Tuubit

taitaa bambsenalle olla ronille yhen tuubin pystyssä

Eiköhän tuon viellä ajoon saa kun löydän jostain oikeanlaisen jatkon. V&O →

sit jos jollekulle on vielä epäselvää niin kyllä, kannattaa vetää johtopäätöksiä tästä ja ei, ei kannata katkoa mitään vaan hommata sellaista kamaa mikä ei vaadi pätkimisiä. se venttiilin rakenne on mitä on ihan perustellusta syystä ja modaamiskehotusta luin monta kertaa suu auki kun en halunnut uskoa näkemääni…

e: tämä varmaan selvittää että miksi ei kannata pätkiä. kyllä, se ruuvattava nuppi on ainut mikä pitää venttiilin sulkumekanismin paikoillaan.

:smiley: Ei vittu Bamze+Roni :smiley:

Kyllä mulla oli contin irtosieluventtiilistä katkaistu toi nuppi irti. Irrotin vielä sielunkin ja sielä oli sellanen irtoomisen ehkäsevä mekanismi

josbanse - 14:51, 13.8.2015 » juurikin toi kierreosa ja nuppi katkaistiin irti, että edes pumpun adapterin sai paikalleen
josbanse - 15:36, 13.8.2015 » Kyllä mulla oli contin irtosieluventtiilistä katkaistu toi nuppi irti
Josbuli käyttää taidokkaasti passiivimuotoa eikä yksikön ensimmäistä. Ei tainnut veijari tehdä itse tai olla edes paikalla selvittelemässä asian haaroja. Onneksi asiantuntemusta riittää.
josbanse - 15:36, 13.8.2015 » Kyllä mulla oli contin irtosieluventtiilistä katkaistu toi nuppi irti. Irrotin vielä sielunkin ja sielä oli sellanen irtoomisen ehkäsevä mekanismi
semmonen nyrkkisääntö että jos ei ole varma että onko tuollaista irtoamista ehkäisevää mekanismia niin... ...kannattaa lähteä neuvoessaan liikkeelle siitä että sitä ei ole.

mutta mitäs näistä kun ei tartte omien häsläämisten oppirahoja edes maksella.

Siis ostamassani levykiekossa oli contin sprinter tuubi. Tämä levykiekko on jo jatkanut matkaansa, siksi menneessä aikamuodossa ja passiivi mitä näitä nyt on (äikkä b) mut joo, tosiaan itse ihmettelin sitä katkaistua nuppia ja vaihdoin ehjän sielun. Pumppu ei mennytkään paikoilleen, joten piti palata katkaistuun sieluun. Ihan kiinni ne osat pysyivät kaikki, eikä mitään ongelmaa ollut. Kyseessä oli ratalevy, jolloin ilman pysyminen kumissa ei niin kriittistä luonnollisesti ollut myöskään.

peltsip - 15:42, 13.8.2015 »
josbanse - 15:36, 13.8.2015 » Kyllä mulla oli contin irtosieluventtiilistä katkaistu toi nuppi irti. Irrotin vielä sielunkin ja sielä oli sellanen irtoomisen ehkäsevä mekanismi
semmonen nyrkkisääntö että jos ei ole varma että onko tuollaista irtoamista ehkäisevää mekanismia niin... ...kannattaa lähteä neuvoessaan liikkeelle siitä että sitä ei ole. mutta mitäs näistä kun ei tartte omien häsläämisten oppirahoja edes maksella.
Ei kyllä tullut tuo vaihtoehto mieleenkikään kun itsellä skulasi aivan mainiosti.

Et tainnut lukea mun kysymystä erityisen tarkasti kun kyse oli venttiilijatkon kiinnityksestä ja sä tulet antamaan neuvoja omien pumppauskokemuksien perusteella? Okei, vähän oma moka koska aavistelinkin, että tuskin tulee onnistumaan, mutta koitin silti.

Luin kyllä. Oletin, että tajuat tarvitsevasi ulkopuolelle ruuvattavan jatkon. Se nupin katkasu oli ehdotus jos jatko ei mahdu sen kanssa. Oli levykiekon avanne niin pien, että tarvitsi katkoa.

josbanse - 16:19, 13.8.2015 » Oletin, että tajuat tarvitsevasi ulkopuolelle ruuvattavan jatkon.
Tämä oli ehkä ainut asia jonka tajusin ja käsittääkseni kysyin neuvoja siihen liittyen. Eiköhän lopeteta tää keskustelu nyt tähän. Jatko löytyi ja sain sen kiinni..

Nyt täytyy myöntää, että mulla on oikeesti ongelmia luetun ymmärtämisessä. Pitäs liimailla tuubeja ja nyt on rengasta venytetty vanteella 24h. Mää jotenki ymmärsin, että liimata rengas ja vanne, odottaa 3h, liimata vanne, odottaa 3h ja liimata vanne vielä kerran ja laittaa rengas paikalleen. Tai sitten pitäs tehä sama homma, mutta kolmen tunnin sijaan odottaa aina 24h. Toi liiman ohje on kuvallinen ja en ihan ymmärrä kuvista mitä tapahtuu ja google antaa vähän huonosti tuloksia. Saatan olla kujalla.

Youtubessa on hyviä videoita mutta tee näin. Sulla on ollut kovilla paineilla kumi vanteella väh 24h. Ota kumi vanteelta, pumppaa sen verran, että sisäpuoli kääntyy 90 astetta (sisäpuoli venyy enemmän kuin ulkopuoli joten vapaana pumpatessa sisäpuoli pyörähtää ulospäin).

Levitä sisäpuolen kankaaseen ohut kerros liimaa ja levitä kehään ohut kerros liimaa. Tajuat kyllä kun alat tekemään, itsekin liimasin tänä vuonna ekat tuubit ja aika helppoa lopulta. Anna kehän kuivua tokaan liimaukseen 24h. Ei haittaa vaikket ehdi perättäisinä päivinä tekemään, väliaka voi olla suurempikin. Seuraavana päivänä uusi kerros. Kolmantena päivänä vika kerros. Venaa 5-10min kunnes liima tuntuu kuivaan sormeen teippimäiseltä eli tahmainen muttei irtoa kehältä. Väännä kumi kehälle parin barin paineilla. Pyöritä kiekkoa haarukassa/käsissäsi jotta näet, että renkaan kulutuspinta kulkee suoraan. Jos kumi on jostain koholla, koita saada venyteltyä kehällä laajemmalle. Kun olet aika tyytyväinen kumin asentoon kehällä, pumppaa 10-12bar ja venaa päivä. Sen jälkeen voit ajella :slight_smile:

Niin ja tuubiin ainoastaan 1 kerros liimaa, kehään 3

Okei. Thänks. Pitää kokeilla miten nätisti tän saa laitettua. Toivottavasti ei vielä ens viikolla hukuta lumeen ja soraan, niin ehtis kokeilla ajamistakin ennen kevättä.

Toi on aika helppoa oikeesti. Isommilla pompuilla koitat levittää kumia pompusta poispäin venyttämällä kumia ja nostelemalla irti liimasta. Loppujen lopuksi toi on aika yksinkertaista. Huomaat kyllä.

Metti: Suosittelen myös lukemaan koko tämän sivun, jonka jälkeen arvioimaan saamasi neuvojen arvo.

Se, onko tuubin asennus helppoa vai ei, riippuu vahvasti liimattavasta renkaasta. Esim. jotkut Contit pahamaineisen tiukkoja. Liima kutistaa joitakin renkaita kuivuessaan. Tiukan renkaan kanssa kannattaa liimakerrosten välissä käyttää kumi vaikka yön yli vanteella venymässä, kovilla paineilla toki. Sitten kun tulee aika vääntää kumi kehällä, ei todellakaan kannata pitää paria baria vaan vain sen verran, että rengas pysyy joten kuten muodossaan. Sitten vaan venyttää sitä kumia aivan joka sentiltä ihan koko ajan loppuun asti, jotta kaiken mahdollisen löysän saa sinne viimeiselle pätkälle.

^^ Olen lukuenut kyllä melkein koko ketjun ja olen tietoinen neuvojen toteuttamisen/antamisen historiasta. :slight_smile: vetäsin just ekat liimat ja ei sotkenu yhtään! Pensselillä vedin. Mulla toi rengas on vittoria rally ja ainakin ennen liimaamista meni sormi väliin täytettynä vanteella. Pitää kokeilla laittaa huomenna aamulla toi vanteelle takas venymään (olettaen ettei aamulla liimat nappase).