KOF 2018 someskaba

En kyllä tiedä kuinka opin takaperoiset, mutta muistelen kovan yrittämisen jälkeen nähneeni enneunen, jossa se onnistui.

Vinkkaan silti:
Parasta opetella pitään jalat kiinni, muuten voi olla vaikea saada pyöräytettyä polkimet yläkuolonkohdan yli. Eli siinä vaiheessa kun toinen jalka on ihan alhaalla ja toinen ylhäällä, on tosi hankala ylläpitää liikettä. Tähän on toinenkin niksi: Nopeus. Eli ei kannata hidastella liikaa. Nopeudessa on sitten sellainen vika, että se tuppaa heittämään teitä ulospäin siitä ympyrästä, jota pyöritte. Silloin pitää vaan luottaa renkaiden pitoon ja nojata sisäänpäin.

Ja sitten tasapaino, ite tapaan viedä aika paljon painoa käsille ja eturenkaalle. Jälleen pitää vaan luottaa eturenkaan pitoon, sitä on kyllä.

yläkuolonkohta

Eestaas hiissaaminen track standissa ei ole ongelma, mutta kun taaksepäin mennessä saavuttaa tuon kuolleen kulman, niin aivo & itsesuojelusta vastaava vaisto ilmoittavat, että NYT STOP JA NOUSET POIS PYÖRÄLTÄ, KOSKA KUOLEMA JA VAKAVA VAMMAUTUMINEN, ja siihen sitten jää.

Pitää vielä yrittää, mutta kauhialta kyllä tuntuu.

edit:
Elin video todella tyylipuhdas. Mega. Salut.

^vähän enemmän vauhtia kun polkasee ennen kuolonkohtaa niin ei kuole ja voi huterasti lipua taaksepäin kunnes tilanne on taas hallinnassa. Just niinkuin eetu sano:kunhan on vähän lisävauhtia.
leap pedal of faith

Vauhti korjaa virheet

Mä sanoisin, että tossa ei oo muuta kikkaa, kuin toistojen määrä. Vähän niinku smarter every dayn “backwards bike” (kannattaa tsekkaa toi pätkä youtubesta), niin jossain vaiheessa aivot vaan hiffaa ton ja sitten se onnistuu. Oppimista vois varmaan tehostaa välttämällä etuperin ajamista.

muistaa vaan kytkeä mittariin oikeat asetukset (tai kokonaan pois päältä) niin ei tule takkiin kilometreissä :DDDD

asb - 8:38, 8.8.2018 » Mä sanoisin, että tossa ei oo muuta kikkaa, kuin toistojen määrä. Vähän niinku smarter every dayn "backwards bike" (kannattaa tsekkaa toi pätkä youtubesta), niin jossain vaiheessa aivot vaan hiffaa ton ja sitten se onnistuu. Oppimista vois varmaan tehostaa välttämällä etuperin ajamista.
Eipä siinä varmaan. Noinhan se menee trackstandissa. Vuosia sitten tuntui ihan mahdottomalta pysyä pystyssä muutamaa sekuntia pidempään. Uskollisesti kuitenkin tyyppailin tuota aina valoihin tullessa ja yhtenä päivänä pyörällä seisominen tuntui vaivattomalta ja luontevalta. Oli kyllä aika ihme hetki, kun yht'äkkiä tajusi, että tässähän voi seisoksia maailman tappiin.

Ilman käsiä heilumisessa auttoi kyllä pari vinkkiä, erityisesti etujalan polvella asennon korjailu.

Mulla on ainakin tolla omalla ratapyörällä sellanen ongelma, että toi pyörän geo kääntää tuon eturenkaan täysin vaakasuoraan ja droppitanko ei kyllä auta tossa toisen jalan polvella ohjaustangon ohjailussa… Täytyy siis kehitellä jotain hc meininkiä, mut voisin koittaa jokatapauksessa tätä temppua saada videolle :smiley:

Aja ne takaperoiset velolla? :d

Ei ollakaan keskusteltu pyörän geometrian vaikutuksesta kädettömään träkständäilyyn. Perintö-Kressun ja Dolanin välillä on selkeä ero fiiliksessä. Tietääkö joku noiden balettifillareiden kulmia ja mittoja?

asb - 10:43, 8.8.2018 » Ei ollakaan keskusteltu pyörän geometrian vaikutuksesta kädettömään träkständäilyyn. Perintö-Kressun ja Dolanin välillä on selkeä ero fiiliksessä. Tietääkö joku noiden balettifillareiden kulmia ja mittoja?
Ei mitään numeroita, mutta lyhyitä, jyrkkiä ja monella tapaa kummalisiahan noi on. Mielenkiintoinen bb-rise. http://www.otoupalik-bikes.cz/sortiment/krasojizda2_b.jpg

Välitys näyttää myös tosi löysältä. Onko to eturatasta isomman takarattaan syy se, että on iisimpi vetää taaksepäin?

tutam - 12:28, 8.8.2018 » Välitys näyttää myös tosi löysältä. Onko to eturatasta isomman takarattaan syy se, että on iisimpi vetää taaksepäin?
Noi ajaa niillä välillä haaroväli emäputkella vähä niinku ykspyöräsenä et varmaankin ihan sen takia että yleisesti ketterä liikutella.
inforest - 12:23, 8.8.2018 » Ei mitään numeroita, mutta lyhyitä, jyrkkiä ja monella tapaa kummalisiahan noi on. Mielenkiintoinen bb-rise. http://www.otoupalik-bikes.cz/sortiment/krasojizda2_b.jpg
outoo palikkaa ei voi muuta sanoo

Viola (ntkt) vastasi IG:ssä joskus esitettyyn kysymykseen välityksestä, ja sanoi että se on 1:1. Eli sama kuin yksipyöräisessä.

En tosin ymmärrä miksi pyöräbaletissa kukaan haluaisi vetää pitkiä trackständejä ilman käsiä. Tuskin kovin arvostettu temppu tuomareiden silmissä, toisin kuin KoFeissa.

^ Ellei ole toista pyörätanssijaa kiipeilemässä siinä pyörän päällä juuri silloin, kuten jossain näkemässäni videossa.

Totta. Paritanssissa saattaa olla ihan hyvä skilli.

Aiaiai!!! Kunno veto!!