaa itse tarkkoja mittoja.


RockMachine

11 Likes


Ainakin, jos ajatuksena on ajaa tällaisilla <50mm malitillisesti kuvioiduilla renkailla, ysärimaasturit varmaankin aika hyvällä prosentilla ottavat myös 584-millisen renkaan. Lokareja en tosin halua edes yrittää laittaa ainakaan tähän runkoon.

5 Likes

Laskennallisestihan säteessä on eroa (584-559)/2=12,5 mm, eli 40 mm 650b-kumin ulkohalkaisija on aikalailla sama kuin 52,5 mm 26" kumin. Ohjaustuntuma tietty on erilainen kun pneumaattinen jättö muuttuu ja semmosta.

2 Likes

Onko toi Hylixin haarukka? Ollut kanssa pohdinnassa.

On. En suosittele. Viimeistely on epätasainen (ei vähiten muovipussitoimituksen vuoksi), yhdestä pullotelineen reiästä puuttuu kierteet, toinen on valettu ihan killiin, expanderin asennus vaati dremeliä yms. Ebay-myyjäkin on kiero. Haarukka lähtee vaihtoon, kun korvaaja löytyy. Niukassa ovat vastaavat.

O: kuituhaarukka 390-400mm AC, suora 1 1/8" ruoto, 50mm rengastila, halvempi kuin Ritchey WCS.

1 Like

Kiitos, hyvä tietää! Ainoa noin ison rengastilan vaihtoehto taitaa olla Crustilla, mut sehän on sitten tuplasti Ritcheyn hinta. Ei oo helppoa.

Luulin että kasvihuonekonan jälkeen lanka suljettiin mut pelihän vaan kovenee

1 Like

Mulla on muuten identtinen tällainen yhdessä pyörässä, mutta speksien mukaan 420 mm A-C. En ole mitannut, mikä on oikea mitta, mutta siihen ainakin menee 27.5x2.1" nastanappula lokarin kanssa helposti. Ehkä menis siis tohon nimellisesti lyhyempäänkin.

1 Like

Tää on hyvä huomio. Mulla oli hetken kokeeksi yhdessä 2.125" kumien kanssa toimitetussa Konassa noin sentin leveämmät Fat Frankit, enkä yhtään tykännyt ohjauksesta.

Pitkästä aikaa innostuin puuhaamaan. Katossa roikkui vuosia Nishiki Bushwacker '88 runkosetti jumittuneella satulatolpalla, joka näytti suunnilleen tältä:

Alkuvuodesta liottelin tolpan jämät ja kärsineet maalit veks. Kevätsiivouksen yhteydessä varastosta löytyi ensimmäisen maantiepyörän 700C varakiekot, jotka tuntuivat mahtuvan runkoon.

Tällainen 1x8 siitä tuli. Kammet, pakka ja vipu Velobialta. Vaihtajan kipasin Motonetin valikoimasta halvimman ja 26,6 satulatolppa piti tilata, mutta muuten osat löytyivät varastosta. Uudet Continental 32mm Road Tourit toki Tokmannilta. Keula vaihtui jarruoptioiden myötä myös.

Testilenkin perusteella ihan ok, mutta tottumusten myötä droppitankoa (+ kahvoja ja vipua) kaipais.

Yhteenvetona; 559 —> 662 toimii. Arviolta 37mm kumi mahtuu taakse. OG keulaan isompikin.

6 Likes

https://www.bikeforums.net/bicycle-mechanics/1253122-27-5-wheel-26-mtb-frame.html

Olikohan tää täällä vielä? Aika kattava kooste mahdollisista haasteista