SPD pyöräilykengät

Ja ohan noi boa-kiinnitykset aika hienoja kans.

Vuosien Sidikopsuttelun jälkeen tuli mieleen, että arjessa voisi kävellä myös toisenlaisilla kengillä. Nyt on kaksi vaihtoehtoa finaalissa, jotka tässäkin ketjussa on useasti mainittu:

Giro Republic ja
http://www.giro.com/media/catalog/product/cache/7/image/479x/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/G/i/Giro_S_Republic_BlackCanvasGum_34.jpg

Quoc pham urbanite
https://www.pelagobicycles.com/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/q/u/quoc_pham_urbanite_low_black_01.jpg

Kiitti Kaisalle erinomaisista kommenteista tänään, mutta mitäs täällä tuumattaisiin, plussat ja miinukset?
Itse olen miettinyt lähinnä seuraavia seikkoja:

Giro Republic

  • Ulkonäkö miellyttää erityisesti (subjektiivinen kokemukseni)
  • Ainakin toiset Girot sopivat jalkaan erinomaisesti
  • Pinta ei vaadi hoitoa
  • Kosteus ulos/sisään?
  • Pintaa ei juurikaan voi hoitaa
  • Padit pohjassa kuluvat silmissä (tämä ehkä suurin miinus)

Quoc pham urbanite

  • Nahka on ikuista ja sitä voi hoitaa
  • Erinomainen pohja
  • Istuvuus ja tuki hyvä
  • Hinta
  • Looksit hieman eccomaiset (tässä se suurin miinus ehkä, ah vanitas vanitatum)
    (- Nahkaa joutuu hoitamaan)

Mitä mieltä, vai luenko vain ketjun viimeiset kymmenen sivua uudestaan?

Sinänsähän se Republiccien tassujen kuluminen ei oo ku esteettinen ongelma. Hirveen hyvät kengät kyllä ajamiseen myös.

Noissa QP:ssä toi pohja on niin paksu että ovat vähän höntsän näköset.

Miksi Chromet ei päässeet pohdinnassa jatkoon? Löysät paskathan ne on ajaa mutta kävelyhommiin aika mainiot => ihan hyvä arkikenkä.

Molemmat omistan.
Molemmilla ajettu 2000-3000km

QP: enemmän perustennari ajo-ominaisuudella. Parempi kävellä ja ei oo pyöräilykengän näköinen. Ajoin läpi talven, kohtuu lämminkin siis. Hakkaa kävelyssä Chromet aivan ehdottomasti. Ajossa jotenkin tosi samankaltaiset.

Giro: enemmän ns ajokenkä. Jäykkä, napakka ja tuntuma muutenkin parempi. Pohja ei niin paksu ja yleisesti tuntuu paremmalta jos ajaa enemmän. Kävely ok, ei nyt mitään herkkua ja klossit vähän kopisee. Pohjapalat kuluu, esteettinen juttu lähinnä.

Jos noista vaan toiset pitäis valita ns ainoiks kengiksi niin kyl mä girot ostaisin uudestaan. Sopii mun mielest paremmin moneen ajoon ja kaupungille.

Ps. Nahka ei oo ikuista, kyl noissa quoceissa näkyy ajetut kilsat. Sade ja loska.

Minulla on ollut puolitoista vuotta Republic LX:t, ja toiset tassut alkavat olla finaalissa. Ekat vaihdoin, kun etummaiset olivat kuluneet melkein kokonaan pois ja kengät alkoivat luistamaan holtittomasti sileillä alustoilla. Tuolla vaihtovälillä en puhuisi pelkästään esteettisestä ongelmasta, ymmv. Muuten kivat kengät kyllä, paljon mukavammat kävellä kuin dominaattorit.

Totta, esim rappukäytävässä on liukkaat.
Mut en mä holtittomasta kulumisesta puhuis.
2014 ostettu. Ja se tosiaan karkeest 2-3 tonnia ajettu. Saattaa kyl mennä reilust kolmen tonnin toiselle puolelle kun enemmän ajattelee. Kertaakaan vaihtan paloi.
http://danielb.kuvat.fi/kuvat/Mobiili/IMG_6599.JPG/_img1280.jpg

Mistä muuten palat halvimmal?

Ilkka, ota mustat quacit. ite ottaisin ainakin. Ja ehkä otankin. Ruskeet on nähny muutaman tuhat kilsaa tässä ja tykkään.

DanielBraun - 23:17, 14.9.2016 » Mut en mä holtittomasta kulumisesta puhuis. 2014 ostettu. Ja se tosiaan karkeest 2-3 tonnia ajettu.
Ei kai ne ajamalla menekään, jos toinen pelkästään käytännössä ajaa kengillään ja toinen käyttää niitä koko päivän töissä (ja kävelee siellä) niin tuleehan siinä eroa?

Tonin potretti on kyllä vahvaa todistusta Quoccien puolesta! Käytössä eccouskin nähtävästi karisee.

madutin - 19:44, 14.9.2016 » Miksi Chromet ei päässeet pohdinnassa jatkoon?
Chromen molemmat olivat kyllä aikaisemmin mukana, mutta ei vakuuttaneet lainkaan kun käsissä ja jaloissa hiplasin. Ja minulla muuten tulee mieleen Urbaniten pohjista rockabilly platformit, mutta etenkin Chromeista.

Onko kokemusta, miten ei-nahkaiset Republicit ottavat vastaan sadetta ja pientä pakkasta?

Ja Echillä on vahva pointti; nyt siis haussa spdkengät, joilla kestäisi kulkea ilman jatkuvaa klossien kolistelua pidemmälläkin ajalla, eikä pelkästään pyörän päällä. Sekä kohtuullista kosteudensietokykyä ennen sadekenkäosaastoa ja sitten tyylikästä ei-erityisen-pyöräilyspesifiä ulkonäköä (tämä on tosiaan aika subjektiivinen).

tnts - 23:27, 14.9.2016 » Ilkka, ota mustat quacit. ite ottaisin ainakin. Ja ehkä otankin. Ruskeet on nähny muutaman tuhat kilsaa tässä ja tykkään. http://i.imgur.com/6Q6vutS.jpg
Miten menee koot vrt. Sidit tai Kurskit?

a challenger appears…

Withu ku sais solovair/nps 10h spd…

DanielBraun - 23:17, 14.9.2016 » Totta, esim rappukäytävässä on liukkaat. Mut en mä holtittomasta kulumisesta puhuis. 2014 ostettu. Ja se tosiaan karkeest 2-3 tonnia ajettu. Saattaa kyl mennä reilust kolmen tonnin toiselle puolelle kun enemmän ajattelee. Kertaakaan vaihtan paloi. http://danielb.kuvat.fi/kuvat/Mobiili/IMG_6599.JPG/_img1280.jpg Mistä muuten palat halvimmal?
Mitä vittua, EI OO REILUU!!?

itellä räjähtäny pohja käsiin tyylii vajaassa puoles vuodes.

Ah, onneksi oon niin sinut sträppilöden kans ettei tarvi ees miettiä tollasia eccoja, spittareita tms.
On meinaan ihan saatanan rumia (ja kalliita) kenkiä tällä(kin) sivulla!

Ehkä oon liian vanha ja hidas.

Sori, jatkakaa toki.

Internet täynnä varoituksia, että Giro Alpinedurot on kapeat ja ahtaat. Onko jollakulla käytössä sekä Alpinedurot että jotkut muut Giron popot, ja voisiko siten antaa kommentin eroaako tuo syysvarsikenkä jotenkin siitä toisesta istuvuutensa puolesta. Kysyn siksi, että itsellä käytössä Giron Rumble ja täysin tyytyväinen kokoon 46. Tilaisiko siis saman vai isomman jo mainitusta toisesta mallista…

Rumble nyt on ainakin helvetin paljon leveämpi kuin Republic. Sitähän sä kysyit:)

wtpooh - 17:36, 15.9.2016 » Internet täynnä varoituksia, että Giro Alpinedurot on kapeat ja ahtaat. Onko jollakulla käytössä sekä Alpinedurot että jotkut muut Giron popot, ja voisiko siten antaa kommentin eroaako tuo syysvarsikenkä jotenkin siitä toisesta istuvuutensa puolesta. Kysyn siksi, että itsellä käytössä Giron Rumble ja täysin tyytyväinen kokoon 46. Tilaisiko siis saman vai isomman jo mainitusta toisesta mallista...
Itellä Giron Privateer R HV:t ja Alpinedurot. Molemmat 44:set. Privateerit istuvat täydellisesti kymppiVanssin jalkaan mutta Alpinedurot ovat harmillisesti puoli kokoa tai 3/4 liian ahtaat. Ohut sukka jeesais varmaan jonkinverran. Alpinedurot ovat ainakin omassa käytössä osoittautuneet todella lämpimiksi eli ihan senkin takia (olen tietty polkenut yhden talven Chromen Trukeilla ilman paleltumisongelmia, kiitos ääreisverenkierto 1987-).

Eli tuolla perusteella 46 Rumblejalkaan kannattaisi ottaa numeroa isompi Alpineduro.

kyttyra - 9:27, 17.7.2016 » Nyt on sitten nähty sekin päivä, että shimanolta ilmestyy pyöräilykengät joita asiaan perehtymäton ei ensi silmäyksellä sellaisiksi tunnistaisi http://www.cyclingabout.com/wp-content/uploads/2016/07/Shimano-RT4-Cycling-Shoe-2017-768x512.jpg
Nämä kiinnostelee siihen tyyliin, että ulkonäön ja hinnan puolesta vahvat ehdokkaat seuraaviksi kengiksi. Olivat ilmestyneet [bike-componentsiin](https://www.bike-components.de/en/Shimano/SH-RT4-Rennrad-Touring-Schuhe-Modell-2017-p51578/) ilman tietoa saatavuudesta, joten kyselin asiakaspalvelusta ja meinasivat, että marras/joulukuussa pitäisi saapua.

uuh alkoi Laket kiinnostamaan