Steamroller Appreciation

Mulla on 56 kokoinen runko bullhornilla ja ruumiilla pituutta on 177,5. En ole tuntenut tarvetta vaihtoon. En ole jaksanut etsiä edes lyhempää stemmiä vaikka päivittäiset työmatkat tuleekin ajettua enimmäkseen sarvilla ja joskus kädet vähän puutuu kun painoa on kämmenillä jonkin verran. Silti mielestäni oikein miellyttävä ajettava.
Edit: stemmi on näköjään 11 cm.

Tulipahan sitten heräteostoksena ostettua höyryjunan runko (56cm)…

Kulmien vaikutusta lototessa kannattaa mitata rungon reach, se kertoo ohjaamon koon kulmista riippumatta. Satulan paikka pitää kuitenkin säätää keskiöön nähden kohdalleen, joten tuo on se mitta, jolla on väliä.
Omassa 53 lollerissa mitta näytti olevan jotain 395-397mm. En tosin vastaa tiedon oikeellisuudesta mittalaitteiston teknisistä ominaisuuksista (Luotilankana ompelulankaan ripustettu tuulessa heiluva kännykkä, eikä “hieman” kulunutta rullamittaakaan tullut kalibroitua.) johtuen. Joku (vaikka sä ite kaupassa koeajolla) voi halutessaan mitata paremmin. Ja sitten vertaat sitä siihen Rossiniin.

Mä oon jotain 6cm lyhempi, mutta se ero on lähinnä jaloissa ja oon kokenut 11cm stemin ja bullhornin mukavaksi yhdistelmäksi. Ehkä se siis sen puolesta sopis sullekin, mutta se on jo tosiaan aika matala, saisit nostaa sitä tankoa varmaan sen 6cm. Eli varmaan paremmin sopis se 56 lyhemmällä stemmillä kuin muuten käyttäisit. Tai sitten ei. Turha arvailla, käy kokeilemassa ja mittaamassa.

Kiitoksia näkemyksistä ja kokemuksista. Jos testaamatta joutuisin ostamaan, olisin varmaan valinnut 53:n. Tuo reachin mittaaminen oli kelpo vinkki. En ollut itseasiassa siihen törmännytkään aiemmin tai sitten olin vain sivuuttanut koko homman. Painelen kauppaan siiman ja punnuksen kanssa jos asia näyttää talouden puolesta toteutuvan.

kysy siltä epulta ja se sanoo sinulle 56 (luultavimmin).

http://dl.dropbox.com/u/653439/roller.jpg
Lollerista on moneksi.

No laitetaan nyt tämäkin:


http://www.laekhouse.com/blog/?p=755
http://prollyisnotprobably.com/2010/04/ethans_surly_steamroller_disk.php

miksi?

niin tietysti koska voi, mutta miksi pitää voida?

Etelän miehen sanoin: por que no?

Onhan se nyt kivaa.

K-Mikko - 5:21, 21.4.2010 » Tuo koon 53 rolleri on karvan verran vaille 55 cm pitkä. Rossin, joka on minulle ollut sopivin, on n. 56 cm. Vertailua on vaikeaa, sillä kulmathan noissa ovat erilaiset. ^^ TimoL: Löysitkö millaisen (järki)fiksipyörän/-rungon?
:) niiin, järkipyörän... ostin sitten palpaa, eli Cinelli Vigorellin. Vertailun vuoksi: mulla oli 59cm Roller ja Vigo on 56cm, joka tuntuu just sopivan kompaktilta. Vartta on miehellä 185cm.

Tossa ei ole ole kyllä järjen hiventäkään. Joku oli varmaan kuullut, että Steamroller toimii hyvin cyclocrossissa ja sitten ylitulkinnut ja liioitellut asian monituhatkertaisesti.

Steamroller on ubermahtirunko, muttei se ihan niin ainutlaatuinen runko kuitenkaan ole, että siitä kannattaa ihan väkisin muokata jotain mihin sitä ei ole lainkaan suunniteltu. Pyyhkikää edellä esitetty Steamroller, Leakhouse ja Prolly muististanne jos takalevarisinkula kiinnostaa!!! Tarjolla on nytkin jo todella hienoja ja hyviä takalevarisinkularunkoja ja ne on sellainen fillarikategoria, johon tippuu jatkuvasti lisää hyviä vaihtoehtoja.

Jengi ei yleisesti osaa muuten luottaa pelkkään yhteen jarruun sinkulassa. Outo juttu kun ottaa huomioon miten moni pystyy täydellisesti luottamaan pelkkään kiinteään. Voi olla pitkään etujarruttomalla kiinteällä ajellut kaveri joka silti kokee olonsa turvattomaksi jos pitää hypätä pelkällä etujarrulla varustetun sinkulan puikkoihin. Tossakin hullussa casessa voi siis kyseessä olla joku arkajalkainen sinkulakuski jos siinä ei olekaan haettu cc-runkoa. Ja sitten se arkajalka ei ole esteettisistä syistä ja henkisistä rajoitteistaan johtuen halunnut vannejarrua.

markkuj - 7:21, 21.4.2010 » Jengi ei yleisesti osaa muuten luottaa pelkkään yhteen jarruun sinkulassa. Outo juttu kun ottaa huomioon miten moni pystyy täydellisesti luottamaan pelkkään kiinteään.
Teki mieleni kommentoida tähän sinkuloinnin ja fiksuttelun välisistä eroista mutta taidankin jättää väliin ettei taas tule sanomista. heh heh.

zen’s dead, baby. zen’s dead.

ja ei voi himmennitöntä kiinteää verrata vajarisinkulaan ei.

Takalevarisinkularunko on mahdollisesti kevään rumin sana.

levy sinänsä > vannejarru anyday - kun sääröt on kunnossa. ei toki vixuun.

Yksi Volvo enemmän. Musta kuin Arabian yö.

K-Mikko: 53 on kyl siulle aika pieni.

Miun mitat (en tiedä tulisko enää samat):

Measurements

Inseam: 85
Trunk: 64
Forearm: 36
Arm: 69
Thigh: 59.5
Lower Leg: 57
Sternal Notch: 148
Total Body Height: 183

Ja 56 rolleri istuu melkoisen hyvin. Vaakaputki sais miulle olla jopa pidempi. Nyt on suora stonga ja 125mm stemmi ja tuntuu lyhyeltä. Dropin kans ois varmaan just hyvä.

Kiitos fillarispedwaykuvien sain Steamrollerini ohjaamon uuteen uskoon.

http://farm5.static.flickr.com/4059/4588918051_d6d15e7214.jpg http://farm5.static.flickr.com/4046/4589543046_fa87c5dd62_m.jpg

WTF?

No kyseessä on piiitkän hakemisen jälkeen vihdoin löytynyt setup, jossa on barspinn-optio ja samalla kaksi eri otetta!!!

Aikasemmin on vakiona barspinnannut vain riserilla. Mutta en tykkää riserista tai suorista. Sen verran ajanut dropeilla, että oppinut arvostamaan kahta tai kolmea eri otevaihtoehtoa pidempään ajellessa. Riserin mahdollistamia otevariaatioita en varsinaisesti kokenut eri otteiksi. Kun eroa eri otteiden välillä oli muutama tuuma, niin se ei paljoa auta.

Pitkään ajelin tolla bullhornilla normaalisti asennettuna. Se oli mainio tanko ajeluun, muttei tietenkään barspinnannut ilman kuusiokoloavainta ja bullhornin kääntämistä “nousukahvamalliksi”.

Speedwaykuvat sai vihdoin ajatteleen asiaa Out of the box. Lopputuloksena maasturista pitkä stemmi ja sama ultrakepea bullhorn nurinkurin kiinni. Eli normaalista poiketen vauhtiasento käännetyin rantein ja pystyasento hidasteluun suorin rantein.

Steamroller toimii taas kun junan vessa! Stemmi menee ehkä vielä vaihtoon jos vastaan tulee musta noin 14 cm pitkä ohut maastostemmi jollain noin 5 asteen kulmalla…

Nyt pitää siis enää opetalla keulimaan ja barspinnaamaan ;-(

Täytyy kyllä sanoa, että Steamroller on kyllä todella kiva ajettava, vaikka käytännössä kaikki palikat mitä on kiinni on “edullista” peruspalikkaa.

HUISI PELI!