Uudet projektit:

Noi on varmaan vielä tehokkaampi jauhava mylly, kun kaikki nuo kulmat ottaa matkalla johonkin kiinni.

ChainThug - 7:37, 20.3.2009 » uusi projekti? a.k.a. mitäköhän näistä keksis..
Teet kotisi ulko-oveen noista ovenkahvan :)

Ebay.it FTW!

…aika kresit noi kyllä on.

Noista mutkakammista pitää tietty tehdä “left side drivetrain.” Two wrongs makes it right, right? Ja silloin se kampien taitos on väärään suuntaan, jolloin ne toimivat vielä huonommin, kuin valmistaja väittää.

Mutta silloin ne on erinomaiset takaperin polkemiseen.

itse asiassa retro direct gear-viritelmän rakentaminen on pyörinyt mielessä.

Jussilta lunastettu punainen eturieska on noihin sopivalla 144-pulttijaolla ja samansävyiset mavicin kehätkin ois… eli ehkä noista syntyy joku rat rod-henkinen hölmöprojekti mikäli syliin tipahtaa riittävän typerä aihio. We’ll see.

ChainThug - 11:14, 20.3.2009 » itse asiassa [retro direct gear](http://www.circleacycles.com/projects/2009/01/16/retro-direct-experiment-complete/)-viritelmän rakentaminen on pyörinyt mielessä.
Jeah, aivojumppaa, tykkään! Kai se on pakko itellekin joku väsätä, on sen verran kiinnostava laitos.

Tän siitä saa, kun keväällä alkaa rakentamaan uutta pyörää. Iskee turhan kova pyöräkuume.
Tänää ostettu uus aihio, jota nyt ei tosin kiireellä ole tarkoitus kasata.
http://ridefree.fi/mika/pics/misc/wtp.jpg

Eli bemaksi kesäksi neppailuun ja kruisailuun.

Oma projekti tassa etenee… Eteen tuli mielestani todella kaunis runko, mutta muutama asia mietityttaa. Runko on valmistettu alumiinista, ja keula hiilikuidusta. Kuinka hyvin tuollainen yhdistelma oikein kestaa?

Sitten pienta osalistaa joka menee about 1000e budjettiin, jos ei vaadi suurempia muutoksia:

runko+keula: xxx

ohjainlaakeri: Crank Brothers Cobalt C

vanteet: Mavic Open Pro
navat: Miche Primato

renkaat: continental/vittoria

kampisetti: Miche Primato
keskio: Miche Primato

polkimet: Odyssey Twisted Plastic/MKS GR-9 tai Sylvan Lite
hakit: BLB Double/MKS Steel
remmit: BLB Double/MKS Single

stonga: Easton EA50 riser
stemmi: Easton EA50
tolppa: Easton EA50

satula:

ketjut:

Kuinka hyvin Mavicin Open Prot kestaa kovaa ajoa, vai pitaisiko suosiolla ottaa CXP33 tms. tukevammat? Muutama osa viela valitsematta, mutta kokonaisuus alkaa hahmottua.

sanoisin että open prot soveltuu “kovaan ajoon” vähintään yhtä hyvin kuin alumiininen ratarunko (oletan kyseessä olevan ratarunko) ja hiilarikeula. ei ne heikoin lenkki varmaan ainakaan ole

Nain itsekkin laskeskelin. Runko on tassa, ja se vihrea:

Dodici

joh open prot kestää kyllä

MikeNAS - 10:54, 7.4.2009 » Nain itsekkin laskeskelin. Runko on tassa, ja se vihrea: [Dodici](http://www.vintagepista.com/2009/03/more-dodici-alluminium-track-frames.html)
Kehtaako kysyä hintaa?

Siellä sivulla lukee 350€. Ja ihan hauskaltahan tuo kyllä näyttää.

Sitten jotain ihan muuta.
Tilapäisessä mielenhäiriössä sattui kyläsaaresta mukaan tällainen:

16" kiekot ja jalkajarru. Kiilapulttikammet ja katu-uskottava ruoste pinnassa. Jostain syystä en voinut jättää tuota sinne, joten nappasin kyytiin ja jossain vaiheessa ajattelin huoltaa ajokuntoiseksi. Sitten sen voikin jättää hyllyn päälle “koristeeksi.”

Tosta toivon mukaan oikean kokoinen pyörä arjen huimapäisiin seikkailuihin ja vielä itäeksotiikkaa samalla rahalla. Hankintahinta kohtuullinen ja pääsinpä vielä päihittämään huuto.netin fiksijobbarinkin samassa kaupassa :smiley:

NKOTB - 21:03, 14.4.2009 » [Tosta](http://huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=102596330) toivon mukaan oikean kokoinen pyörä arjen huimapäisiin seikkailuihin ja vielä itäeksotiikkaa samalla rahalla. Hankintahinta kohtuullinen ja pääsinpä vielä päihittämään huuto.netin fiksijobbarinkin samassa kaupassa :D
Saatoin jo foorumilla aiemmin tuosta Favoritista kertoa, mut otan riskin ja teen sen uhallakin uudestaan. Meillä on samainen cherry red tsekkirauta pihassa on ollut kyllä hintansa (0€) veroinen. Runko on yllättävän kevyt, mutta tämä meidän neidin kappale on jostain kohtaa kiero. En ole jaksanut selvittää mistä, enkä sitä myöten yrittää suoristaakaan.
tnts - 21:15, 14.4.2009 » Saatoin jo foorumilla aiemmin tuosta Favoritista kertoa, mut otan riskin ja teen sen uhallakin uudestaan. Meillä on samainen cherry red tsekkirauta pihassa on ollut kyllä hintansa (0€) veroinen. Runko on yllättävän kevyt, mutta tämä meidän neidin kappale on jostain kohtaa kiero. En ole jaksanut selvittää mistä, enkä sitä myöten yrittää suoristaakaan.
Löytyyhän tuosta teidän Favoritista ihan oma otsikkokin tuolta ajopeliosastolta. Sinänsä meikäläisen suunnitelmat tuon suhteen ei ole kovin suurisuuntaiset - pyörä osiin, puhdistusta, rasvausta, vahausta, uudet kiekot ja kammet kiinni ja ajoa.

Tuliko sulle, sikäli kuin muistat, tuon kanssa jotain ylläreita keskiönkierteiden, ohjainlaakerin tai stemmin koon suhteen?

Mulla oli kanssa uusi projekti. Sain sen valmiiksi jo ja porhallan sillä keskareille. Jei, huisia!