Gravel Grind -reitit kartalle

Kävin piirtelemässä Kirkkonummelle muistinvaraisesti kivoja sorapätkiä. Lisää tulee, jahka ehdin. Jos joutuu manuaalisesti pilkuttamaan väliin sellaisia osuuksia, joilla pohjakarttaan ei ole tietä merkitty, ei systeemi osaa laskea merkatun reitin pituutta.

näyttää siltä että kirkkonummi ja pori ovat suomen gg skenen luvattuja kaupunkeja

Tämän thredin innostamana kävin ajamassa lepparintien röylässä. Aivan hyvä.

Pistin muistosta Turkuun/Lietoon pari. Vois laittaa lisää kun jaksaa ja päsee taas ajamaan muualla kuin internetissä. Tuolla Liedon suunnalla löytyy paljon hyvää soraa.

Hesan ja Espoon keskuspuistojen, Petikko-Serena-välin ja koko Nuuksion kansallispuiston ulkoilutiet puuttuu tosta pohjana olevasta kartasta kokonaan. Niitä on aika hankala reitittää muuten kuin gpx:ien avulla.

Oli eilen vapaapäivä ja kävin ajelemassa tuollaisen lenkin. Muutama lyhyt asfalttipätkä, yksi metsäkoneen jäljiltä tunkattavassa kunnossa oleva lyhyt osuus, kolme lyhyttä polkupätkää ja muuten erilaatuista soraa. Navigaattorina oli muisti ja muutamissa kohdissa jouduin vähän hakemaan, kuten jäljestä näkyy. Gpx löytyy, jos jotakuta kiinnostaa.

Näin sorateiden ystävänä pakko sanoa, että mukava palvelu! Tosiaan vain soratiepätkät kannattaa merkata niin tuosta on jotain iloakin, vaikka siitä varmasti vähän enemmän vaivaa onkin. Itselläni ei ole edes navigaattoria, joten merkkaan reitit ridewithgps.comissa, otan gpx:n ulos ja importtaan sen tuonne Gravelmappiin (koska se ei ymmärrä kaikkia pikkuteitä.)

Google Mapsissa tällainen näytti lupaavalta ja kävin todentamassa 100% gravel blissin:

pakko sanoa kun karttaa katsoo niin pikkuhiljaa näyttäisi siltä, että #espoossa on muutakin hyvää kuin Old Jerusalem… :slight_smile:

no gravel grindia ainakin onneksi :slight_smile:

täältäkö luin, että old jerusalem sijaitsee espoossa

niin onhan siinä tosiaan se kyltti espoon puolelta tultaessa ennen lehtisaarta jossa lukee helsinki…

stenu - 14:59, 5.5.2017 » Oli eilen vapaapäivä ja kävin ajelemassa [tuollaisen](https://flow.polar.com/training/analysis/1348860263#) lenkin. Muutama lyhyt asfalttipätkä, yksi metsäkoneen jäljiltä tunkattavassa kunnossa oleva lyhyt osuus, kolme lyhyttä polkupätkää ja muuten erilaatuista soraa. Navigaattorina oli muisti ja muutamissa kohdissa jouduin vähän hakemaan, kuten jäljestä näkyy. Gpx löytyy, jos jotakuta kiinnostaa.
täst ottaisin mielellään jäljen, hyvän näkönen reitti!

jos iisein spostiin niin meikän käyttäjänimi at gmail com ellei jotenkin tuolta polarin palvelusta pysty lataa

Spostattu gpx ja muutama reittiohje.

Haluan nostaa tätä, koska maasto ei nyt jotenkin kesällä maistunut, samoin kestopäällyste alkoi nyppiä ja sain hiekkateistä makua, koska se on melkein yhtä pöljään kuin cyclocross, joten onko tietoa onko Gravel-ajelutapahtumia/-kisoja Suomessa miten.

Syksyllä on Liedossa jokin, mutta onko muita?

Liedossa tosiaan: http://lgt.fi järjestetään toista kertaa. Itse olen jauhanut soraa jonkun verran tuolla Liedon suunnalla ja sieltä löytyy kyllä oikein mukavaa tietä. Ajattelin osallistua ja tekisi mieli ajaa toi 200 mutta en ole varma jaksaako vetää yli 30 keskareilla :frowning:

Ihan oikeita gravelikisoja ei kai Suomessa vielä ole järkätty(?). Tällainen lenkki oli viime syksynä, en ollut ajamassa, mutta olen kuullut hyvää: Redirecting...

Ja alkukesästä tää :wink: Redirecting...

Eilen mietittiin lenkillä, että onnistuiskohan ens kesänä Wild West 200 eli Länsi-Uudenmaan parhaat pätkät yhdellä kertaa.

Kirkkonummi Backroadin kokemuksella kovin isoa ryhmää ei voi ajattaa “yksi vetää, muut seuraa” -periaatteella tai sitten pitää olla tosi retkimielellä liikkeellä (tai todella tarkat kalustovaatimukset). Teknisiä sattui sen verran, että ajaminen meni aika katkonaiseksi.

Joskus olisi kiva päästä ajamaan gg-kisaperiaatteella niin, että olisi nuotit/gpx ja kontrollipisteet. Randoälläri-ideasta tuli mieleen, että hiekkateitä voisi koluta myös rasteja keräillen rogaining-tyyppisesti, mutta sitä varten pitäisi olla printtikartat.

Laittelin mun vakioreittejä Sipoo-Pornainen-Porvoo -akselilla, kuninkaantien pohjoispuolelta enimmäkseen. tuossa

Edit:miks vitussa kaikki näyttää pituudeksi 0km? EVO?

https://kartta.paikkatietoikkuna.fi tarjoaa muuten valtion teiden osalta päällystetiedot. Yksityisteitä tuosta ei löydy, mutta ne nyt on muutenkin useimmiten sorateitä.
fillarifoorumin puolella tuossa ekassa postauksessa selitetty suht kattavasti. (Vasemmalta “karttatasot”, kirjoittaa hakuun “sora” ja valitsee “soratieluokka”-karttatason)

Siinä on joku bugi. Kunhan kirjautuu ulos, niin pituudet näkyy maileina.

Ollu kyl mukavaa puuhaa tää uusien hiekkateiden koluaminen. Ite tehnyt sillä periaatteella, että oon merkannut vaan sellaiset, jotka oon juuri ajanut. Ainakin yhdellä tiellä näytti kartan mukaan olevan soraa, mutta olikin uusi asvaltti.

tän on varmaan joku jo piirtänyt, mutta piirsin itsekin. elikkäs dirty sipoo 138km reitin alapyörylä: 45km gravelia (ja asfalttia) sipoossa alkaen ja päättyen östersundomnin kaupalta:

tjuu tämä oli hyvä ajo. Pientä hapuilua oli sen suhteen jäädäänkö rengasrikkoisia odottamaan vai ei (ei jääty, mikä vähän nihkeetä) johtuen siitä, ettei oikeen ollut selkeetä identiteettiä onko kyseessä rentohenkinen porukkalenkki vai enemmänkin suoritus.

kyselin tossa toisaalla oisko tätä uusiks tänä vuonna, sillä reitti on tosi hyvä.

30.9. olisi jonkinlaista gravel-kisailua pareittain: