Levyjarrut

^^Joo, mulla on noi m8000. Vuoden alusta oon ajanut, en oo ilmannut tai vaihtanut paloja. Toimii ihan hyvin itelle ja tehoa riittää 200/180 laikoilla, tosin noissa on samaa toimintaa kuin mun m-785-jarruissa, eli bite point vaihtelee kahvan liikkeessä ja tulee lähemmäs liikkeen alkua kun pumppailee. Liekö ilmaa jossain pääsylinterissä, lisäks m785 on mielestäni aika pirulainen ilmata niin että lopputulos on jämäkkä (tästä luinkin että kandee kokeilla ilmata se säätöruuvi auki, eikä kiinni niinku shimano ohjeistaa - en oo kokeillu). Tuntuma myöskin vähän on-off niin kuin noita haukutaan. Ehkäpä jos ostaisin uusia jarruja, kattelisin sramia tai hopea.

Mitä muuten ensimmäisissä erissä on vikana?

tubuku - 17:32, 3.10.2017 » Myy mulle nuo M785:set.
Ilmaisin itseäni vähän epäselvästi, speksausajatukset siis lähti näistä. Mitään en ole vielä ostanut, mutta öitä valvonut.
TS - 17:34, 3.10.2017 »

Mitä muuten ensimmäisissä erissä on vikana?

Aikalailla kertomiasi ominaisuuksia, bite pointin vaihtelu ja jarrutehojen katoaminen. ([Lähde1](https://www.singletracks.com/blog/mtb-gear/shimanos-2016-deore-xt-m8000-brakes-lack-the-reliability-the-brand-is-known-for-a-long-term-review/), [lähde2](http://forums.mtbr.com/brake-time/xt-m8000-problems-1016911.html), [lähde3](http://forums.mtbr.com/brake-time/2016-shimano-m8000-xt-brakes-980185.html).) En tosin tiedä miten paljon nämä itseä koskettaa, varsinkin jos jarrutehojen katoaminen liittyy vain kuumenemiseen kun niin pitkiä laskuja en ole harrastanut. Näistä löytyy aika ristiriitaista tietoa, joillakin takuusta tullut jarru on toiminut paremmin, joillakin ei. Ei se taida sitten olla eräkohtainen homma.

Okei tänks, hyvä tietää että ongelmat on enemmän tyyppivika ku jarrukohtainen jos tollanen alkaa liikaa hämäämään omissa. Jarrutehon katoaminen ei ainakaan pk-seudulla taida olla riski.

Toi bite pointin epämääräisyys tai on-off tuntuma ei näissä jarruissa ole niin iso että se haittais mun ajossa tänhetkisillä taidoilla. Kuvittelisin, että siitä on eniten haittaa hitaassa teknisessä nousussa tai laskussa tai tosi liukkaalla. Viime talvi meni kyllä aivan mukavasti jarrutellessa.

Aina on toivoa

Vähän pahaa mieltä uusista Shimanoista. N = 2, eli XT M8000 ja Saint M640.
XT oli pakasta vedettynä just tuota, bite point vaihteli rajusti.
Ilmasin jarrut, oli hyvä tunnin, sitten meni taas huonoksi.
Vein ostoliikkeeseen, ilmasivat, oli hyvä tunnin, meni taas huonoksi.
Ilmasin ite, käytin vähän ohuempaa välipalikkaa mäntien välissä jotta sain bite pointin ihan kahvan liikkeen alkuun. Oli hyvä viikon, sitten bite point alkoi mennä syvemmälle ja vähän ajan päästä alkoi taas vaeltaa.

Sainteissa sama ilmiö, mutta paljon lievempänä, ilmenee ehkä 20 ajokerran jälkeen. Sainttien kanssa voi vielä elää silleen että kun vika ilmenee, ilmaa jarrut “bubble bleed” tyyliin, ilmaustötterö + öljyä kahvaan kiinni ja painelua, ilmausruuvi kii ja kovaa ajoa.

Jarrutehon kanssa mulla ei oo ollu kummallakaan mitään ongelmia.

Näitä ku lukee niin tekee heti vaan mieli pysyy avideissa

accro - 8:18, 4.10.2017 » Aina on [i]toivoa[/i]

Itsellä oli pitkään pelkkää hyvää kokemusta Shimanon XT:stä, mutta taisi olla varhaisempaa sukupolvea ne, jostain 5-7 vuoden takaa. Uudet XTR:t kyllä toimineet ilman bitepoint-ongelmia.

mielenkiinnosta: kuinka moni on vaihtanut toivon toivottomuuteen?

https://behappy.me/be-humble-be-kind-and-never-give-up-hope-863011/download

Toivosta puheenollen, onko kellään kokemuksia tai muuta sisäpiirin tietoa Toivon maantiejarruista? Tai siis mitä mä enää kyselen kun tilasin jo.

http://www.hopetech.com/product/rx4-caliper/

runkosettiä lukuunottamatta kiintoisa buildi tulossa!

aah, banjoliitin.

Vois johonki pyörään läpällä laittaa etujarrun jäykällä putkella

on vaan ton houppilaisen ilmaaminen olohuoneessa sillai että

Hyvin onnistui olohuoneessa kun viimeks tein.

On se nyt vaan niin, että pilattu parketti voittaa paska jarrut.

SuicideHub - 11:02, 5.10.2017 » tilasin jo
hattu : päästä

Yritin asentaa peregrineen juin tech r1:siä. Ei vaan onnistu. Paketin mukana tulee adapterit, mutta yhdessä post to is adapterin kanssa osuu vain tosi vähän kiinni levyyn. Pitäskö tossa olla joku muu adapteri? Is to post mount adapterit f160 ja r160.

Adapterit on just mitä pitääkin. Ethän vaan ole laittanu Avidin prikkoja jarrusatulan ja adapterin väliin?

Tässä vielä kuva illustroimaan tilannetta.

Nyt BB7 ja uudet levyt. Hinkkaa niin perkuleesti. Kuuluko uusien levyjen osua vai asensinko vain huonosti?