Ostoksilla

Vihdoinkin tänään löyty Campan Record Track napaan/akseliin 10/26TPI mutskut, jesh!

Aivan uskomattoman hienot noi Marresin kengät! Yksi kysymys tosin herää, pysyykö kireällä nauhoilla? Itsellä vain noita tarra- & klipsikenkiä käytössä…

KestreL - 0:19, 9.5.2009 » Aivan uskomattoman hienot noi Marresin kengät! Yksi kysymys tosin herää, pysyykö kireällä nauhoilla? Itsellä vain noita tarra- & klipsikenkiä käytössä..
Pysyyhän ne, vrt. vaikka jääkiekkoluistimet...

Rentouttavaa iltalukemista

http://www.wiggle.co.uk/images/park-blue-book-med.jpg

http://www.wiggle.co.uk/images/lifeline-98500-med.jpg

ekan numeron ostin jo japanista keväällä.

ja

iltalukemistoja. :slight_smile:

Kävin tossa pari päivää takaisin Turussa ja hain samalla huuto.netistä ostamani vanteet. Ei nyt sinänsä maininnan arvoista. Myyjä kyseli, mitä olen kasaamassa ja kun kerroin, kaveri alkoi harmittelemaan. Oli ollut aikanaan Tunturin tehtaalla kasaamassa Rossineja (vai sittenkin Rossanoja???) ja kun toiminta oli lopetettu joskus 90-luvulla, kaveri oli ostanut koko varaston, josta vanteenikin siis olivat peräisin. Joukossa oli ollut myös joku tusina ratapyörän runkoja, joita ei sitten ollut saanut kaupaksi ja kun niille ei sitten löytynyt varastotilaa oli koko satsi pistetty johonkin kaatiskuormaan.

NKOTB - 17:36, 14.5.2009 » Joukossa oli ollut myös joku tusina ratapyörän runkoja, joita ei sitten ollut saanut kaupaksi ja kun niille ei sitten löytynyt varastotilaa oli koko satsi pistetty johonkin kaatiskuormaan.
Tarina jonka olisi voinut jättää kertomatta.

Viime kesänä Kumpulan kyläjuhlilla tai jossain vastaavassa tapahtumassa talutin pyörääni ja joku vanha siimatukka tuli sitä ihmettelemään, koputteli runkoa asiantuntevasti (‘njooo-o, jotain terässeosta…’) ja ihasteli Campan komponentteja ja kaikkea. Äijä kertoi myös kuinka jollain sen kaverilla, entisellä pyöräkauppiaalla, oli ollut 1990-luvun alussa kasa Italialaisia ratarunkoja joita kukaan ei halunnut, jotkut olivat kyllä kuulemma vähän yrittäneet jopa ajella kaupungilla niistä kasatuilla fillareilla mutta eivät sitten olleet innostuneet. Kaveri ei kuitenkaan tiennyt mihin ne rungot olivat lopulta päätyneet.

Kyllähän tuo pieni anekdootti vähän muokkaa perspektiiviä siitä, millaisia kapineita pyörät ylipäänsä Suomessa ovat. Lähinnä kuitenkin kerroin siinä toivossa, että joku suomalaisten pyörätehtaiden ja merkkien lähihistoriaa tunteva innostuisi kertomaan, mitä pyöriä täällä päin on aiemmin myyty ja kasailtu. Itselleni kun jo Rossinin ja Rossanon ero on täysin epäselvä.

Hakiessani tuon Favoritin retkipyörän Tampereelta taannoin myyjä tiesi kertoa, että merkki on jossain vaiheessa ollut ainakin tuolla suunnalla hyvin yleinen. Heikon markan takia pyöriä on tuotu nimenomaan tuolta entisen Varsovan liiton alueelta joskus 70-80 -luvuilla. Miltäköhän paikkakunnilta Suomessa on tuohon aikaan löytynyt velodromeja.

Tuli poistettua markkinoilta Tunturi Equillar ebb prototyyppi sinkularunko ja siihen kasattu pyörä. Myyjä kertoi olleensa joskus mukana pyörien kehittelyssä ja tutustuttuaan Tuntsan tehtaan kehitysjamppaan olivat pykänneet tämmösen. Viikonloppuna ehkä ehtii ottaa ekat tyypit.

http://www.mtbtandems.com/images/MiddleburnArmUno_002.jpg + http://www.cycle-basar.de/images/product_images/thumbnail_images/Sh-%20bb%20un%2072.jpg + http://tbn2.google.com/images?q=tbn:pubeEj8FBTtDyM:http://www.raleigh.co.uk/media/panda/large/SPC1.jpg + https://www.cambriabike.com/Images/product/wtb_single_duty_cog.JPG

Il Pompino -runko haarukkoineen saapui.

http://www.thebikebiz.com/v/vspfiles/photos/TRK-PED-WHITE01-2.jpg

Mistäs WI:n polkimet tarttuivat matkaan ja kuinka suolaiseen hintaan?

NKOTB - 6:31, 15.5.2009 » Kyllähän tuo pieni anekdootti vähän muokkaa perspektiiviä siitä, millaisia kapineita pyörät ylipäänsä Suomessa ovat.
No tuo operaatio johtui enemmänkin vain huonosta bisnesvaistosta, kuin pyöräilyn arvostuksen puutteesta. Turkulaiseen pyöräkauppaan (jonka nimeä en muista) noita Rossinin ratarunkoja tilattiin iso kasa (paljon enemmän, kuin tusina) ilmeisesti samoihin aikoihin, kun samaan kaupunkiin rakennettiin velo. Ratapyöräilyn suosio ei lähtenytkään sfääreihin, vaan suuri osa rungoista jäi kirjanpitoihin happanemaan. Niitä samoja runkoja näkyy velolla treenipäivinä ja Velosportin katonrajassa.
Itselleni kun jo Rossinin ja Rossanon ero on täysin epäselvä.
Rossineista oli kyse. Rossin oli Italialainen hyvinkin suosittu merkki ennen 90-lukua. Rossano on Suomalainen merkki, joka myy Taiwanissa tehtyjä ja Suomessa kasattuja pyöriä ja jonka nimi on varmasti valittu tietoisesti muistuttamaan entisaikojen suosikkimerkistä.
asb - 6:47, 15.5.2009 »
NKOTB - 6:31, 15.5.2009 » Kyllähän tuo pieni anekdootti vähän muokkaa perspektiiviä siitä, millaisia kapineita pyörät ylipäänsä Suomessa ovat.
No tuo operaatio johtui enemmänkin vain huonosta bisnesvaistosta, kuin pyöräilyn arvostuksen puutteesta.
Meistä ei myyjän kanssa ehtinyt tulla bestiksiä siinä viiden minuutin aikana, mutta sittenkin täytyy sanoa, että melkoista bisnesvainua olisi kyllä vaatinut 90-luvun puolivälissä arvioida, että trendipetterit seuraavalla vuosituhannella innostuvat ratapyöristä, arvioida varastointikulut ja tuleva myyntihinta.

En tarkoittanut, että pyöriä ei sinänsä arvostettaisi Suomessa, vaan sitä, miten aikasidonnaista tuo arvostus on. Fillarien kautta voisi tarkastella kansakunnan henkistä tilaa: mitä asioita on arvostettu pyörissä 80-luvulla tai 2000-luvulla jne.

NKOTB - 8:57, 15.5.2009 » Meistä ei myyjän kanssa ehtinyt tulla bestiksiä siinä viiden minuutin aikana, mutta sittenkin täytyy sanoa, että melkoista bisnesvainua olisi kyllä vaatinut 90-luvun puolivälissä arvioida, että trendipetterit seuraavalla vuosituhannella innostuvat ratapyöristä, arvioida varastointikulut ja tuleva myyntihinta.
Idea tuon Rossin-ratapyöräkasan kanssa oli, että jokin tapahtuma saa ratapyöräilyinnostuksen nousuun (oletan, että se olisi ollut Turun velon rakentaminen) ja sen takia ihmiset ottivat riskin ja tilasivat kasan ratapyöriä. Buumia ei tullutkaan ja riskit realisoituivat. Mitenkään osallisia väheksymättä ei tuosta kyllä voi todeta muuta, kuin että bisnesvaisto meni pieleen.
NKOTB - 8:57, 15.5.2009 »
asb - 6:47, 15.5.2009 »
NKOTB - 6:31, 15.5.2009 » Kyllähän tuo pieni anekdootti vähän muokkaa perspektiiviä siitä, millaisia kapineita pyörät ylipäänsä Suomessa ovat.
No tuo operaatio johtui enemmänkin vain huonosta bisnesvaistosta, kuin pyöräilyn arvostuksen puutteesta.
Meistä ei myyjän kanssa ehtinyt tulla bestiksiä siinä viiden minuutin aikana, mutta sittenkin täytyy sanoa, että melkoista bisnesvainua olisi kyllä vaatinut 90-luvun puolivälissä arvioida, että trendipetterit seuraavalla vuosituhannella innostuvat ratapyöristä, arvioida varastointikulut ja tuleva myyntihinta. En tarkoittanut, että pyöriä ei sinänsä arvostettaisi Suomessa, vaan sitä, miten aikasidonnaista tuo arvostus on. Fillarien kautta voisi tarkastella kansakunnan henkistä tilaa: mitä asioita on arvostettu pyörissä 80-luvulla tai 2000-luvulla jne.
Tais olla kyse vain siitä, että silloin ysärillä funtsittiin vaan pieleen ihmisten innokkuus ratapyöräilyyn sillä hetkellä. Ts. uskottiin, että pyörille löytyy ostajia, mutta ähäkutti, ovaalin kiertäminen oli tylsempää kuin neonvermeissä heiluminen muuten vaan, joten myymättä jäivät.

Lisää rautalankaa?

Nelson saapui. On se hiano!

käväsin hakee yhden rosteriketjun ja halflinkkiketjun viikko sit. tällä viikolla poistin simojoelta yhen stongan ja tilaukseen lähti yks 46t eturieska ja valkoset zaffirot ja ööö lockringi.