Lukot

uskoisin että napsahtaa, napsauttamalla ainakin.

no niin…

kaupunkifillarikesä2015 :D/

^^ Ei yllätä erityisen paljoa se, että pätevissä käsissä pätevällä tiirikalla avataan lukko.

ostasin kyllä varmaan heti jos sais sarjoitettua senton lukkopesän johonkin lukkoon…

e: itse asiassa jo se aataminaikainen abloy taitais olla ihan tarpeeks tiirikointivarma kyllä jos sitä pelkää, sento ois kiva koska yksi avain to open 'em all.

ahomik - 19:08, 21.10.2014 » Lähelle meni, mut 25,90 eur oli loppusumma Buldogille em. linkin takana. Kohtuullinen hinta ja alle puolet Hiplokin hinnasta.
Noniin, kokemuksia tästä hankinnasta. Lukko on nyt ollut reilun viikon käytössä ja se ei enää toimi kuten pitäisi. Tästä ajasta lukko on ollut yhden yön ulkona ja viettänyt muutenkin aikaa ulkona varsin säästeliäästi.

Toinen lukon “kieli” tms. minkä pitäisi mennä siihen koloon siinä kaaressa ei liiku, kun avaimen kääntää siten että sen saa pois. Eihän se koko lukko toki vielä aukene sen myötä, mutta kestävyys varmasti murto-osa siitä, mitä pitäisi.

Öljysin lukon nyt, kun tuon huomasin. Olisiko se pitänyt öljytä heti uutena? Jotenkin tuntuu, että tuossa lukkopesän seutuvilla pitäisi olla joku mekaaninen vika, kun toinen lukon kieli ei siellä kolossa liiku niin kuin pitäisi. Pitänee laitella saksaan viestiä, jos tuo ei voitelulla tokene.

Ei järin hyvät fiilikset tän suhteen, suunnataan katse edelleen Krypton suuntaan,

Nuo uudemmat Bulldogit ei toimi yhtä pehmeästi kuin vanhat, mutta ainakin mulla on toiminut ihan ok. Alussa oli kyllä tuskan hetkiä, kun ei välillä meinannut saada lukkoa auki kaupungilla. Taisin laittaa hieman ketjurasvaa ja sen jälkeen toiminut ihan ok. Harmittaa vieläkin, kun vanhan joutui jättämään Charleroi’n lentokentälle, kun ei saanut viedä matkustamoon (tämä ei sinänsä hirveästi yllättänyt, mutta oli pieni tilanne päällä ennen lentoa ja unohtui pakata ruumaan menevään reppuun).

Kyllä tuo on rikki. Kun kääntää lukon avaimella auki, tuo rikkinäinen puoli liikkuu kumpaan asentoon vaan. Lukon ollessa lukittuna, rikkinäinen puoli ei mene välttämättä lukkoon asentoon, se liikkuu edelleen samalla tavalla vapaasti kuin auki asennossakin.

Onko kokemuksia, miten tuo Bike Components vastaa englanninkielisiin yhteydenottoihin?

Ja onguardin customer care on vaan Amerikkalaisille asiakkaille. Hyvä meininki. Ei jatkoon.

Lisää ninjaedittiä. Mistä krypton mini edukkaimmin?

Kun nyt mietin uutta lukkoa, niin kysynpä onko porukalla tästä Abuksesta kokemuksia?

Painava se oli kun hypistelin mutta se lienee ihan hyvä ominaisuus kestävyyden (ei takataskujen) kannalta.

ahomik - 19:05, 4.11.2014 » Kyllä tuo on rikki. Kun kääntää lukon avaimella auki, tuo rikkinäinen puoli liikkuu kumpaan asentoon vaan. Lukon ollessa lukittuna, rikkinäinen puoli ei mene välttämättä lukkoon asentoon, se liikkuu edelleen samalla tavalla vapaasti kuin auki asennossakin
Joo eipä tuo kyllä noin pitäisi olla. Toivottavasti saat uuden tai rahasi takaisin.
waldemaar - 18:40, 4.11.2014 » Nuo uudemmat Bulldogit ei toimi yhtä pehmeästi kuin vanhat, mutta ainakin mulla on toiminut ihan ok. Alussa oli kyllä tuskan hetkiä, kun ei välillä meinannut saada lukkoa auki kaupungilla. Taisin laittaa hieman ketjurasvaa ja sen jälkeen toiminut ihan ok. Harmittaa vieläkin, kun vanhan joutui jättämään Charleroi'n lentokentälle, kun ei saanut viedä matkustamoon (tämä ei sinänsä hirveästi yllättänyt, mutta oli pieni tilanne päällä ennen lentoa ja unohtui pakata ruumaan menevään reppuun).
Aluksi tuppasi itsellänikin temppuilemaan, mutta rasvauksen ja kovan käytön sekä tatsin harjaantumisen myötä toimii nykyisin kuin se proverbiaalinen raideliikenteen huussi. En vaihtais.
Grobian - 19:23, 4.11.2014 » Kun nyt mietin uutta lukkoa, niin kysynpä onko porukalla tästä [Abuksesta](http://www.abus.com/eng/Mobile-Security/Bike-Safety-and-Security/Locks/U-locks/U-mini-40) kokemuksia? http://www.abus.com/var/ImagesPIM/abus/webs/8c34fd7f1b259c9fd6910208c448e1e7.jpg Painava se oli kun hypistelin mutta se lienee ihan hyvä ominaisuus kestävyyden (ei takataskujen) kannalta.
Reilun vuoden on tuollainen ollut jokseenkin satunnaisessa käytössä. Moitittavaa en ole keksinyt. Muista pienistä u-lukoista ei ole kokemusta.

E: Enkä muuten kuljeta lukkoa taskussa.

Mulla myös tuollainen abus. Kolmisen kuukautta ollut päivittäisessä käytössä.
Vähän on jumitellut tässä viimeisen kuukauden aikana, mutta varmaan öljyämisellä paranisi.
Lukkoon menee helposti, mutta avatessa joutuu joskus käyttämään vähän väkivaltaa ja
ei siis avaimen kääntämiseen vaan lukkopesän irrottamiseen siitä U-osasta…

Onko ollut jotain erityistä syytä päätyä tohon Abukseen Kryptoniten sijaan, kun näyttäisivät saman hintaisia olevan?

Saa Motonetistä neljälläkympillä, eli ei tarvitse odotella ulkomailta/maksaa postikulunkeja. Kryptoa ei sieltä saa, pyöräkaupoista ehkä noin kuudellakympillä.

Ja mainospuheiden perusteella tuo molemminpuolinen lukittuminen olisi parempi, mutta tiiä häntä.

nalle wheelroos - 10:35, 5.11.2014 » Onko ollut jotain erityistä syytä päätyä tohon Abukseen Kryptoniten sijaan, kun näyttäisivät saman hintaisia olevan?
Grobian - 10:50, 5.11.2014 » Saa Motonetistä [s]neljälläkympillä[/s]
Juuri näin.
samp - 10:52, 5.11.2014 »
nalle wheelroos - 10:35, 5.11.2014 » Onko ollut jotain erityistä syytä päätyä tohon Abukseen Kryptoniten sijaan, kun näyttäisivät saman hintaisia olevan?
Grobian - 10:50, 5.11.2014 » Saa Motonetistä neljälläkympillä
Juuri näin.
Selasin pari kauppaa nähdäkseni että maksaako noi tosiaan nykyään enemmän kun ite maksoin sen nelisen kymppiä. Ei maksa. [http://www.cyclecenter.fi/product/144/kryptonite-u-lock-evolution-mini-mini-5](http://www.cyclecenter.fi/product/144/kryptonite-u-lock-evolution-mini-mini-5) [http://suomenurheiluaitta.fi/tuote/675](http://suomenurheiluaitta.fi/tuote/675) [http://pelagobicycles.com/accessories/locks/kryptonite-kryptonite-evolution-mini-5-u.html](http://pelagobicycles.com/accessories/locks/kryptonite-kryptonite-evolution-mini-5-u.html)

Paremmuudesta en tiiä, kryptonite ainakin on toiminut toistaiseksi.

Ei Kryptot kyllä kuuttakybää maksa ainakaan täällä Stadin kivijaloissa: http://www.cyclecenter.fi/product/144/kryptonite-u-lock-evolution-mini-mini-5
Varsinaisen hintavertailun suoritin jenkki-Amazonissa, jossa olivat lähes saman hintaiset.

edit. hidas

Juu, mutta maakunnissa jos noita ylipäänsä saa, eikä taida monesta paikasta saada minikoossa, joutuu tinkaamaan.

Eikä huvittaisi. Tarve ei itsellä kyllä ole mikään akuutti, että ehkäpä ensi kerralla kun muutoin olen Helsingissä käyn.

Onko tietoa löytyyko Tampereelta tuohon hintaan?

kryptoo saa berggreniltä 50e minikoossa fyi