Pyörämekaanikko X Uber

.

Partatera-Pietari - 17:56, 26.3.2019 »
pieni merenneito - 14:27, 26.3.2019 »
Partatera-Pietari - 17:31, 25.3.2019 » Vittuilusta huolimatta esiin nostettu myös hyviä pointteja.
ihan mielenkiinnosta, mitkä sun mielestä oli niitä hyviä pointteja?
Erityisesti nämä kaksi: - Spekulaatio siitä, kuinka moni peruspyöräilijä luopuu tulevaisuudessa pyörän omistamisesta ja korvaa sen jonkun tarjoamalla vuokrapyörällä tai muulla kulkineella - Erilaiset toimintamallit
no mun seuraava kysymys on että minkä takia sun mielestä ne ihan aiheelliset, työvoimapoliittiset kysymykset eivät ole kiinnostavia?

Idea pyörien saamisesta ajoon on loistava. Parempi ratkaisu olisi kuitenkin tuottaa kansalle sellaisia pyöriä jotka kestää halvalla. Ei se shimano journey parane siitä huoltamalla. Mummis on monta kertaa parempi kulkuneuvo kuin marketti hybridi.

tsygakuski - 12:22, 27.3.2019 » Idea pyörien saamisesta ajoon on loistava. Parempi ratkaisu olisi kuitenkin tuottaa kansalle sellaisia pyöriä jotka kestää halvalla. Ei se shimano journey parane siitä huoltamalla. Mummis on monta kertaa parempi kulkuneuvo kuin marketti hybridi.
"Laadukkaat Shimano 18-v vaihteet" kuulostaa peruspulliaisen korvaan teknisemmältä/modernimmalta/paremmalta kuin "jalkajarru". Oon ihan samaa mieltä että paras yhdistelmä olisi että kuluttajat ostaisivat A) ilman huoltoa kestäviä pyöriä, tai B) säännöllistä huoltoa vaativia pyöriä ja huoltaisi niitä. Nykytilanne vaan on se, että ostetaan halvalla säännöllistä huoltoa vaativia pyöriä ja laiminlyödään huolto, sillä se on suhteellisen kallista pyörän hankintahintaan verrattuna.

Myös kylkiäispyörien jakamisen voisi esim. lopettaa, sillä ne ovat omiaan nakertamaan polkupyörän arvostusta siellä peruspulliaisten keskuudessa.

Täähän ei tavallaan ole pyöräskenelle uniikki ongelma. Nimittäin konsumerismi :shrug;

rudi - 7:04, 27.3.2019 » Kaikki tuollainen vastikkeellinen toiminta on verotettavaa eli palkka.fi se olis. Verottajan [ohje](https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-hakusivu/48423/talkoo--naapuriapu--ja-vaihtotyön-verotus/).
Viranomainen osaa kyl pilata aina kaiken mut mitä tekemistä tolla palkka.fi:llä on minkään toimivan vaihtotalousalustan kanssa?

Ootko verovirkailija?

Konseptina ihan kätevä, mutta en usko tällasen toimintaan. Ensinnäkin kuluttajalle vois olla vaikeeta perustella kotikäynnin lisämaksut, kovin moni ei nää sitä lisärahaa maksuna siitä, että säästää vaivan viedä fillari huoltoon. Toisekseen sopiva määrä työvoimaa voisi tuoda haasteita. Kolmanneksi fillareissa voi olla huoltoon liittyen aika paljon kaikenlaista, jolloin mukana roudattavien työkalujen arsenaali kasvais, mutta toki jos huoltomies liikkuu autolla niin toi ei ole mikään ongelma ja samalla sen fillarin vois se huoltomies napata pakun perään sinne fyysiseen kivijalkaliikeeseen.

Käytännössä tällasta vois kohtuu helposti toteuttaa joku olemassa oleva kivijalkaliike jos kysyntää palvelulle löytyisi, koska niillä voi olla työvoimaa ja “puskuria” riittävästi. Ota yhteyttä jonnekin velobiaan, missä vaikuttaa ainakin olevan innostunutta tekemisen meininkiä ja laadukasta palvelua ja myy konsepti heille?

kaukomieli - 16:16, 27.3.2019 »
rudi - 7:04, 27.3.2019 » Kaikki tuollainen vastikkeellinen toiminta on verotettavaa eli palkka.fi se olis. Verottajan [ohje](https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-hakusivu/48423/talkoo--naapuriapu--ja-vaihtotyön-verotus/).
Viranomainen osaa kyl pilata aina kaiken mut mitä tekemistä tolla palkka.fi:llä on minkään toimivan vaihtotalousalustan kanssa? Ootko verovirkailija?
En ole verottaja. Lähinnä sitä että mikä tahansa tuollainen vaihtoalusta alkaa kiinnostaa verottajaa kun suosio on riittävän suuri. Onko joku pohtinut/yrittänyt tuollaista vaihtotalousalustaa, joka toimisi kaikki lakisääteiset velvollisuudet hoitaen? Tarvitaan vahvaa tunnistusta, jotenkin pitää taata että vastapuoli tosiaan hoitaa työnantajavelvoitteensä, ynnä muuta pientä byrokratiaa. Verottaja ei vastaanota kuin euroja, joka myös sattuu olemaan ainakin kohtuullisesti toimiva vaihdanta-alusta.
pieni merenneito - 11:40, 27.3.2019 »
Partatera-Pietari - 17:56, 26.3.2019 »
pieni merenneito - 14:27, 26.3.2019 »
Partatera-Pietari - 17:31, 25.3.2019 » Vittuilusta huolimatta esiin nostettu myös hyviä pointteja.
ihan mielenkiinnosta, mitkä sun mielestä oli niitä hyviä pointteja?
Erityisesti nämä kaksi: - Spekulaatio siitä, kuinka moni peruspyöräilijä luopuu tulevaisuudessa pyörän omistamisesta ja korvaa sen jonkun tarjoamalla vuokrapyörällä tai muulla kulkineella - Erilaiset toimintamallit
no mun seuraava kysymys on että minkä takia sun mielestä ne ihan aiheelliset, työvoimapoliittiset kysymykset eivät ole kiinnostavia?
Minun suhtautumiseni tän langan aiheen tarkoittamiin malleihin tiettyjen palvelujen tarjoamisesta eroaa noiden sun viittaamien kommenttien esittäjien suhtautumisesta ja oma tarkoitus oli selvittää nimenomaan, että näkeekö joku muu tällaisen ajatuksen enemmänkin mahdollisuuksia kuin uhkia luovana. Se, että joku esittää vastakkaisen näkemyksen on okei. En nyt vain itse näe noita esitettyjä uhkaskenaarioita yhtä kiinnostavina kuin mahdollisuuksista keskustelemista.

mitä tarkalleen ottaen tarkoitat mahdollisuuksilla ja kenelle ne ovat mahdollisuuksia? tähän liittyen, mikä on oma insentiivisi tämän kehittelemiseen?

Biciolli - 22:10, 26.3.2019 » Mikä tässä on alunperin pointtina? Kehittää konsepti kun se on kivaa vai saada rämät pyörät ajoon? Juristina ainakin tienaa paremmin ;-)
Alkuperäinen ajatus oli miettiä, että josko tässä pyörien huoltamisessa nykyisellä mallilla on jotain, minkä muuttamisella sitä voisi helpottaa ja kätevöittää, koska ajattelen pyöräilyn lisääntyvän tulevaisuudessa (mutta missä muodossa) ja siihen liittyvien tarpeiden. Kaikki, mikä helpottaa ihmisiä tekemään kestäviä ratkaisuja, on minun mielestä kiinnostavaa. Mikälin pyörän omistaminen, lähiruoan ostaminen tai vaikkapa etätyön tekeminen tehtäisi niin helpoksi kuin mahdollista, tämä kaikki palvelisi kestävämpää kehitystä. Toisena se, että ihmisellä on valtava määrä osaamispääomaa ja materiaalista pääomaa mitä ei hyödynnetä. Mielestäni AirBnB ja Uber yms, mahdollistaa näiden pääomien hyödyntämisen eli niillä vapautetaan ”lukittu” ja aiemmin näkymätön markkina. Kiinnostus tällaisiin pyöränhuoltopalveluihin on noussut aina välillä esiin omassa lähipiirissä ja siitä tämäkin ajatus lähti. Sitten selvittelin, että joitakin tällaisia palveluja on olemassa. Toisena pyrkimyksenä sitten luoda mahdollisuus tähän paljon kritisoituun sivutienestiin siitä kiinnostuneille. Liittyy tähän edellä mainitsemaani lukittuun markkinaa. Kolmantena sitten se tietysti, että jos mahdollinen idea toisi muille lisäarvoa, niin siitä voisi ehkä jotain vastiketta pyytää, mitä tässä jo edellä kovaan ääneen kirottiin.

Ite olen hyvinkin kiinnostunut noista uhkaskenaarioista ja nimim partaterä-pietarin vastauksista niihin, jotta pystyn määrittelemään kiinnostaako mitenkään edistää tällaisen rojektin etenemistä. Nyt toi foodora/wolt-keissi on pinnalla ja odottaisin siksi miltä tahansa uudelta alustatalousskenen avaukselta kannanottoa siihen miten nämä pinnalla olevat ongelmat korjattaisiin. Tähän kysymykseen ei ole saatu vastausta sivuun 5 mennessä joten oletan tietenkin että pyrkimys työntekijöiden asemalla&oikeuksilla sikailuun: on

Partatera-Pietari - 18:31, 27.3.2019 » ..ihmisellä on valtava määrä osaamispääomaa ja materiaalista pääomaa mitä ei hyödynnetä. Mielestäni AirBnB ja Uber yms, mahdollistaa näiden pääomien hyödyntämisen eli niillä vapautetaan ”lukittu” ja aiemmin näkymätön markkina.
vittu mitä horinaa

Muuttuisiko tilanne sikailun osalta jotenkin jos alusta ei vetäisikään mitään välistä kaiken muun pysyessä vakiona?

Partatera-Pietari - 18:31, 27.3.2019 » Kolmantena sitten se tietysti, että jos mahdollinen idea toisi muille lisäarvoa, niin siitä voisi ehkä jotain vastiketta pyytää, mitä tässä jo edellä kovaan ääneen kirottiin.
Jos viittaat mun kommenttiin, niin väärin luettu. Vastiketta työstä - myös tällaisen idean toteuttamisesta - on ihan kohtuullista haluta ja saada. Mutta jos se idea perustuu sille, että luodaan "duuneja", joilla ei voi tienata elantoa - tai edes sellaista tuntiansioita, että ko. duuni voisi olla realistisesti osa järkevää toimeentulon ja työstä palautumisen takaavaa kokoontumista - niin sitten on toinen juttu, minkä verran tuollaisen asetelman rakentamisesta pitäisi vastiketta saada.

Jos työ ei mahdollista perheen kasvattamista sekä asunnon ostamista niin se ei ole työtä vaan orjuutta. Jotain 50 vuotta sitten ns.paskaduunarillakin oli helppoa ostaa asunto, tämän lisäksi oli normaalia että vain yksi henkilö perheessä oli töissä ja silti selvittiin.

Meno tulee vaan paheneman tulevaisuudessa kun suuret ikäluokat on pedannut toisillensa oikein leveät eläkkeet tulevien orjien selkänahasta.

Makua tulevasta:

Toisen maailmansodan jälkeistä 50 vuotta ei kyllä ehkä ole realistista pitää mallina siitä, miten maailman pitäis aina olla, se taloudellinen nousu lännessä oli historiallisesti ihan poikkeuksellinen ja sen maksoivat kyllä isolta osalta “orjat” läntisen Euroopan ulkopuolella. + yhden breadwinnerin malliin tuskin on paluuta ja hyvä niin. Muuten kerrankin tahmiksen kanssa samaa mieltä.

T: itseni orja

Kuten aiemminkin moni on langassa todennut, työvoimapoliittisesta perspektiivistä tää sopii olemassa olevan pyöränhuoltoliikkeen tuntipalkkalaisen lisäkeikan jakamiseen, vähän niinkuin joillain pääkaupunkiseudun taksifirmoilla on HTD:n lisäks oma tilausjärjestelmä.

Sen pyöränhuoltofirman näkökulmasta taas pitää olla aika kova takuu jatkuvasta keikkamäärästä, just niihin rakoihin jolloin liikkeessä oleva huoltojono on nolla pyörää. En nyt oikein jaksa uskoa.

Mitäpä tänne nyt enää sanois… Koodaa se äppi, aja niitä keikkoja itse soolona, noteeraa pääseekö tienesteille, laajenna jos voit tarjota työntekijälle kiinteän tunti/kk-palkan. Eiks yrittäjän kuulu yrittää?

Noilla pyörähuolloillahan on muuten ties kuinka monta ns. pop up pistettä joihin voi esim. kauppareissulla jättää pyöränsä huoltoon. Se saattaa olla helpompi malli kuin paikan päälle tuleva pyörähuolto.

Partatera-Pietari - 11:14, 25.3.2019 » Ei tällaisen konseptin tarkoituksena liene toimia kenenkään pääasiallisena toimeentulona, vaan tarjota mahdollisuus tehdä keikkaa, jos siltä tuntuu
Partatera-Pietari - 11:14, 25.3.2019 » eli en nyt kyllä allekirjoita noita pakkoyrittämis- /sweatshop- / riistopyrkimysargumentteja.
Partatera-Pietari - 18:19, 27.3.2019 » En nyt vain itse näe noita esitettyjä uhkaskenaarioita yhtä kiinnostavina kuin mahdollisuuksista keskustelemista.
Et ole mielestäsi tekemässä uutta Foodoraa, koska Foodora on paha ja sinä et ole paha.

Et tietenkään ole paha.

Olet silti tekemässä uutta Foodoraa.

Näin toimii itsepetos.