Löytöjä Interwebistä

http://oregonmanifest.com/wp-content/uploads/SEA_DENNY_blog-1160x652.jpg
The Bike Design Project

Five Teams. Five Cities.
The Ultimate Urban Utility Bike.
The Bike Design Project is an independent innovation platform for the urban utility bike. We’ve partnered high-level design firms with American bicycle craftsmen to collaboratively develop the next-wave urban bike. Five teams from five cycling-centric cities are competing to concept, create and champion their unique vision of tomorrow’s bicycle for the everyday rider. The results will redefine the category and have the potential to reshape urban mobility itself.

d64 - 10:37, 6.8.2014 » Sakot imo hyvä. Tehkää mitä teette mutta älkää ajako jalkakäytävällä ilman pirun hyvää syytä.
Mä oon kääntämässä takkia aiheesta. TLL 8 sallii jalkakäytäväpyöräilyn esim. paikassa, jossa bussikuskit tykkäävät ahdistella ajoradalla pyöräileviä.

Liikenne on kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Jos jalkakäytäväpyöräily halutaan lopettaa, niin pitää poistaa tarve sille.

Sokea sakottaminen ei ratkaise muuta kuin sen, että paskalakit voi sanoa tehneensä jotain.

manuelkala - 10:40, 6.8.2014 » [http://oregonmanifest.com/wp-content/uploads/SEA_DENNY_blog-1160x652.jpg](http://oregonmanifest.com/and-the-winner-isdenny/) The Bike Design Project Five Teams. Five Cities. The Ultimate Urban Utility Bike. The Bike Design Project is an independent innovation platform for the urban utility bike. We’ve partnered high-level design firms with American bicycle craftsmen to collaboratively develop the next-wave urban bike. Five teams from five cycling-centric cities are competing to concept, create and champion their unique vision of tomorrow’s bicycle for the everyday rider. The results will redefine the category and have the potential to reshape urban mobility itself. http://vimeo.com/101883999
Täytyy sanoa, että tuossa on monta asiaa mietitty kerrankin oikeasti ihan fiksusti. Ainahan nämä on vähän tällaisia konsepteja, mutta jos tuosta vielä hinnan saa järkevälle tasolla voisi tuolla olla markkinoita.
asb - 10:48, 6.8.2014 »
d64 - 10:37, 6.8.2014 » Sakot imo hyvä. Tehkää mitä teette mutta älkää ajako jalkakäytävällä ilman pirun hyvää syytä.
Mä oon kääntämässä takkia aiheesta. TLL 8 sallii jalkakäytäväpyöräilyn esim. paikassa, jossa bussikuskit tykkäävät ahdistella ajoradalla pyöräileviä. Liikenne on kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. [b]Jos jalkakäytäväpyöräily halutaan lopettaa, niin pitää poistaa tarve sille.[/b] Sokea sakottaminen ei ratkaise muuta kuin sen, että paskalakit voi sanoa tehneensä jotain.
Boldattu asiaa. Toisaalta mietin tuossa just yksi päivä, että jos autoilijana muodostaisin käsitykseni polkupyöräilijöistä sen perusteella, minkälaisia ratkaisuja näen kantakaupungissa liikkuessani päivittäin, olisin varmaan ihan bussikuski mielipiteineni. Eli jos pyöräilijät toivovat tasavertaista kohtelua autojen kanssa ajoneuvoina, niin pyöräilijöiltä pitää myös vaatia sääntöjen osaamista ja noudattamista.

Tuossa paikassa jalkakäytävällä sompailun ymmärtää paremmin kuin jossain muualla - sitähän tapahtuu paljon myös paikoissa joissa ajorata on leveä ja rauhallinen. Toisaalta tuossa paikassa myös jalkakäytävä on yleensä tupaten täynnä väkeä, jonka pitäisi olla selvä peruste olla tunkematta sinne pyörällä. Hankalin pätkä on myös sen verran lyhyt että taluttaminenkin vois olla vaihtoehto.

Kuva on linkki.

https://s3.amazonaws.com/ksr/assets/000/993/743/cf3e5a906aa3c16aa00c6b6abf319350_large.png

en voi olla miettimättä ton kanssa niitä huoltovapaita jakoketjullisia VAG:n moottoreita. eiku. toivottavasti ottavat mallia niistä japanialaisista ja ei mainintaa ketjun voitelutavasta näkynyt?

Ei, Mut se on IKUISESTI voideltu. Forevör, man.

Permanently lubricated! Pysyvästi liukastettu!

Mites sit, jos kun ketju katkeaa? :open_mouth:

http://i9.aijaa.com/b/00453/13428506.jpg

enkä oikei usko että edes katkeaa, mutta jos ni sitte varmaan vaan vaihdetaa uus
kiristys onki sitte eri juttu, onko perä epäkeskine?
voitelu onnistunee jostai luukusta jota ei eriksee mainittu

Hahhahahah! :smiley: Asia selvä!

on siellä toki esitetty perustelut sille miksei se katkee

venymä kiinnostais kyllä enemmän kuin katkeaminen plus mitään mainintaa ei siitä, että rungon sisällä olis joku ketjunvoitelusysteemi. kyllähän jatkuvasti voideltu täysin koteloitu ketju kuitenkin kestää ihan eri lailla kuin perus lokarittoman sscx:n ketju esim.

Vaihteiden määrää pienentäisin yhdeksään, Tuossa on aika sakee tuo kevytpää, ja sitten toisaalta yli kolmen ration vois maastopyörästä jättää ehkä pois. Keveniskö paino, en tiedä, mutta ainakaan ei tarviis kahlata vaihtajavivulla turhia pykäliä yli niin paljoa. (Hetkinen, vaihdekeskustelua tällä foorumilla)

Metro: Veitsellä varustautunut ryöstäjä pyöräili pakoon Espoossa
Haistan jo lähestyvän paskamyrskyn. kaikki pyöräilijät

qlt - 11:21, 6.8.2014 Nuseti, https://www.kickstarter.com/projects/1401606907/nuseti-the-mountain-bike-of-the-future
Näyttäisi olevan [Pinion](http://pinion.eu/en/discover-pinion/news/) tai vastaava vaihdelaatikko keskiössä.

Kyllä tuommoisissa tulevaisuus haisee. Niin kätevä ja pitkäikäinen on suljettu systeemi, jossa ei hiekkapöly kulje mukana. Tuolla ei kyllä kerrottu mitään hyötysuhteesta, mikä on napavaihteiden ongelma (tuohan on oikeastaan napavaihde paitsi vaihde ei ole keskiössä).

Spändäri pyörälle

http://velosock.com/en/

Metro: Auto ja pyörä törmäsivät Helsingissä – pyöräilijä lensi konepellin yli

^ Hah! Jotenkin vaikea uskoa että menee kovin montaa spärdäriä kaupaksi. Joku ehkä ostaa perseilymielessä kaverilleen jolla on jo kaikkea.