'Hupsista' topikki

JJ90 - 20:24, 22.8.2019 » Mikäs viiste keskiössä ja mihin momenttiin kiristetty?
Campagnolo Centaur -keskiö, momentti alle otsasuonipullotus mutta tiukka.

Jaa. Thulen 142x12 adapteri ei ollutkaan yhteensopiva uuden pyörän kanssa. 1.5 mm nousu vs 1.75 mm nousu. Ihmettelinkin kun oli vähän tiukka. Akseli ja korvake vaihtoon.

Aina kiva tulla Turkuun ja löylyjen lämpöön! Hyvät ällärit Turussa ja omalla kohalla myös Raisiossakin!

Matka Deikkarista Erikvallaan vanhusteni luo oli ihan jännä. Lähdin pikkupäissään ajelemaan parin kymmenen kilsan matkaa sateessa ja tokihan 8km ennen määränpäätä alkoi takakumi pihistä ja paineet laskivat tyystin. 7mm viilto. Siinä pumpulla uutta ilmaa, mutta Orange Seal ei ihan heti ollut paikatkseen, jolloin piti vähän kieputella kiekkoa ees ja taas. Noh, pumppu oli venttiilissä kierrettynä kiinni ja prestaventtiilin varsi siinä kikkaillessa katkesi. Katkennut osa jäi kierteineen pumpun suukappaleen sisään, eikä sitä saanut pumpusta irti edes riuhtomalla voimain takaa.

Kävi kuitenkin ilmi, että venttiilin sielu piti ilmaa venttiilinvarren katkeamisesta huolimatta. Pumpun suukappale oli kierrettävissä irti pumpun letkuosasta. Siispä vedin lopun matkaa pumpun suukappale kiinni katkenneessa prestaventtiilin varressa ja toivoen että takakumi pitää ne kolme baaria jotka sain aiemmin sisään pumpattua. Nyt lämpimässä huopain alla ja yhä pikkupäissään eli kaikki hyvin. Kumi, venttiili ja pumpun suukappale saattavat olla entiset.

Ihmettelin ku ketju löysty/kiristy “itsekseen”

Kuinkahan kauan oon ajellu löysillä rattaanpulteilla…

Tuor - 22:28, 6.11.2019 » Jaa. Thulen 142x12 adapteri ei ollutkaan yhteensopiva uuden pyörän kanssa. 1.5 mm nousu vs 1.75 mm nousu. Ihmettelinkin kun oli vähän tiukka. Akseli ja korvake vaihtoon.
No tilasinpa sitten Bike24:stä mielestäni oikean, 1.5 mm:n nousulla. Postissa tuli millisellä. Palautin ja sain liian pitkän seuraavaksi. Tämä oli kuitenkin helppo korjata lainaamalla kunnossapidon sorvia ja 20 mm:n alumiinitankoa.

Korvake tuli kolmessa päivässä Elanuspartsilta. Pisteet siitä!

Tulin Tampereelle, ostin kiekot. Laitoin ne etukoriin kiinni hienosti (vähän sketsisti) ja lähdin ajamaan. Täällä on kaikki jäässä ja etupään lähdettyä alta ajaessa bussin perässä Koskikeskusen edessä, tajusin että eturenkaassa on liian vähän nastoja (0) ja liikaa paineita ( reilu 3bar). Pyörä liukui jäisellä radalla koko 15 kilon painollaan, kiekkojen raahautuessa mukana pitäen järkyttävää räminää. Itse liu’uin perässä 77 kilon elopainollani.

Päästyäni tolpilleni ja pois liikenteen seasta, pääsin toteamaan kiekkojen vahingot: kehien laidoissa todella karun näköistä hioutumaa, jos tuohon laittaa renkaan niin flätti on tiedossa. Myös napojen holkeissa pahoja jälkiä.


Kuvaan pahimmat dentit, ympäri kehää on sitten sellaista tasaisemmin hioutunutta aluetta. Voiskohan tota viilailla…

Ei helvetti.

:hupsvitu:

suhteellisen pienel damagella siis

ite saan aina kaiken metallisessa etukorissa tohon kuntoon ihan kaatumattakin

Eipä tuolla ole mitään vaikutusta sillä tärkein on se pinta siellä sisällä. Kevyesti viilaa ja korjattu.

Näyttävät hyviltä tubeless-kiekoilta joten eipä voi muuta sanoo kuin peremmälle elämäntapaan toivottaa.

Tänks

Ogre vihdoin ajoon. Ei hemmetti että ärsytti/ärsyttää oma toiminta. Huomenna pajalle viilailemaan ja katsomaan josko noissa ilma pysyisi. Siirtyminen ghettotubelesista nukkumalähiötubeless-elämäntapaan jännittää

Slämmäsin kiilastemmin, nätisti män pohjaan asti, mutta jämähti sitten niille sijoilleen, eikä inahda mihinkään.

Hiki ja vituttaa.

Se vihjaili oikeasta asennosta hitsautumalla kiinni.

^^kiila jumissa vaikka pultti löysällä, ootko napauttanut pultin päähän vasaralla niin et kiila varmasti irtoo?

Kiila löysällä/lyöty irti, kannatin ei edes pyöri.

Alan epäillä, että sain sinne jtn metallisilppua väliin, sahasin aikasemmin rauttaaah samalla pöydällä jossa stemmi ootti asennusta, vaikkakin sen pyyhin mielestäni hyvin puhtaaksi.

Pikkujuttu muuttu ihan rojektiksi. Täytynee käydä kaljakaupassa.

Wuhuu! Stemmi irti ja metallinpaskaahan minä sinne olin päästäny väliin.
Nyt kannattimen varsi on siinäkunnossa, että roskiin joutaa.

Onneksi on vaihtoehto-ohjaamo dropilla, slämmäsin ja pilasin siis aiemmin riseritanko talviohjaimet.

Oiskohan näin käyny jos vaan olis tottuneesti alottanu värkkäilyt kaljalla?

Satulaputkea rotsaillessa ei kannata ottaa kauluksen tuntumasta kiinni jos on semmoinen tyypillinen halkaistu putki. Näppärästi viilas höyläs pari grammaa kämmenestä.
E:verbi

Laitoin 35mm kumiin noin 150ml litkua.

ihan sopiva määrä, puhkeava rengas tekee normoille hikkykoston ja sotkee ne litkulla

Yritin pari viikkoa sitten irrotella Rollerista vanhan heijastintarran jämiä perinteisellä hiustenkuivain menetelmällä ja kun se oli mukavan lämmintä, tulin kokeilleeksi lähtisikö se nyt vaan peukalolla hinkkaamalla jos vähän voimaa käyttää. Rolleri oli kiinni liimassa ja liima oli kiinni marraskedessä ja marraskesi oli kiinni orvaskedessä ja lienee tarpeetonta mainita mikä näistä petti. Kyllähän se peukalo nyt jo näyttää samalta kuin toinenkin.

Porasin viemäriä keskiömuhviin. En jaksanu ottaa kampia irti. No, ei siihen akseliin (ramilaisen dub) onneks isoa jälkeä tullut.