Hihnaveto

kid_scientifik - 18:52, 2.3.2013 » kas, asb päätti tulla esittämään vaihteeksi vammasta nettipersoonaansa. bemaxeille, mutkamäille ja aikuisten tekniikan ylioppilaiden pätemisille on edelleenkin ihan omat fooruminsa.
Laakista ad hominemit. Hyvin pelattu.

mua kiinnostaa ns. vitusti sun argumentaatiosääntösi kun et niitä itsekään noudata edes vähää alusta. ja pointtihan tossa oli toisaalla.

tässä sulle vielä edellinen itkupuuskasi muistin virkistämiseksi, ja tosta jatkot. edelleenkin odotellaan sen postuloimasi skenen oman kantasi taakse astumista. näissä kummassakin tapauksessa.

Lastentarhassako tässä ollaan.

Todellakin!
Hölistään jostakin alamäkiajosta eikä saa yhtään vastausta asialliseen kysymykseen hihnaosien hankinnasta.

Biciolli - 22:16, 2.3.2013 » jostakin alamäkiajosta
yhdellä vaihteella hihnavedolla, että sen verran offtopic hihnakauppiaita ei oo mulla tarjota

Biciolli, kysele alkuun vaikka näistä:
Nicolai
Koga
Avaghon
Simpel
Schindelhauer
Santos
Tout-Terrain
Veloheld
Armor
Poison
Berendindustries
Santos
Mi-tech
Hilite
Bibikes
Fahrradmanufaktur
Grace

Linkit siis Gatesin sivuilta.

Ja täältä voi varmaan kysyä lisää.
For Europe contact:
Universal Transmissions GMBH
Walkmühlenstraße. 194
99974 Mühlhausen
phone: 03601 8886484
info@carbondrive.net

Pitäiskö tähänkin vääntöön käytetty looginen energia suunnata siihen saatanan väikkärin vääntämiseen tai muihin duunihommiin?

VMP

  • hannu karpo

KIITOS!
Pitkä lista, hienoa!

edit:
Tout-Terrainista ja Bibikesistä näyttää saavan varaosina, muut tuntuivat myyvän kokonaisia pyöriä. Sitten vaan sitten saksan kielioppi esiin :slight_smile:

Tosiaan ne ovat pyörävalmistajia kaikki. Ajattelin, että joku heltyy, kun runoilet niille kivasti. Onnea matkaan.

www.earlyrider.com/wp-content/uploads/2012/05/Belter_profile-905x465.jpg

www.earlyrider.com/product/belter/

Aika siisti, piru kun tekisivät vain pykälää isomman version 20" tai jopa 24" renkailla, niin saisi vanhempi tuholainen uuden fillarin… :slight_smile:

Kylillä nähty tänään Milk Bikesin vaihdeversio. Rupesin sitten katsomaan muuta valikoimaa ja löytyihän fiksikin <klik>. Varsin ruma runko ja en oikein perusta tuosta “katkaise seat tube satulan säätämiseksi”-ratkaisusta.

http://www.milkbikes.com/wp-content/uploads/2011/04/Milk-Bikes-Bullet-full-bike-610x406.jpg

Mitenkäs Certin ja Santun DIY-hihnavetoprojektit, onko mitään edistystä? Kiinnostelee hieman testimielessä toteuttaa tuollainen ja pienellä budjetilla tottakai. Etralta saisi inhimilliseen hintaan esim. AT10 hammashihnoja sekä valmiita hammashihnapyöriä joita voisi sitten jyrsien kevennellä ja tehdä sopivat kiinnitykset. Takakolmion aukaisu/sulkumekanismin saa jyrsittyä teräksestä ja alumiinista + muutamasta kuusiokolopultista.

Mulla on piirretty osat ja kaikki, mutta opiskelut vie aika tehokkaasti toteutusajan sekä rahat. Runkoakaan ei oikein ole mihin tuon laittais.

Ite oon miettiny auton jakohihnapaloista jalostella. Ois mielenkiintosta

Gates on sitte julkaissut älypuhelinappin, jolla voi säätää hihnansa kireyden sopivaksi. Homma perustuu hihnan värähtelytaajuuteen. Tuolla saa myös laskettua sopivat hihnanpituudet ja hammaspyörät eri chainstay-pituuksille ja kaupan päälle toi laskee tuumat, gain ration ja jotain muita välityssuhteen ilmoitustapoja. Löytyy nimellä Carbon Drive. Ei maksa mitään.

Tässä on nyt viikon verran tullut hihnaa poljettua ja hyvältä tuntuu. Ainoa mikä on vähän hämännyt on jo useamman kerran ilmennyt kova paukahdus voimansiirrosta kun on lähtenyt paikaltaan ja runtannut VOIMALLA.
Ekan kerran ajattelin että joku kivi tms. jäänyt sinne väliin mutta tämä on nyt tapahtunut jo vissiin neljä kertaa, joka kerta niin että tosiaan kun on paikaltaan pitänyt lähteä vähän rivakammin ja on runtannut kunnolla, mistähän tuo paukahdus oikein tulee?

Voiko tuon paukahduksen muu aiheuttaa kuin hihnan asettuminen rattaalle? Uusi hihna varmaan hakee vielä paikkaansa ja rivakalla polkaisulla napsahtaa paukahten rattaalle.

Hihna on liian löysällä ja hyppää hampaan yli: huono juttu hihnan käyttöiän kannalta. Saattaa johtua myös siitä, jos rungon takakolmio on liian vetelä. Tämä vaihtoehto ei tosin ole hihnan kannalta sen parempi. Mikä pyörä on kyseessä, mikä hihnasysteemi ja minkäkokoiset hammaspyörät?

Kireyden mittaamiseen saa älypuhelinapplikaation, voin suositella. Tosin jos hihna hyppii, tietää ilman mittariakin että kiristää pitäisi. Itellä on kans käyny toisinaan noin, ja hyppimiseen tosiaan on auttanut hihnan kiristäminen. Satunnainen hyppiminen loppui ihan varttikierroksella kiristysruuveista.

Lumikko - 1:18, 27.4.2013 » Hihna on liian löysällä ja hyppää hampaan yli: huono juttu hihnan käyttöiän kannalta. Saattaa johtua myös siitä, jos rungon takakolmio on liian vetelä. Tämä vaihtoehto ei tosin ole hihnan kannalta sen parempi. Mikä pyörä on kyseessä, mikä hihnasysteemi ja minkäkokoiset hammaspyörät? Kireyden mittaamiseen saa älypuhelinapplikaation, voin suositella. Tosin jos hihna hyppii, tietää ilman mittariakin että kiristää pitäisi. Itellä on kans käyny toisinaan noin, ja hyppimiseen tosiaan on auttanut hihnan kiristäminen. Satunnainen hyppiminen loppui ihan varttikierroksella kiristysruuveista.
Tietty! Miksihän ei tullut edes mieleen :D Pyörähän on Trek District 55/22 hammaspyörillä. Mistä muuten noita hammaspyöriä kannattaisi katsella? Tekisi mieli vaihtaa taakse 20t...