114mm ISO BB?

Helou,

No niin, on taas aika paljastaa oma tietämättömyyteni: runko on Bare Knuckle, kammet Miche Advanced, takana on Phil ja Whiten vapaaratas.

Sheldon antaa ketjulinjaksi kyseisellä yhdistelmällä käsittääkseni 8.73 (White)+ 36,75 (Phil) = 45,48 mm.

Jos Miche on edessä 107 mm Primato-keskiöllä sen 42 mm (tästä en ole varma), eikö minun näin ollen tulisi hommata 7 mm “leveämpi” keskiö, eli 107+(3,5*2)=114 mm ISO keskiö?

En ole tällaista yksilöä nähnyt, mutta Campagnolon 115,5-millinen Centaur olisi tuskin katastrofi? 0,75 mm heittoa per puoli?

[Edit: otsikko]

Phil+White -yhdistelmän ketjulinjaan en ota kantaa kun en tiedä, mutta joo, periaatteessa Michen kampien pitäisi vakiokeskiöllä antaa 42mm ketjulinja ja 7mm leveämmällä keskiöllä 3,5mm leveämpi ketjulinja. Eli tuo 115,5mm Centaur menee varmaan aika lähelle. Kuinka lähelle, sen näkee vasta kun pulttaa osat kiinni, mutta tuon tarkemmin sitä tuskin pystyy paperilla selvittämään kuin olet jo selvittänyt.

Tai halvempi vaihtoehto on laittaa siihen kiinni joku 109-111mm JIS viisteinen Shimanon tms keskiö. JIS viisteisellä keskiöllä ISO viisteiset kammet jäävät noin 4mm ulommas.

Mä en kyllä lähtis laittamaan väärän viisteen keskiötä hyviin kampiin jos ei oo pakko. Tiiän että Sheldon sanoo että se toimii, mutta silti. Sit jos vuosien, muutaman keskiönvaihdon ja muutaman omistajanvaihdoksen päästä kampi alkaa löystyä tai natista niin ei tartte miettiä että johtuuko se kuitenkin siitä väärästä viisteestä…

Juu: saattaa hyvin olla, että toimii JIS-viisteisellä, mutta ei jotenkin hotsittaisi, ei tämän rakennelman kanssa. Mutta hyvä tuo on tietää! (Mulla tuosta ollut mitään hajua aikaisemmin…)

No sitten aina on Phil. Mutta hintaerolla ostaakin sitten ebaystä toiset ISO viisteiset kammet :slight_smile:

Phil on totta kai aina Phil, väitetään. Mutta jos nyt ei ihan niin paljon tarvitsisi maksaa…

Oletan, että tuo “Campagnolo” on yhtä kuin ISO, Philin sivuilla?

Mulla on CrossCheckissä 130 ja 135 mm navat, joiden ketjulinjat ovat luokkaa 47,5 mm ja yli. Kampina Michen Primatot. Käytän Campan 111-millisiä keskiöitä ja erinomaisesti toimii. Veikkaisin, että tuo 115,5 mm akseli on liian pitkä. 111 mm Campagnolo ACS-mitälie-keskiön kokeileminen tuskin vie vararikkoon, sitä saa Velosportistakin hintaan noin 17 €.

vasaraasialainen - 6:26, 24.7.2009 » Oletan, että tuo "Campagnolo" on yhtä kuin ISO, Philin sivuilla?
Näin on.