Katuratapyörät: arvostus, speksaus ja puinti

leppoisan näköinen lenkki. :–D

kova alustus ja kalustoesittely mut ite ajoa ois kiinnostanu nähdä hieman enemmän.

cervelo x spoke x olympicshimppa pisti hymyilyttämään

Jos kaikista tähän lankaan postatuista pyöristä otettais keskiarvo, ni toi Kakero olis lopputulos. Aika turha postaus, niinku tämäkin.

Kyl siinä keskiarvossa ois enemmän huonoa makua. Jatkaakseni turhien postauksien sarjaa.

melkosen riskaabelia ällärikaahausta denveristä/boulderista:

ps. postasin tänne, koska robin punanen katurataraami on musta kiva :slight_smile:

^kiva video, vaikka vähän pitkä. MUTTA missä on reput? Eikös suomiällereissä tulisi heti miinusta.

Mun mielestä tässä langassa voisi arvostaa enemmän ja puida hieman vähemmän. Esim. jonkun palikan korkea hinta vaikuttaa usein olevan tärkeä dissausperuste. Aika nappikauppaa kuitenkin tää pyöräilyharrastus on.

Mun mielestä tässä langassa voisi arvostaa enemmän ja puida hieman vähemmän. Esim. jonkun palikan korkea hinta vaikuttaa usein olevan tärkeä dissausperuste. Aika nappikauppaa kuitenkin tää pyöräilyharrastus on.
+1
Kunnallisjte - 17:57, 17.7.2013 » ^kiva video, vaikka vähän pitkä. MUTTA missä on reput? Eikös suomiällereissä tulisi heti miinusta. Mun mielestä tässä langassa voisi arvostaa enemmän ja puida hieman vähemmän. Esim. jonkun palikan korkea hinta vaikuttaa usein olevan tärkeä dissausperuste. Aika nappikauppaa kuitenkin tää pyöräilyharrastus on.
mun mielestä sitä puinnin osuutta taas voisi lisätä ja liikkua pois siitä pelkästään kompliittien postaamisesta(toki tähän itsekin syyllistynyt) ja niiden arvostelusta/dissaamisesta.

se et mitä niillä palikoilla on haluttu saavuttaa vaikuttaa myös niiden arviointiin ja siten esim. felixsusanton kompliitit aiheuttaa lähinnä lollahtelua kalliine palikoineen, mut esim muneksen nelsoniin läntätyt philin ratakammet sais kyllä peukkua.

ei mennä yleistämään et nimenomaisesti kalliita palikoita vihataan vaikka tuhat ja yks meh-kageroa mustine thomssoneineen ei saakaan hyväksyntää.

ja sit pitkät videot on kivampia ni voi hakee keittiöstä vaikka jonku leivän niiden kaveriksi :))))

uudet palikat alalla jne sekä genren uusien tulokkaiden ennakot kuten edelliselle sivulle tonin postaama equinox ja niiden puinti on hyvää kamaa ja ajopätkät kans(myös dosnon :smiley: )

arvostelu ja arvostaminen ei mun mielestä ole toisiaan pois sulkevia ja molemmille taitaa löytyä tilaa tässä langassa. tossa aikasemmin keväällä katuratapyöräluokkien uudelleen määrittely oli kans miellyttävää vaihtelua.

jos tuntuu siltä et väärää sisältöä on liikaa niin saa postata omasta mielestään parempaa kun muut ei osaa.

Thomson-hate on kyl hauska ilmiö.
“Teil kuolevaisilla ei saa olla näitä parhaita järkipalikoita, koska, tai, siis, no ne on aika vitun massaa, olkaa omaperäsii! Alter!! Ergostem!!”

^+1 (varauksin): mä en oo ihan vakuuttunut Thomsonin besteydestä stemminä. X2 tuntuu fletkummalta kuin esim. Ritchey C260 ja painoa ainakin 30 grammaa enemmän. Nelipulttiset varmaan jämyjä, mut taitavat painaa ihan hirveesti.

Tolppa toki oikein jees (joten sen painosta en sano nyt mitn) :slight_smile:

^
Se mikä mua ärsyttää komponetteja ettiessä on, ettei tollasia ‘vastinetta rahoille’ -osia mainosteta tarpeeks, vaan keskustelu rajautuu tosi tehokkaasti ns. skeneosiin. Kuitenkin noita stemmejä sun muita on netti täynnä, yritä siinä sit siivilöidä niitä jyviä.

FSA SL-K on halvempi ja kevyempi kuin Thomson. Pidän sitä järkipalikkana.

^sama pätee tohon Ritceyhin. Ainoo vammanen juttu on, että siinä on 7 kappaletta 3 mm kuusiokoloavaimella kiristettäviä pultteja. Tosin eihän ne miksikään oo mennyt kun fit & forget.

Tosin mä luulen, että jos menee luottokamalankaan, niin sieltä voi löytyä melko paljon ns. järkiosia.

EDIT: Kattotaas. IMO ainakin:
Shimano M540
Thomson Elite
KMC 710SL
MAVIC Open Pro
Gatorskin…tai sit ei…
Fizikin tankonauha (tosin jos menee pieleen ni ne on sit tasan kiinni toisin ku Cinellin corkki johon mä luotan)
NELSON
Ritchey WCS foam grips
Mikhen navat + carrier systeemi #eimullaoomitäänpahaasanottavaaniistä #hatersgonnahate
Salsa Lip Lock
FSA Vero Compact (ainakin näinä jarrukahvain aikoina)

-kaikki sellasii mitkä voisin käyttää katuratabuildissa

en ole vakuuttunut thomsonin kannattimien ylivertaisuudesta hinta-laatu-suhdenäkökulmasta minäkään. x2 on ainoa siedettävän painoinen & näköinen, mutta flexaa jonkin verran ja klämppi on vain kahdella pikkuriikkisellä kuusiokolopultilla; itse sain alumiinisen dropin pyörimään ilmoitetuilla maksimimomenteilla.

vähintään samoihin hinta-laatuihin pääseviä kannattimia oman kokemukseni pohjalta ovat mm. kuituun käärityt ritcheyt ja profilen cobra sekä alumiiniset 3t arx team ja deda newton.

thomsonin tolpista pidän paljon enemmän - jos vain rungon pystyputken kulma on riittävän loiva suoralle versiolle…

Thomsonin setback-tolpat vaan on niin hirveän näköisiä :frowning:

EDIT: Skidi ehti ensin, kun mietin syntyjä syviä. Komppaan siis.

2014 mässi

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/1069316_416945831760366_1976292351_n.jpg

“Traditional.” Ihan hieno kyllä. Esimerkkibuildi on tosin kauhee.

Aivan järkyttävä maaliduuni.