Työkalut kunniaan!

bilteman paske oli, eisse vääntövarren pituus varsinaisesti vaan se millä voimalla sitä vääntää, momentti, vipuvarsi ja mitä näitä rakkineita oli. Soliferin keulalla väänsin, mutten päästä, enkä täysii. Oli selkeesti vaan liikaa voimoo ja korkeempaa tekniikkaa tolle laitteelle narukädellä taas.

lammaspaimen - 15:48, 11.10.2014 »

Jos on sama kuin kuvassa, niin on ok. Ylipäänsä digin käyttömukavuus jossain hämärässä kellaripajassa on ihan eri luokkaa kuin manuaalilla.

Kai nuo maksaa jotain 5€ kotiin kuljetettuna, ei ole todellakaan tuon hinnan väärti.


YV-työkalun ja Dura-Acen lukkorenkaan välinen sovite ei ollut täydellinen. Jumiutuneen lukkorenkaan avausyritys maaastossa väärillä menetelemillä sai haan antautumaan. Renkaan sai lopulta hyvällä haka-avaimella auki. YV-työkalu on toiminut ainoana lukkorengatyökaluna ja saa sillä vielä auenneen renkaan kiristettyä. Avaamiseen tarvitsen kunnon työkalun, esim. Park Tool HCW-17 taitaa olla hyvä?

mindw - 22:01, 12.10.2014 » https://lh6.googleusercontent.com/-hxG6iyfr0Fw/VDrODj4l4AI/AAAAAAAAFaQ/NZCp-w4dlIA/s800/DSC_0431.JPG YV-työkalun ja Dura-Acen lukkorenkaan välinen sovite ei ollut täydellinen. Jumiutuneen lukkorenkaan avausyritys maaastossa väärillä menetelemillä sai haan antautumaan. Renkaan sai lopulta hyvällä haka-avaimella auki. YV-työkalu on toiminut ainoana lukkorengatyökaluna ja saa sillä vielä auenneen renkaan kiristettyä. Avaamiseen tarvitsen kunnon työkalun, esim. Park Tool HCW-17 taitaa olla hyvä?
Mitä terästä tuo yv -työkalu on?
ice0018 - 22:34, 12.10.2014 » Mitä terästä tuo yv -työkalu on?
[Tuotetiedot](http://www.yksivaihde.net/site/shop/tyokalu/):

Tuo sun on sitä toista erää ja siihen tais materiaali muuttua. OJN osaa tärskäyttää faktat tiskiin, et mitä kumpikin erä on.

e: en siis muista, et onko tuo lainaamasi pätkä ekan satsin ajoilta vai päivitetty toiselle.

Oon saanut pedrosin trixie toolilla kaikki lukkorenkaat auki/kiinni ja toimii myös campan keskiön asennuksessa. Maksaa noin kympin.

tnts - 22:49, 12.10.2014 » Tuo sun on sitä toista erää ja siihen tais materiaali muuttua. OJN osaa tärskäyttää faktat tiskiin, et mitä kumpikin erä on. e: en siis muista, et onko tuo lainaamasi pätkä ekan satsin ajoilta vai päivitetty toiselle.
Eka satsin YV-työkalun materiaali oli leikkaajan mukaan lopulta Hardox 500. Alunperin piti olla Raex 400 josta myös ensimmäiset protot tehtiin. Jälkimmäiseen satsiin oli tarkoitus laittaa samaa Hardox 500:aa, mutta sitä ei leikkaaja saanut hommattua kun tukkurilta ei löytynyt ja minimi tehdastilaus olis ollut jotain 20 tonnia... Joten viimeisin YV-työkalusatsi tehtiin sitten Hardox 450:sta. Isoa eroa noissa ole, 450:n kovuus on 425 – 475 HBW ja lujuus n.1100 - 1300 MPa. 500:n Hardoxin kovuus on 470-530 HBW ja lujuus n. 1250 MPa.

-Olavi

http://www.ra-co.de/typo3temp/pics/0175360d36.jpg

Ei saasta. Tällainen seuraavaksi listalla. Pyyhin pyllyni teidän PCSRS-yseillä yms. Parktoolin himmeleillä.

Kampi naksui ja satulatolppa luisti. Väitän että osasyyllinen on periaatteessa ihan kelpo Ironsiden kuusiokolo-avainpakka. Muovinen kahva/kuori joustaa jonkin verran väännettäessä, aattelin et se on ok, eipä tule ainakaan väännettyä mitään liian kovalla voimalla rikki. Ehkei sittenkään, jatkossa poskivärinä-momenttiin kunnon avaimelLa.

Lyöntiavain on eräs ihmisen parhaista ystävistä. Kiinni ruostunut kasettikeskiö, jolla ehdin paskomaan yhden ruuvipenkin, kiintoavaimen, murtamaan pari teräsputkeä ja rikkomaan myös vähän itseäni, antautui vihdoin kun kävin hakemassa Moponetistä Bilteman hylsyyn sopivan 24 millisen lyöntiavaimen ja taoin pari minuuttia. Oikealla työvälineellä helppo ja lyhyt homma, ennen lyöntiavainta tuhlasin keskiöön toista tuntia.

Ihanpaska. Jos mennään noin vitun fool retard niin mikseis tossa oo sitten samantien mm. ohjureita kiekon rihtaukseen.
En osta.

Pistetään muistiin tämäkin tilanne: Bontragerin maantiekiekosta pitäisi irrottaa vapaaratasrunko. Eipä löytynyt Clasulta eikä Tokmannilta tässä tarvittavaa 11mm tai 12mm kuusiokoloavainta. IKH:n katalogissa ainakin on jälkimmäinen.

Meni hermo surkeisiin kartioavaimiin ja kun vielä päälle luin, että ne hyvätkin on huonoja, niin päätin sijoittaa.

http://s8.postimg.org/5u82odgn9/IMG_5616.jpg

http://s8.postimg.org/hutip3o1x/IMG_5619.jpg

Nämä tuli Nipponista eBayn kautta ja ellen ole väärin ymmärtänyt, edustavat kartioavainten eliittiä.

Kyseessä siis Hozanin C-505 kartioavainsetti, hinta n.40e posteineen koko paketille Japanista Suomeen. Tulivat postilaatikosta sisään.

Hozan on kova. Noi on ollu mielessä. Shimanon ne paremmat kahvalliset versiot toimii myös.

Ostin joskus epähuomiossa väärän kokoiset kartioavaimet. Olivat onneksi liian pienet, joten viilalla sai oikean kokoisiksi. Olen harkinnut vakavasti päivittämistä.

edit. Parktoolin tai Pron samuranditeräksestä tehdyt hipoavaimet kyseessä siis

Parkin kaksipäinen on varsin laadukas, mutta vitutteleehan niiden käyttäminen. Noi kahvalliset hozanit vois kyllä napostella.

konkeli - 10:28, 24.10.2014 » Parkin kaksipäinen on varsin laadukas, mutta vitutteleehan niiden käyttäminen.
Tässä on myyntimies speksannut ja insinööri vikissyt. Meinaan mikä on tyhmempi idea, kuin kaksipäinen avain, jonka molempia päitä tarvitaan samaan aikaan?

Ei niitä aina tartte kun ulkoreunaan monesti osuu jakari. Joissain on sellanen reunus ettei osu, muttei mulle oo osunut niitä.

Kartioavaimiahan pitäs joka tapauksessa olla tuplat, että kaikista tilanteista selviää.