26' er,postaa oma kulkineesi,vinkit,spec's yms

Mulla on vielä kaksi Zaskaria melkein valmiina. Hetki menee.

Ysäri gravel grinderihän se siinä!

Tämän bongasin onneksi ajoissa, eikä mennyt Kona sulatukseen. Kona Lava Dome 1996 neoretro modattuna minimibudjetilla jälleen. Väritys on älyttömän magee ja runko on tuplaohennettua ja keula triplaohennettua cromoa.

Sen verran joutui uutta palikkaa hankkimaan, että normien vaijereiden ja kuorien lisäksi voimansiirron kulutusosat eli ketju, taakse Shimanon 11-42 kymppipakka, eteen ratas ja jatkopalikka vaihtajalle tuli hankittua.
Satula on placeholderi kun ei muuta peffalle sopivaa nyt ole tarjolla. Brooksia tähän yritin mutta eihän B17 istunut ollenkaan meikän peffalle tässä ajoasennossa.

Runko oli surkeassa kunnossa mutta osoittautui, että se on vain patinaa. Pintaruostetta, maalichippejä ja haalistuneita kohtia maalissa. Orkkis satulatolppa oli yhtä rungon kanssa. Sahaamalla yritin mutta hapolla se lopulta lähti. Kylvetin muutenkin putket ja täräytin ruosteenestot vielä päälle.

Ohjaamo on alkuperäinen tuunattuna lisäsarvilla pitkiä suoria ja vastatuulta varten.

Kiekoista oli alkuperäinen STX navalla varustettu 7 pakkalla oleva takanen ehkä pelastettavissa. Etunen oli joku halpa varaosa. Sopivat korvaavat kiekot kuitenki löytyi kaverilta niin en ruvennut askartelemaan. Aika hipoiset DT Swissit 240 navoilla. Ovat kevyen oloiset ja rullaavat!

Renkaiksi Furious Fredit käytettynä. 2,25" on kuitenkin ehkä turhankin leveät. Runkoon kyllä mahtuu 29" kiekkokin. Jos jostain saisi Gravelkingit 26" mutta kun just möivät kaikki loppuun.

Alkuperäiset Curve canti-jarrut ehkä saisi toimimaan mutta upean ulkomuodon vastapainoksi ne ovat vaikeat säätää. Toistaiseksi lainajarrut mallia Avid v-jarrut.

STX kammet vaihtuivat lahjoituksena saatuihin SLX kampiin. Jos nuo tuossa pidän niin maalit voisi poistaa, jotta passaisi paremmin.

Takavaihtaja on vanha päivityskepillä mankeloitu 10 XT kytkimellä. Häkki naputeltu suunnilleen suoraksi.

Lainajarrut joutuu jossain vaiheessa tästä palauttamaan ja toivottavasti Gravel king SK:ta saisi kohta taas 26" kokoisena. Muuten tämä on ns. valmis. No, muutama pultti pitää vaihtaa ruosteettomaan.
Mahtavasti kulkee kyllä!

Tiramisut, ah <3

Kunnon hyvä.

Raju Kona! Todellakin kunnon hyvä, ohjaamo kunnon törkee! Nappasin ite just Mariniin 26 Gravelkingit ja tykkään kyllä paljon! Vois ehkä laittaa kuvan, kunhan saan 1x11 hommat hoidettua.

Lisätangot on jokku nimettömät. Epäilys on, että Kalloyn valmiste. Vois jotain vastaavaa kyllä hankkia uudempaankin graveliin.

oisko kellää mittoja tiedossa Kayapo/Equillar jäykkään keulaan?
toi mun Equillar tuntuu vähän kummalliselta tolla keulalla, nii olis kiva saada jotain orkkista vastaava tilalle

manuelkala - 12:36, 31.7.2020 » oisko kellää mittoja tiedossa Kayapo/Equillar jäykkään keulaan? toi mun Equillar tuntuu vähän kummalliselta tolla keulalla, nii olis kiva saada jotain orkkista vastaava tilalle
vuosimalli vaikuttanee aika paljon. aika aikaseen tais tuntsalla olla "suspension corrected geometry" mut tyylii jolleki 60mm joustolle :D eli varmaa 390 a-c max. mut suurimmassa osassa myöhemmistä (97->) varmaa ollu 100mm joustohaarukka/korjaus eli ac ehkä 390-410. rakeista en osaa mitää sanoa. en yhtää ihmettelis vaik tuntuis orkkiskeulallakin kummalliselta jos ajo on muuta kun "xc racing vuonna 98 eikä paremmasta tietoa" :D
mustAfa - 12:59, 31.7.2020 » en yhtää ihmettelis vaik tuntuis orkkiskeulallakin kummalliselta jos ajo on muuta kun "xc racing vuonna 98 eikä paremmasta tietoa" :D
lol XD

polje sitä, hemmetti

Mun Equillarissa ei oo siis orkkiskekee, siks kyselen. Saiskohan Kona P2sta noilla spekseillä

millä mitoilla se sun keula sit oli?

Mulla ois p2 kierteellinen keula lyhyellä ruodolla. 20e. Pm jos tarvetta.

Oi tietäjät! Mistä hieno 26" 1 1/8" keula vannejarruille? The way of the Thorn is the one and only?

mustakruunu - 9:03, 4.8.2020 » Oi tietäjät! Mistä hieno 26" 1 1/8" keula vannejarruille? The way of the Thorn is the one and only?
ebayta lähtisin itte eka katteleen. mutta onhan se semmonen suo että kuokkaa saa heilutella ennenku löytyy

jos on joku perus tosi ylikokosta putkea oleva ysärimaasturin runko kyseessä niin mua epäilyttäis thornin esteettinen sopivuus, on ohuehkoine putkineen enemmän retkirungon kun maastorungon keula

Surly troll

Miten mulla on semmonen muistikuva, että nimimerkki niq mainosti jossain langassa, että sillä oli segmentoitu ylituumanen 26-keula stashissa.

Tsot tsot. Mielestäni ohutputkinen keula sopii ihan hyvin OS-raamin kaveriksi.

Sori hoboisa kontentti asia_topikissa.
Tuo San Sebun keula toimii yllättävän hyvin vaikka onkin inan lyhyt ac.
En tietty lähtis Turun juurakoihin tolla rynkyttämään mutta peruskeulana toimii.

NKOTB - 10:39, 4.8.2020 » Miten mulla on semmonen muistikuva, että nimimerkki niq mainosti jossain langassa, että sillä oli segmentoitu ylituumanen 26-keula stashissa.
Se valitettavasti meni jo.

En oo muulla ajanutkaan sen jälkeen kun tää tuli elämääni. Tänään pistin Basilin etutartsin ja olihan siinä taas tekemistä. Tartsi ei sopinut cantien kanssa, joten piti vaihtaa v-tyyliin. V-jarru hinkkas lokariin, joten sitä piti vähän sahailla. Kiitämme kuljetuspotentiaalin kasvua ja etujarrun 300% parempaa tehoa.https://i.imgur.com/i8dC3nX.jpg
https://i.imgur.com/9mpj6Ap.jpg

2020 setit