Yksivaihde-"yleisötapahtuma"

randomm - 8:05, 19.3.2009 »
Sir Richard - 8:03, 19.3.2009 » Vanhetessaan dunlopit myös menee jumiin eikä aukee kuin juuri lattiapumpulla tai kompuralla... Paras konsti on sellainen adapteri joka ruuvataan tiukasti kiinni dunloppiin ja sit pumppu siihen.
Joo se on totta. Ainakaan ne dunlop-schrader adapterit ei paljoa maksa.
Juuei, ja voin tarvittaessa kyllä lainata pari omaa adapteria. Lattiapumppua en omista vielä mutta läjän muita työkaluja kyllä, esim. poljinavainta mallia järeä, kammen ja keskiön ulosvetäjää, rengas"rautoja" jne.

Dunloppia tosiaan tarkoitin, koska mummiksissa on pelkästään sellaisia. Schradereitä löytyy halpismaastureista ja hybrideistä. Prestaa on yleensä vaan niillä, jotka osaa pumpata renkaansa ite.

Hyviä pumppuja
Dunlop-adaptereita
Venttiilinkumeja (tai jousitoimisia Dunlopin sisuksia)
Paikkoja
Rengasraudat
Kiintoavaimia
Ruuvimeisseli
Mutterisorvi
Ketjuöljyä
Vaseliinia

wheii! juu otetaan mukaan niin rutosti työkaluja että voidaan näytösluontosesti tehä vaikka mikä huolto mikä ei vaadi uusia osia. tai ainakin säätää laakerit ja mestat oikeelle kireydelle.

periaatteessa jos ois oikeen altruistinen ni ostelis peruskoon kuulia purkkitolkulla (halvimpia niin) ja ois valmistautunu täten myös rahiseviin laakereihin :slight_smile: ainakin siis jos fillarin omistaja on joku näpsäkkä hippityttö tjs… (:

no joka tapauksessa siis oon ehdottomasti työkaluineni mukana huolto-operaatiossa ja kannatan mielelläni jotain semmosta paikkaa missä menee mahollisimman paljon pyöriä ohi ja toisaalta näkyvyys on hyvä. kuten esimerkiks sibeliuspuiston kohalla hietsun rantaa tai lasipalatsin nurkalla.

Aivan mainiolta vaikuttaa tällainen tapahtuma. Minulta liikenee myös kunnon pumppu, työkaluja ja muita tarpeita pyörän huoltoon.

ehdotan kyllä, että keskitytään kumien pumppaamiseen ja ketjujen öljyämiseen ja jätetään laakereiden vaihdot ja rasvaukset tekemättä. Annetaan vaikka kokeilla toimivaa pyörää, että “tältä se ohjaus voisi tuntua, että nyt kipinkapin kyselemään että mikä näistä korjaamoista voisi tehdä sen korjauksen. halpa nakki, mutta kannattaa.”
En meinaan haluaisi spesiaalityökaluja vaativista korjauksista tehdä kovin triviaaleja. Mieluummin pysyn väleissä fillarikauppiaitten kanssa.

Pitkään klapanneen laakerin säätö on aika epäkiitollista puuhaa muutenkin. Vaikka kuulatkin vaihtaisi, niin kartiot on kuitenkin huonoimmassa kunnossa. Pahimmista romuista ei enää saa klappia pois jos haluaa että ne pyöriikin vielä. Ihmiset ajaa käsittämättömässä kunnossa olevilla fillareilla.

katselin tässä eräänä päivänä, kun joku rouva sotki ihan uudella cruiser-henkisellä citypyörällä todella vaivalloisen näköisesti ruttopuiston kulmilla. Takakumi oli niin tyhjä, että varmaan löi mukulakivillä vanteelle. Pyörä oli ihan puhdas ja näytti uudelta. Myös rouvan vaatteet olivat vielä nukattomat ja hyvin hoidettu, samoin kampaus. Hoiti siis ulkoasuaan, ja itseään, mutta ei kulkupeliään. Ilmeisesti ihmiset vain kuvittelevat, että kun pyörä ostetaan, niin sillä ajetaan sellaisenaan loppuun asti.

Sir Richard - 10:35, 19.3.2009 »
randomm - 8:05, 19.3.2009 »
Sir Richard - 8:03, 19.3.2009 » Vanhetessaan dunlopit myös menee jumiin eikä aukee kuin juuri lattiapumpulla tai kompuralla... Paras konsti on sellainen adapteri joka ruuvataan tiukasti kiinni dunloppiin ja sit pumppu siihen.
Joo se on totta. Ainakaan ne dunlop-schrader adapterit ei paljoa maksa.
Juuei, ja voin tarvittaessa kyllä lainata pari omaa adapteria. Lattiapumppua en omista vielä mutta läjän muita työkaluja kyllä, esim. poljinavainta mallia järeä, kammen ja keskiön ulosvetäjää, rengas"rautoja" jne.
Biltemasta saa adapterin hintaan 5,49€ ja kaupan päälle tulee ["käsipumppu"](http://www.biltema.fi/osteri/osteri.cgi?sivu=skriptisivut/index_kauppa.htm&linkki=27516.htm&tuote=27516) ja muutakin tilpehööriä. Pumppu on varustettu 10 baarin painemittarilla ja joku saattaisi saadakin siitä irti jopa 6 baaria. Mä en siihen kyllä kykene. Toi kuitenkin riittänee mummiksiin ja hybrideihin mainiosti. Multa liikenee yksi sellainen, jos ei pumppuja ole riittävästi.

se hieman kalliimpi vähemmän halpa bilteman lattiapumppu on kahdenkympiin hintaansa nähden suht toimiva peli. Muutaman vuoden ollut semmoinen sekä himassa että toimistolla. 8 bar ei tuota isompia ongelmia enkä ole venttiiliäkään onnistunut sillä vääntämään käyttökelvottomaksi kuin kerran.

Huoltopistetempaus on varsin mainio idea. Se että promotaan fiksejä isosti kaikille ja mahdollisesti annetaan koeajaa keskustassa mietityttää hieman, etenkin jos joukossa on jarruttomia pyöriä. Jarruttomuus kun on monille punainen vaate eikä varmaan nosta pyöräilyn mainetta millään tapaa “tavisten” silmissä. Sitä kun annetaan jonkun nelikymppisen meuhkaavan täti-ihmisen kokeilla fiksiä saatesanoilla “kokeile kyllä sillä voi jarruttaa” en haluaisi nähdä.

Mä edelleen pitäisin sen pääpainon ropeltamisessa, eikä fiksien promoamisessa. Jos joku haluaa koettaa, niin mikäs siinä, mutta en mä sinne mitään testiareenaa olisi tekemässä.

Sekoilinpas itsekin schraderin ja dunlopin kanssa aiemmassa viestissäni. Löytyy myös sellainen femman hintainen Bilteman pumppu sekalaisella venttiiliadapterikokoelmalla. Eli paikalle voisin rahdata kaksi jalkapumppua sekä määrän x erilaisia adaptereita.

Mutta takaisin aiheeseen. Lienee tosiaan järkevintä pitäytyä perushuoltohommissa. Sehän on hyvää mainosta paikallisille pyöräliikkeille, jos ohjeistetaan kääntymään näiden puoleen kumin paikkausta vaativammissa toimenpiteissä.

okay kaikille siis pumput öljyräsyt ja varadunlopventtiileitä mukaan :slight_smile:

hommahan vois toimia esim niin että pari tyyppiä bostailee huoltopuuhissa kerrallaan ja loput on läheisellä kentällä pooloamassa eli seisomassa pyörän vieressä kalja^H^H^H^H^Hlimupullo kourassa

tai minkämoiseks se nyt sitten muodostuukaan, turha kai liiaks suunnitella

Tässä tapahtumassahan voisi koittaa luoda uudenlaista kaupunkipyöräilykulttuuria ja rohkaista kanssaihmisiä noudattamaan liikennesääntöjä ajoradan/jalkakäytävän käytön suhteen. Olisiko ajankohdalla tekemistä yksivaihteen synttäreiden kans? Jos tempaus olisi meidän vetomme parempaa pyöräilyä kohtaan ja sen perään mukava groupride ja lällärit ja ihan hirveet pleksit/kokisöverit?

^Joo. Lumien alkaessa sulamaan pyöräteiltäkin tuntuu löytyvän poikkeuksellisen paljon jalankulkijoita. Ja autoilijat tuntuvat olevan rohkeampia kääntymään suoraan kulkevan pyöräilijan edestä(parempi pito → suurempi vauhti → johtopäätös: ehdin kääntyä ennen tuon pyöräilijän saapumista risteykseen → pyöräilijä hätäskiddaa / ottaa osumaa). Paljon on asioita, joista tekisi mieli valistaa muita tielläliikkujia.

Mitäs tuohon tarvittaisiin. Varmaan jonkinlaisia flyereita voisi tehdä, joissa kertoa liikenteen pelisäännöistä ja muistuttaa tilastoilla tai yksittäisillä esimerkeillä vaaroista. Samalla voisi fillaroida lähialueella jakamassa niitä valistusta kaipaaville.

minua lähestyttiin tälläisellä:

Hei Toni

Järjestämme 16.5 Klo 11-16 Ison Kierrätystapahtuman Arabianrantaan, Toukolaan ja Vanhaankaupunkiin. Tapahtumassa paljon kaikkea kierrättämiseen liittyvää ja katutaidetta. Haluaisitteko tulla tekemään jonkinlaisen fillaritempauksen sinne?

Tässä tapahtumasivu: http://www.facebook.com/group.php?gid=84010891921#/event.php?eid=86535661933

Ja täältä tapahtumasta varsin kattavasti: http://kaupunginosat.net/artova/index.php?option=com_content&task=view&id=1365&Itemid=1

Fillariterveisin
Janne Kareinen
hallituksen pj
Arabianranta-Toukola-Vanhakaupunki -kaupunginosayhdistys

Tuonne sopis hyvin semmonen kunnostuskisa. Eli ois vaikka 2-4 hengen joukkueet ja työkalua ja kierrätyspalikkaa käytössä ja niistä pitäis kasata parissa tunnissa fillari ja voittaja on se kenen pyörä lähtee huutokaupassa kalliimmalla. Rahat vaikka SPR:lle (tai meidän pikkujoulukassaan).

synttärien groupride vois suuntautua siis kenties jonneki tuonnepäin eikä kenenkään tarttis hikoilla jostain kontulasta himaan megaplexkuosissa… jee

Täällä Jyväskylässä järjestetään vuosittain useampi tuollainen huoltotapahtuma ja olin itsekkin pari viikkoa sitten ensimmäistä kertaa auttamassa. Muistelisin että 200 pyörää huolsimme neljän tunnin aikana, tosin meitä oli melkein 20 jamppaa tekemässä. Siellä oli mahdollista ostaa jotain osia (jarrupaloja, ulkokumit ym) ja huollosta perittiin 2e maksu. Oikein kiva tapahtuma ja paikalliset pyöräilyseurat saivat hieman kassaan rahaa. Pahimmat tapaukset saivat lähetteen 10% alennuksella paikalliseen pyöräliikkeeseen. Poliisikin oli paikalla tekemässä turvamerkintöjä pyöriin.

Tosiaan suurin osa kaipasi juuri vähän ilmaa kumeihin, öljyä ketjuihin ja mahdollisesti jarrujen säätöä.

Voisko Korjaamo toimia paikkana tuolle mitenkään?
Kommentoin jo tuossa Fillari Helsinki topicisssa asiasta. (tsekatkaa jos kiinnostaa). Mun yhteystiedot saa jäsen Jussi K:lta. Kun me tehdään tuota kampista pitkin kesää, niin Korjaamolla ois tarkotus järjestää jonkinsortin klubitoimintaa - tollanen joku “piste” vois toimia tuossa yhteydessä, itseasiassa todella hyvinkin IMHO. Muuten mestoilla ois dj, grillausta, mahdollisesti jotain “fillarinaamoja” silloin tällöin jne.