Matkapyöräily, pyörämatkailu, retkipyöräily ja pyöräretkeily

Olihan parempi topi olemassa asialle.

Mul on tässä nyt jonnin vuoden jo pyörin ajatus päässä pidemmästä pyörätripistä johkii eurooppaan. Aina vähän aika tullut vastaan, ku en haluis lentää. Ja jos vain itteäni varten haluisin lähtä ajelee, niin vielä vähemmän lentäminen hotsittais. Nyt ihan viime aikoina se suunnitelma on vaihtunu Senegaliin / pohjois-afrikkaan. Vieläkin enemmän aikaa menis :smiley:

Ideaksi on muotoutunu jotain sen tyylistä, että
-lento etelä-Espanjaan
-rakenna pyörä (tässä oli jopa ajatus rakentaa kuormapyörä johon ei tarvi yhtäkään hitsisaumaa)
-jaa perillä tietoa pyörän rakentamisesta (vaikka just se kuormapyörä ilman yhtäkään hitsisaumaa)
-aja Senegaliin 3500km
-tuu lentokoneella takas.

Tiedossa olevat haasteet on toistaseksi ollu:
-työpaikan suostumus tähän?
-kestääkö fyysikka, koska en ole mikään “pitkän matkan pyöräilijä”, kunnes olen :wink:
-jos rakentaa jonkuu oman häksättäminen, niin onkohan vähä turhan HC jos muutenkin ekalla pitkällä retkellä.
-saanko jengiä mukaan? jos saisin muitakin mukaan ( varsinkin nuoria (alle 29v), niin vois saada työnä tehtyä)
-kestääkö pää
-kiinnostaako koulua ottaa vastaan mut ja mun idea (kaveri järkkäs kontaktin sellaseen avartti kouluun joka tekee tän tyylisiä projekteja joissa joku tulee ja opettaa taitosa muille paikallisesti)
-syökö leijonat mut

Ja tää nyt tosiaan niin alkutekijöissä, että ihan vaan heittelyä ja ei mitään varmaa ole olemassa tän asian tiimoilta. Mut ois hauska tehä a) pyöräretki b) voisi saada jollekkin tärkeälle asialle näkyvyyttä kuten koulutus ja liikkuvuus c) mennä yhessä tonne d) afrikasta on niin paljo mielikuvia, että ois kiva nähdä se.

Ja jos millään viittit, niin elä ainekaan keksi juttuja miksei se toimis vaan keksi miten se toimis :smiley: Ite kyllä keksin vielä paljonkin listaa, miksei tää kannattais! :—D

k_ma - 8:17, 21.9.2017 » ^Kysäse vinkkejä [Apu-Pakun](https://www.apupaku.com/) porukalta. Vois olla huoltoauto jos meette samaa matkaa :)
Tää olikin pirskatin hyvä idis! Jos sattuis vielä sahailee samaa aikaan siellä.

Tangiers/Ceuta/Melilla - Senegal on ollut mielessä siitä lähtien kun kävin autolla rullaamassa 2000km Marrakeshin eteläpuolella. Vastatuulet ja hiekanjyvät hampaissa ja silmissä kiinnostaa. Voisi myös lentää Marrakeshiin ja aloittaa sieltä. Lopuksi Dakarista Kap Verdellä rantalomalle ja sieltä lento himaan.

mullakin kesti pää (jotenkuten) joten kyllä sullaki aivan salettiin. Fysiikkaa ei tarvii nii pal jos on päätä, paitsi tietty polvet jos meinaa levii ni sithä on pakko pysähtyy… tai en tiä.

^^^ Olen yhden vähän pidemmän pyörämatkan tehnyt, ja jos jotain tekisin erilailla, niin se olisi vallitsevan tuulen suunnan selvittäminen ennen matkaa.

Nimim. 6kk vastatuuleen

Onko kukaan käyny Karnaistenkorvessa viimeaikoina? Laavujen kunto kiinnostaa viitekehyksessä “perjantai-illan pienet fuck babylonit”.

Aion kertoa teille matalan kynnyksen sieniretkestäni. Retket ovat valitettavasti jääneet vähille tänä vuonna, mutta viikolla päätin että perjantaina pakkaan pyöräni ja lähden edes yhdeksi yöksi metsään. Olinhan saanut työkaverilta neuvon runsaista suppilovahveroantimista Vihdin puolelta, joten kohteeksi valikoitui Pikku-Parikas Nuuksion pohjoislaitamilla. Matkakumppaneita ei lopulta perjantaina löytynyt, mutta tämä ei lannistanut vaan vapautti aikataulut täysin.

Argh, pitäisi lähteä enemmän kun lähtemisen rutiini puuttuu. Olin ajatellut että laitan rollerin keulille uuden korin commutertartsin sijaan. Viimeistä mutteria kääntäessä tajusin että olenhan fiksuna laittanut takavalon johdon sinne tarakan putkeen eikä sen uusiminen kiinnosta. No, mutterit kiinni ja kamat tartsille kasaan.

Karkasin neljältä töistä, mutta retkelle pääsin vasta vaille seiska. Kiirettä ei ollut, vaikka olisi ollut kivempi ajella valoisaan aikaan. Reitti oli tosin suora ja tylsä, mutta olisihan Nuuksiontiellä jotain kallioita ollut nähtävissä. Nyt jäi näkemättä, mutta Kattilatien varressa sentään kimalteli näitä tienvarren otuksia runsaasti.

Perille päästyä tietysti oli jo säkkipimeää. Paikalla minä ja pari isää lapsineen. Heillä kova 15 neliön ebayteltta, 9 kg, ei heikoille. Sitä siirreltiinkin lastenrattailla, lapsia potkupyörillä. Mikäs siinä tulia tuijoittaessa.

Aamulla saattoikin tarkastaa mihin olin leirin iskenyt ja hyvä paikka tuli valittua. Tosin riehuvat kalat herätti jo ennen seitsemää ja viiden minuutin sisään kiljuvat linnut viimeisteli homman.

Aamupuuroa syödessä paikalle eksyi toinenkin fiksikuski.

Ja tästä suuntasinkin tuonne luvatuille sieniapajille. (Niitähän löytyi ihan mukavasti, mutten työkaverin apajaa kehtaa jakaa. Oman jaan hieman pidemmällä.)

Vihdissä juhlin Graalin maljan löytymistä, sieni jota olen etsinyt koko aktiivisen sienestäjäurani (eli viikon): nuijakuukunen! Kotiin päästyä pettymys oli suuri. Jalka ei levenekään tyveen, piikit vähän turhan isoja. On kohdattava totuus, käsissäni on känsätuhkelo. Hyvä ruokasieni sekin kuulemma nuorena. (Myös esim. koivunpunikkitattia kehutaan jossain, mutta paistoin sen viime viikonloppuna ja ulkonäkö, suutuntuma ja maku muistuttavat H. R. Gigerin teoksia.)
https://imgur.com/uDW1Ma0l.jpg

Sienikassit repussa eivät kiinnostaneet, joten hukkatilaa piti alkaa käyttää hyväksi. Ei tää kyllä lopulta auttanut yhtään.
https://imgur.com/VzdOX3Ul.jpg

Ennen sienestystä ja sen aikana oli alkanut kuulua huhuja extraction teamin saapumisesta Pikku-Parikkaalle. Olin palannut nuotiopaikalle salaisesta sienikätköstäni ja päätin hieman tappaa aikaa lounaan jälkeen lähimetsässä. Ja nyt se sieniapaja: koko hemmetin metsä nuotiopaikalta pohjoiseen. Keräsin vajaan 10 litraa suppilovahveroita 20 minuuttiin hakkuuaukion reunasta, selkä meni jumiin ja pelastusjoukot joutuivat odottamaan nuotiolla kun jäin sienikoukkuun. Lopulta pelastuin ahdingosta happo-orgioiden ja pienen merenneidon toimesta, kahvit keittyivät ja vihikset liekittyivät.
https://imgur.com/gCEeQFol.jpg

Liekityksen jälkeen koestin vielä sidit sienestyskenkinä ja olin onnellinen että olin pakannut mukaan myös kumpparit.

Pelastusjoukot olivat valinneet voimia vetäneen mtb-saapumisreitin, kaikilla oli vähän nälkä ja pimeä lähestyi uhkaavasti, joten poistumisreitiksi valikoitui aina hirveä Vihdintie. Kamala ajaa, mutta nopea ja muutenkin koko ilta meni sienisaalista siivotessa.
https://imgur.com/YmWBYxMl.jpg

Asioita jotka pakkasin mutten tarvinnut retkellä:

  • hyttysverkko (mistä näistä tietää ennen pakkasia)
  • kalakukkosäilyke (säilyy seuraavallekin retkelle)
  • ritsa (voi vitu olisin voinut ampua kalat hiljaisiksi)

Kiitos pelastusjoukot!

Toivotettiin sulle hyvää matkaa mielessämme, kun katsottiin kiitoasi mäkelänkadun yli bussipysäkiltä. Hyvä meno!

Melko väkevät loitsut on ukko lausunut kun onnistuu summonoimaan merenneidon ja happo-orgiat keskelle metsää. Vai veditkö vaan aamupuuron seassa madonlakkeja ja kuvittelit koko homman?

Tappaja-etanoita ja suippumadonlakkeja, ihmekkää jos kalat riehuu.

Odie - 22:05, 1.10.2017 » Vai veditkö vaan aamupuuron seassa madonlakkeja ja kuvittelit koko homman?
Myönnän että miesten vaikutus alkoi tuntua pari tuntia syömisen jälkeen ja metsästä poistuessa huomasin olevani yksin. Muut varmaan näkevät kuvassakin pelkän tulisijan ilman vihiksiä.

Yllätti muuten paskuudellaan toi vihdintie. Vähän vitutti ajella sekin vähä minkä rullasin ennen kuin koukkasin etelään oittaalle siitä jonkun kunnon vitun abandoned tiensivu horror maisema mestan läpi.

Ihme että riitti paukkuja kehossa vielä sen saatanan tetsaamisen jälkeen mutta nyt tiedämme että jos maastokartta ei tunne reittiä mutta google maps tuntee, saattaa google maps hivenen koijata.

Jaetaanpa tännekkin, käytiin vähän pyöräilee saarella elokuussa. Mukavaa: oli. 1811km // 17d

kuvia

eetum - 10:11, 2.10.2017 » Jaetaanpa tännekkin, käytiin vähän pyöräilee saarella elokuussa. Mukavaa: oli. 1811km // 17d [kuvia](https://flic.kr/s/aHskp7D2N7)
Hemmets hienoo kuvaa/maisemaa/tietä. Vähänkös tämä ei lainkaan vähentänyt kiinnostusta. Millai yövyitte, mettissä vai sisätiloissa? Meinaan toi telttailun tai muun wild-yöpymisen sopivuus mietityttää. Niija siis, mistä saaresta tarkalleen ees puhutaan lol
vanttera - 10:54, 2.10.2017 »
eetum - 10:11, 2.10.2017 » Jaetaanpa tännekkin, käytiin vähän pyöräilee saarella elokuussa. Mukavaa: oli. 1811km // 17d [kuvia](https://flic.kr/s/aHskp7D2N7)
Hemmets hienoo kuvaa/maisemaa/tietä. Vähänkös tämä ei lainkaan vähentänyt kiinnostusta. Millai yövyitte, mettissä vai sisätiloissa? Meinaan toi telttailun tai muun wild-yöpymisen sopivuus mietityttää. Niija siis, mistä saaresta tarkalleen ees puhutaan lol
Tais olla toi Brexit-mesta. http://community.berghaus.com/expeditions/10-things-wish-knew-lejog/

Joo Englanti ja Skotlanti läpi Walesin kautta koukaten. Matka meni lähinnä hostelleissa yöpyessä. Ensin oli telttailumeiningillä tarkoitus lähteä, mutta olihan se mukava päästä pehmeeseen sänkyyn ja suihkuun joka ilta. Toisaalta yövyttiin paljon YHA ja SYHA:n mestoissa, jotka ovat hostelleja joiden pihassa olisi voinut telttailla ja saada käyttää hostellin wc, suihkua ja keittiötä.

Skotlannissa oli joissain kohti joitain ylläpidettyjä telttailupaikkoja, johon piti rekistöröityä netissä ja maksaa joku pieni maksu. Muuten uhattiin 500£ sakoilla.

Nii elikkäs pääsaari kokonaan ookoo jeah

ku onhan siellä päin noita muitakin saaria

eetum - 10:11, 2.10.2017 » Jaetaanpa tännekkin, käytiin vähän pyöräilee saarella elokuussa. Mukavaa: oli. 1811km // 17d [kuvia](https://flic.kr/s/aHskp7D2N7)
Tää oli kyllä ai että.
asb - 11:11, 29.9.2017 » Onko kukaan käyny Karnaistenkorvessa viimeaikoina? Laavujen kunto kiinnostaa viitekehyksessä "perjantai-illan pienet fuck babylonit".
Kävin kattomassa Karnaistenkorpea. Laavu.orgista Ahvenalammen laavu melkein Turun motarin päällä. Pyörällä pääsee 50m päähän ajamalla, kunhan ei mene säkkipimeässä hemmetin juurakkoista luontopolkua, kuten minä, vaan vähän alempaa lähtevää metsätietä. Puita on ja kompostikäymälä, mutta kirves ja saha oli pöllitty. Ei paha, koska klapit oli aika pieniä. Ja tosiaan 65 kilsaa Leppävaarasta ja pari kilsaa ennen mestoja, on iso ABC, josta saa kaljat mukaan.

Hemmetin hyvä reisu. Töissä kattelin iltapäivän kahvitauolla, että saatana, kun sataa. Ulos päästyäni ei sateesta tietoakaan. Lohjalla loppui tuuli ja oli tyyntä seuraavaan päivään saakka. Paikka-paikoin ruska oli parhaimmillan. Nukuin pidempään, kuin ikinä ennen ulkosalla. Kiersin kattomassa vanhat kotinurkat. Osuin Coffee Roasteryn kohdalle, kun se oli auki. Puoli tuntia kotiinpaluun jälkeen alkoi sataa vettä.

http://i.imgur.com/M1kv5Hc.jpg
http://i.imgur.com/sDCnYau.jpg

Instassa ja Gplussassa on pari kuvaa lisää.

hyvännäköinen laavu. Oliko lampi minkälainen?

tuossa oiskin parin viikon päässä viikonloppu merkitty retkelle ja tuonnehan voisi ajella töiden jälkeen jo perjantaina.

kelkkajengi - 18:47, 2.10.2017 »
eetum - 10:11, 2.10.2017 » Jaetaanpa tännekkin, käytiin vähän pyöräilee saarella elokuussa. Mukavaa: oli. 1811km // 17d [kuvia](https://flic.kr/s/aHskp7D2N7)
Tää oli kyllä ai että.
nyt vasta muistin katsoa nämä.. IHANAA KAMAA. reissurapsaa tietty kaipais ja reittejä jne.

Vähän on alkanut itsellä ensi kesä tässä mietityttämään, et minne lähtis ja mitä tekemään. Vähän kasvanut ajatus semmoisesta, et suuntais Lappiin pidemmäksi aikaa ja ottaisi mukaan niin kalavekheet kuin pyöränkin. Toisaalta keski-Eurooppa ja Alpit kiinnostelis myös. Minkäslaisia suuntimoja muilla on mielessä?