Talvi tulee. jee

:smiley: huomaa kyl et nisse tarjoilee ammatikseen

https://farm5.staticflickr.com/4779/26836323258_873db0fb28_b.jpg hyhhyh

Noniin Nisse :smiley: ::D:DD:d Jospas kuule vetelet muutaman talven ensin siekii ja tuut sitte huutelemmaa lissää :smiley:

Nietzsche Napero - 17:32, 11.9.2018 » Muuten hieno, mutta vähän ylidramaattinen meinkinki ajelulle joka muistuttaa talvista aamu-kauppareissua.
Heh, olipas huonosti sivallettu. Todellisuus on tuo.

Lumihiutaleita bongattu helsingissä.
Meinasin asentaa talvipyörään sliksit, mutta jos niin teen, tulee heti nappularengaskelit. Jee

Frankton - 13:32, 4.10.2018 » vaijereiden jäätymiseen ei auta lämpimässä pyörän säilöntä. paras on tuulen ja sateensuoja.
Just tämä, kondenssivesi on ainakin mulla ollu ongelma kun säilytti pyörää lämpimässä, ja tosiaan vaijereiden rasvaaminen/öljyäminen.

Sit jos oot special-ukko niin voit hankkia tämmöset.

Note to self: Tulevaisuudessa tarkista ennen kuin lähdet liikkeelle lastenistuimen (ja lapsen) kanssa, että jarrut toimivat.

Note to self2: Öljyä ne jarruvaijerit.

Note to self 3: laita vaijerinkuori uuniin kypsymään aina ennen pakkasyötä.

Paavi - 12:53, 4.10.2018 » Lumihiutaleita bongattu helsingissä. Meinasin asentaa talvipyörään sliksit, mutta jos niin teen, tulee heti nappularengaskelit. [s]Jee[/s]
eka pannuttaja bongattu myös mäkelänrinteen puusillalla. se jäätyy aina ekana!

Jalkajarrut ei jäädy talvella ja myös liiraaminen onnistuu parhaiten.

Siis fixed gear talvella on parasta. Ei jäätyvii osia ja sitä vaan tuntee tien pinnan liukkauden, on ns. yhtä pyöränsä kanssa eikä voi kaatua.

Konsta - 13:49, 4.10.2018 » Note to self 3: laita vaijerinkuori uuniin kypsymään aina ennen pakkasyötä.
Ootko sä nyt tahallas dorka vai etkö osaa lukea? Se kuivatus tartti tehdä [i]kerran [/i]talvessa. Toi uuni oli ehdotus, jos ei vaikka halua kuivattaa koko yötä ja sit aamulla kiireessä asentaa.

Kasatessa kun oon upottanut vaijerinpään lithiumrasvaan ennen kuoreen pujottamista niin aika huoletonna oon saanut ajella talvet.

Oisko keskimäärin kerran talvessa saanut sulatella/herätellä vaijereita alijäähtyneen vesisateen tms. äärisääolosuhteiden jälkeen.

RTZ - 16:09, 4.10.2018 » Ootko sä nyt tahallas dorka vai etkö osaa lukea?
Onkos tuommonen dorkaks nimittely nyt asiallista hei. Pysytellään kunnioittavina puolin ja toisin vaikka itse asiasta oltais eri mieltäkin jookos.

Joo kuule

Sitäpaitsi josset olis niin dorka tai lukutaidoton niin olisit loukkaantumiseltas huomannu että karnevalisoinnin kärki oli suunnattu ennenkaikkea mankkiksen paskan mekaanikon määritelmää kohti. Sinä paahtokuorines olit vain väline. Hähä.

Vaijereihin voi laittaa rasvaa, mutta jos sitä pääsee missään vaiheessa kuoren avoimiin päätyihin, tulee se keräämään kaiken hiekan joka hioo vaijerin paskaksi. Vaijerivedot kannattaa vetää maantiepyörässäkin täysin suljettuina alusta loppuun, tai sitten käyttää jagwiren suljettua systeemiä. Tosin jagwiren huono puoli on se että vaihteiden tuntuma on huonompi sillä kaapeliveto ei ole yhtä “jäykkä” kuin normaalissa kaapelikuoressa.

Konsta - 16:36, 4.10.2018 » Sitäpaitsi josset olis niin dorka tai lukutaidoton niin olisit loukkaantumiseltas huomannu että karnevalisoinnin kärki oli suunnattu ennenkaikkea mankkiksen paskan mekaanikon määritelmää kohti. Sinä paahtokuorines olit vain väline. Hähä.
Onnea. Jos esim. et olis vittumainen, ymmärtäisit, miks ottaa päähän tuollainen karnevalisointi, kun mun oma osallistuminen oli kokemuspohjaista neuvomista neuvoa tarvitsevalle.

No kyllähän tässä hassuttelussa helposti saattaa mennä ittellä vähä ylitte välillä. Ja tosiaan, kai mä vähän vittumainen ja -päinen ihminen välillä myös oonki että ei kai sitäkään pois voi selitellä.

Anteeksi, RTZ. En tarkoittanut oikeasti pahaa! Täytyy skarpata. Kyllä mä nyt käsitän että et ollut esisijaisesti hankkiutunut paikalle ollakses mukana uhrilleilkkujaisissa vaan että olit liikkeellä hyvissä aikeissa ja vilpittömissä neuvontapuuhissa.

Mutta kai nyt siinä kumminki sunkin mielestä jotain hauskaa on että tää vaijerinkuorien uunittamispuuhastelu tulee nyt jäämään palstan sisäiseen viittailukäyttöön varppinaki pitkäks aikaa.

No joo, tässä on vähän liikaa duunia nyt käytettävissä olevaan aikaan nähden ja kiristää. Yks hassuttelu ois mennyt tälläkin, mut toinen oli vähän liikaa just nyt.

Ja mähän nyt toisaalta uunitan vähän kaikkee muutenkin. Viimeaikojen suosikkina kikherneet, niitä on kiva paahtaa, tulee hyvii naksuja. Yhtään vaijerinkuorta en muuten oo uunittanut, mutta nyt on varmaan pakko kokeilla. Ei vaan oo semmosta pyörää, jossa se ois tarpeen, niin en sit tiiä, miten totean toimivuuden/toimimattomuuden :confused: