Valoa kansalle! Millä valoilla jengi ajaa

Suosittelevat 2-3 kpl MonkeyLectriciä että tulee näyttävämpi = about 100 euron valot renkaassa. Kumpi on epäekologisempi hankinta, 2 MonkeyLectriciä vai 10 Knogin Frogia? Ja kummat lähtee nopeemmin varkaille, jos ei jaksa irrottaa aina? Mun kokemuksien mukaan Frogit ei varkaille kelpaa (ihan ymmärrettävää jos tietää niiden laadun). Kelpaiskohan MonkeyLectric?

Sit voi kans miettiä kuinka ekologista on tilailla noita led-lamppuja merten takaa. Dynamot FTW (tai sit ihan vaan LBS:sta haetut “oikeat” lamput).

En tiedä ekologisuudesta, mutta ledit + linssit tilasin saksasta (Cree MC-E 3kpl + Carclon 6- & 25/6- ja 25-asteen), joihinka draiverit kiinanmailta DX:sta. Lumeneita laskeskelin, että teoriassa pitäisi saada reilusti päälle 2000, mutta akunkestoa silmälläpitäen ajattelin pitäytyä kahdessa MC-E, joten “vain” 1200-1400lm. Tämä projekti siis ensisyksyksi (pimeä tulee vasta elokuussa)

molokki - 17:10, 9.6.2009 » En tiedä ekologisuudesta, mutta ledit + linssit tilasin [saksasta](www.dotlight.de) (Cree MC-E 3kpl + Carclon 6- & 25/6- ja 25-asteen), joihinka draiverit kiinanmailta DX:sta. Lumeneita laskeskelin, että teoriassa pitäisi saada reilusti päälle 2000, mutta akunkestoa silmälläpitäen ajattelin pitäytyä kahdessa MC-E, joten "vain" 1200-1400lm. Tämä projekti siis ensisyksyksi (pimeä tulee vasta elokuussa)
Whoah, luulis näkyvän!

Mä olen ajellut sellaisella P7-ledisellä DX:istä tilatulla lampulla keskiteholla ja ei ole silläkään tarvinnut arvailla että mitä siellä edessä päin onkaan, mutta joskus vois upgreidata :wink:

simojoki - 17:46, 9.6.2009 » Fenixin L2D tangossa duunimatkoille ja talvelle maastoon kiinan P7 lampusta tehty kypärävalo ulkoisella akkuboksilla. Molemmat hoitaa asiansa meikäläisen tarpeisiin.
[Tässä vielä foto](http://s94.photobucket.com/albums/l94/janisimonen/filsu/kiinan_P7.jpg) tuosta mun kiinan P7:sta, eli katkastusta taskulampusta.
konkeli - 7:17, 10.6.2009 » Sit voi kans miettiä kuinka ekologista on tilailla noita led-lamppuja merten takaa. Dynamot FTW (tai sit ihan vaan LBS:sta haetut "oikeat" lamput).
Eiköhän ne dynamot ja "oikeat" lamput oo merten takaa sinne LBS:äänkin tullut. :)

MonkeyLectric tuskin varkaille kelpaa kun on nippusiteillä kiinni eikä kukaan tajua etsiä pinnoista jotain valosälää.

Eri asia on sitten se, kehtaisko MonkeyLectriceillä ajaa (muualla kuin keskareilla). Allekirjoittaneella vois ainakin tehdä aika tiukkaa.

tya - 8:56, 10.6.2009 » ...eikä kukaan tajua etsiä pinnoista jotain valosälää.
Outoa jos [tuon kokoinen mokkula](http://www.monkeylectric.com/products/m132s_gal/m132s_live5.jpg) pinnoissa ei herätä kenessäkään ihmetystä.
tya - 10:08, 10.6.2009 »
konkeli - 7:17, 10.6.2009 » Sit voi kans miettiä kuinka ekologista on tilailla noita led-lamppuja merten takaa. Dynamot FTW (tai sit ihan vaan LBS:sta haetut "oikeat" lamput).
Eiköhän ne dynamot ja "oikeat" lamput oo merten takaa sinne LBS:äänkin tullut. :) MonkeyLectric tuskin varkaille kelpaa kun on nippusiteillä kiinni eikä kukaan tajua etsiä pinnoista jotain valosälää. Eri asia on sitten se, kehtaisko MonkeyLectriceillä ajaa (muualla kuin keskareilla). Allekirjoittaneella vois ainakin tehdä aika tiukkaa.
No mä nyt vaan tiukkasin yksittäisten lamppujen ulkomailta tilaamisen mielekkyyttä, mutta kaipa se meni pahemman kerran ohi. Lähden tästä pyöräilylomalle Brasiliaan miettimään tekosiani.

Knogin Frog edessä huomiota herättämässä.

Kaamosaikaan:

Kesällä mitään valoja tartte. Pyh.

Mut hei, mulla on muuten yks tollanen MonkeyLectric -hässäkkä, ei ole koskaan edes asennettu tai mitään, jos kiinnostaa niin saa tarjota jotain siitä, ihan mitä vaan.

EDIT
→ tää on myös ekologista koska voin mahdollisesti toimittaa vempeleen fillarilla ilman toimituskuluja pääkaupunkiseudun alueella, kunhan ei sada kaatamalla. :wink:

saattaa olla hieman aikaista kun ei edes yöpakkasia vielä näy, mutta ehkä tämäkin on hyvä nostaa ylös.

knog skink tarttui sveduista testiin, vaikuttaa hyvältä, katotaan miten pärjää läpi syksyn ja talven

Kyllä noi kaikki “valot” mitkä on toteutettu noilla 5 mm ledeillä yms. on aivan turhia oman eteenpäin näkemisen kannalta. Huomiovaloina voivat toimia kyllä, muuten ei. Lisäksi optiikka kaikissa näkemissäni mitätön tai puuttuu kokonaan.

Mulla on Partioaitasta hankittu Petzlin signaalivalo. En muista paljon maksoin, mutta ei tainnut olla yli kymppiä. Toimii parilla kolikkopatterilla ja vuoden verran se on jaksanut vilkuttaa kaamosaikaan. Lamppu on tosi pieni ja siinä on kaks moodia : tasainen palo ja vilkku. Menee nätisi Chromen vilkkuhihnaan ja ei ole häiritsevä, vaan killuu siinä mukana nätisti. Pidän sitä ihan puhtaasti autoilijoita varten. Ongelma Helsingissä ja lähialueilla ei juurikaan ole tuo oman näkökentän valaistus, kunhan pysyy katuvalaistuksen piirissä. Parempi, että muut huomaa sut.

Petzl SiGNAL

Varmasti hintavampi kuin viiden sentin valot Clasulta, mutta toimii samoilla patterilla pitkään ja on sen verran huomaamaton, et kymppi ei mun mielestä oo paha hinta tosta.

DealExtremellä oikeat valot senkun halpenee

randomm - 7:52, 14.8.2009 » [DealExtremellä oikeat valot senkun halpenee](https://www.dealextreme.com/details.dx/sku.12060)
Noista P7-lampuista kannattaa kattoa mieluumin noita 2-mode vehkeitä - vähemmän elektroniikkaa = varmempia toimimaan. Oma lamppu oli epähuomiossa otettu joku 8-mode, niin siitä on kyykänny osa niistä eri tehoista, onneks täysteho toimii - muuta en kyllä metsässä käytäkään. [DX:n uus valmis fillarilamppu](https://www.dealextreme.com/details.dx/sku.25149) on nettikokemusten mukaan kans toimiva setti jos ei jaksa askarrella.
simojoki - 10:04, 14.8.2009 »
randomm - 7:52, 14.8.2009 » [DealExtremellä oikeat valot senkun halpenee](https://www.dealextreme.com/details.dx/sku.12060)
Noista P7-lampuista kannattaa kattoa mieluumin noita 2-mode vehkeitä - vähemmän elektroniikkaa = varmempia toimimaan. Oma lamppu oli epähuomiossa otettu joku 8-mode, niin siitä on kyykänny osa niistä eri tehoista, onneks täysteho toimii - muuta en kyllä metsässä käytäkään.
Totta turiset. Omanikin on joku 7-mode joka aiheuttaa vastaantulijoille varmaan epilepsiakohtauksia kun pitää naksutella kaikenlaisten strobo-moodien lävitse sinne himmeämmälle moodille kohdatessa...

http://fonarevka.lux-rc.com/

jokunen lamppu vertailukuvissa

dealextremeltä kuumottelis tilata tuo

ylemmän linkin vertailussa nimellä Magicshine HA-III

ja arvostelu austraaliasta täällä

Fenix TK11 Premium R2 saapui.

Valoteho on varsin keskittynyt keskialueelle, lampulla pystyy valaisemaan parvekkeelta metsänreunaa helposti reilun 100 metrin päähän. Sisällä sillä pystyy valaisemaan kohtuullisen kokoisen olohuoneen helposti. Ehkä mut tämän kanssa jo joku autoilijakin kykenee havaitsemaan.