'Hupsista' topikki

The clamps on the Micro post are interchangeable and may be mounted on either side.

Niin varmaan… Pultin kyllä kuuluu olla juuri oikealla puolella, ja mutterin toisella. Niin se pultti vaan jumitti kiinni väärälle puolelle, no huomenna töissä hakkaan sen irti ja ihmettelen aiheuttiko vasaralla hakkaaminen, tai väkisin vääntäminen muuta vauriota kuin pultin vaihdon.

Edit: Periksi en anna, ajan siis töihin ilman satulaa.

Liikaa välilehtiä selaimessa, liikaa punkkua ja liikaa intoa uudesta pyörästä. → tilasi saman tilauksen kahdesti.

^hahaha, speks-fail

Analogin seuraaja. This will be good.

Miten rikotaan ketjunkiristin? Puhkaistaan takarengas jossain jumalan selän takana. Irrotetaan takakiekko seuraavalla tavalla:

  1. löysätään akselin pultteja sopivasti.
  2. kierretään ketjunkiristimiä, mutta ei liikaa.
  3. yritetään ottaa ketju rattaalta siten että se väännetään eturattaan päälle vinoon ja pyöräytetään reippaasti, kunnes ketju tipahtaa.
  4. otetaan kiekko irti.

Kohdassa 3 kiristyvä ketju vääntää ketjunkiristimiä ulospäin, ja jos em. kiristimet ovat alumiinia, niin dropoutteja vasten kiristyvät osat vääntävät kiristimien pultit sikäli vinoon, että kun niitä yrittää kiristää, niin akselien ympärille asennettavista osista menee kierteet. Jos tää oli liian sekavasti selitetty, niin voin ottaa huomenna vaikka jonkun vitun kuvasarjan joka selvittää asian tarkemmin. Tarkemmin ajateltuna, taidan sittenkin maata darrassa.

Hyvää uutta vuotta.

Lyhensin innoissani vaijerinkuorta. Vaijeri oli siellä sisällä.

Lähtiessäni töihin huomasin asentaneeni strapit väärin päin.

Viime kesänä Tohtorilta 1-v jalkajarrunapaa speksatessa tuli valittua se halvin malli, Falcon CF-E10.
On jo kivasti klappia rattaan ja sen vastinpalikan välillä, tänään pyyhin metallipurua huoltaessa.

Tietää ainakin minkä johdosta seuraavan kerran genitaliaansa stemmiin heilauttaa.

laitetaan nyt tännekin

aikoinaan vastaavan kuvan laitoin kammet myyneeseen kauppaan, niin hetkessä matkasi uusi pari luoksein, mutta päätin kuitenkin vaihtaa profileihin.

^^Heikillä liikaa jerkkua pohkeissa! Onko kuin vanha plugi? Vois meinaa saada uudet kammet jos lähettäis mailia kuvien kera…

pyörä on viime keväänä ostettu. täs on vaan se, et itse hankin tän käytettynä syksyllä… nooh täytyy ny kattoo.

Ei taida olla ainoat tuollaiset Suginot, jotka ovat katkenneet?
Helkkari, pitäis olla enemmän taakia jaloissa niin sais “testoiltua” omatkin katki. Sit vois irrottaa ne pahalla ja laittaa Mikhet tilalle. InstaWeightLossFTW

Ai enemmänki rd2 kampia katkennu? Onneks painan vähemmän ku pyörä ni ei varmaan oo pelkoa.

http://farm8.staticflickr.com/7180/6786445234_98c156a55a_z.jpg
Oho, tulipa suttuinen kuva. Kaipa olennainen siitä silti selviää.

26 mm stemmi, 25,4 mm tanko ja sopivasti voimankäyttöä?

Joo, kyllä se näin taisi olla (ITM-stemmi, Charge Slice -bullhorn). Huomasin halkeaman, kun siirsin osat vanhasta pyörästä uuteen. Sitä ennen toi oli ollut kovassa ajossa vuoden verran, enkä huomannut joustoa tai löystymistä. Ajoin ton kanssa kuuden päivän reissunkin viime kesänä. Ihan hyvä, ettei haljennut puolimatkassa.

Jahas, taas jatkuu. Muistin, että Rose myy nippeleitä 40 kpl pussukoissa. Tänään, kun tilaus toimitettiin, niin pusseissa olikin 10 kpl nippeleitä. Jäi sit 88 kpl vajaaksi. Mahtaisiko Visa myydä puuttuvat…

Manskulla kuului pinkeä DING ja satulatolppa tippui alas pysyputken päälle. Thomsonin kauluksen pultti oli napsahtanut nätisti keskeltä poikki.

Käännös tulosuuntaan ja putkelta Fox Compiin: Katkennut pätkä lähti nätisti poralla ja sain saman tien tilalle sopivan pultin, vieläpä hiottuna kartionmalliseen prikkaan istuvaksi. Arvostan.