Pannut

Varmaan oli jotain sarkasmia. Tiiän poliiseja, jotka hanskaa sen lajin ihan mainiosti.

Mulla on kyllä vakiovastaus siihen, jos joku tuon itelleni joskus sanoo: “Pidän kyllä tilanteen hanskassa. Jos pienessä vauhdissa lipeää törmäyksen puolelle, kyllä siinä auton maalipinta ennen mua kärsii.”

Mehustelufactor toki kympissä, jos debatin vastapuolena on autoilija, jonka auton kanssa on just ollu vähällä pussailla tai vähän osunutkin.

Jos kyseessä on ihan vakavakin keskustelu ja tarkoitus ei ole vain vittuilla, vois tuohon argumenttiin heittää ajatuksena, että miltä henkilöautoilijoista tuntuisi, jos kuormurit ajaisivat isomman oikeudella jatkuvasti liikennesääntöjen vastaisesti ja kohauttelis vaan olkapäitään, että kantsii väistää koska suahan tässä sattuu jos osuu.

Kerran tossa toissakesänä ajeltiin iha lain kirjaimen mukaan Hesarilla ajorataa pitkin Piritorin kohdalla kun vastaan ajanu Polliisi-Maija päätti tehdä käännöksen suoraan meidän eteen, tietenkin ilman vilkkua, ilman hälytysajoa, mennessään sinne Piri-Torille - yllätysfaktoria tietysti lisäsi se että paikassa ei edes ole mitään ajorata-risteystä, vaan pollarit oli ihan sinne suojatietä pitkin ajamassa jalkakäytävälle.

Juuri ja juuri saatiin fillarit seis ennen ku törmättiin kylkeen ja näytettiin kovasti peukkua poliiseille. Pelkääjän paikalla istunut naispollari tais jotain kommentoida kuskille että ei ehkä menny nyt ihan putkeen. Ei jaksettu mennä vaatimaan rangaistusta, veikkaan et ne olis keksiny jotain sanottavaa kaverin brakeless fixistä vaikka seki ehti pysähtyä ennen törmäystä, yllätysmomentista huolimatta.

Pannut ei ollu kaukana, ei. Ja poliisikaan ei niitä liikennesääntöjä ihan aina jaksa noudattaa, näemmä.

Ihmisiä ne itsekin kuitenkin ovat.

Kävin juoksentelemassa Viikissä ja perkeleen liukastahan siellä oli. Sitten jossain valottomalla taipaleella lensi molemmat jalat alta ja sitten vaan kalloa komeasti katuun. Että tollainen tälli päähän muuten kyrsii.

Eihän tuolla tartte pyörääkään kaatuiluun.

^Ois pitäny olla kypärä!

Jaahas, ja eilen taas hyvä muistutus ruuvien/pulttien kireyden säännöllisestä tarkistamisesta. Polkasin duunista lounaalle ja 50 metrin jälkeen olin turvallani märällä asfaltilla. Ei onneksi mitään vakavampaa. Eli siis eturenkaan ohjausaisaa pitävä mutteri oli irronnut ja hävinnyt hele-vitun-kuuseen oletettavasti juuri ennen pannuja. Kuski vaihtui siis lennosta matkustajaksi! Oli aika lähellä vauhdikas kontakti tiiliseinän kanssa, mutta maakosketus “pelasti” täpärästi.

Ohho.

Bullit-kimppalaiset huomio!

Miten tuo on voitu tehä noin että mutterin irtoaminen päästää raidetangon putoamaan. Reklamoisin ehdottomasti, siis kyselisin valmistajalta että jaa tämännägöst??

joo on kyllä aika todella kyseenalainen rakenne. joku syy miksei toi voisi olla toisin päin että raidetanko irtoaa vaan ylöspäin? siis muu kuin vaikeampi asennus.

Melkoinen tapa pannuttaa.

Tosta rakenteesta silti toteaisin, että yhdellä mutterillahan raidetanko autossakin usein roikkuu. Vähä erinäkönen homma, mutta silti.

Eipä tässä voi kun itteä syyttää. Rupesin kaivelemaan meilejä ja löytyhän sieltä tällanen parin vuoden takaa. Eipä tullut ikinä tähän ajatuksella paneuduttua…

hyiss…

miten toi voi aiheuttaa failuren ? ruuvi ei yllä nailonille asti?

Jos huolestuttaa niin eiks tohon vaan kannata heti kättelyssä hankkii 10 mm pidempi pultti ja toinen lukkomutteri perään. Luulis pysyvän.

Maanvara tosin sit pienee sen 10 mm.

ununu - 10:22, 20.2.2015 » hyiss.. miten toi voi aiheuttaa failuren ?
veikkaan että just niin lyhyt pultti että ei ihan ylety kiristymään kunnolla mutterin nyloccikaulukseen jos käyttää aluslevyä eli mutteri saattaa irrota tärinässä kun se ei ole mitenkään lukittuna paikoilleen.

sehän se kun tota kuvaa kattelee tarkemmin

ja lukee edellisii sivuja ennenku postaa

Oisko tilaa tällaiselle?

http://www.allfordmustangs.com/forums/attachments/classic-tech/138160d1314639198-castellation-nut-nut-has-grooves-top-castle-nut.jpg

SuicideHub - 9:40, 20.2.2015 » Melkoinen tapa pannuttaa. Tosta rakenteesta silti toteaisin, että yhdellä mutterillahan raidetanko autossakin usein roikkuu. Vähä erinäkönen homma, mutta silti.
Autossa noi raidepäät on kartiolla eikä irtoa vaikka ei olisi tuota mutteria ollenkaan.

Kandee sinne piiloon aina vuosittain kurkkailla. Itselläni tuo on pysynyt jo useamman vuoden nylocilla kiinni.

tossa on on onneks 250ml loctitee venaamas

dippaan koko bulsun siihen

En usko että kenenkään Bullittin kasaus tuohon kaatuu. Muistakaa ettette laita liian jyyhkeää nestelevaria isolla laikalla eteen. Helposti rikkoo ohjainlaakerin/emäputken.