Color of cycling: etnisyys ja rotu polkupyöräilyssä

Minkä takia pitäisi jaksaa käydä rakentavaa keskutelua, kun kysymyksen asettelu on selkeesti provakatiivinen? Aika paskaa tulla huutelemaan yhtään mitään “valkoisten syrjimisestä” tms. paskaa. Saahan opiskelijat ja eläkeläisetkin monesti alennuksia, koska tulotaso on tilastollisesti alhaisempi, kuten monesti rodullistetuillakin ihmisillä. Vaikka kuka vaan voi olla miljardööri.

manuelkala - 10:14, 6.10.2020 »
Rssi - 20:55, 3.10.2020 » Rivendell teki hienon ratkaisun tasa-arvon edistämiseksi ja tarjoaa tulevista malleistaan 10% erän pyörämäärästä mustille hintaan ovh-45%. [https://www.rivbike.com/blogs/peeking-through-the-knothole/late-september-and-i-really-should-be-back-in-school-but-covid](https://www.rivbike.com/blogs/peeking-through-the-knothole/late-september-and-i-really-should-be-back-in-school-but-covid)
palataas tähän.
born deleuze - 19:49, 5.10.2020 »
kaukomieli - 18:51, 5.10.2020 »
born deleuze - 22:37, 3.10.2020 » sano nyt, vai etkö uskalla puhua asioista niiden oikeilla nimillä?
Niin, miksikäs sitä asiaa, kun ihmisiä kohdellaan eri tavoin ihonvärin perusteella kutsuttiinkaan.
vastaus tän topicin perusteella pitkään jatkuneeseen ripulointiisi saattaisi löytyä siitä että pelipöytä on ns viritetty alusta asti epäreilusti: https://www.washingtonpost.com/wp-apps/imrs.php?src=https://arc-anglerfish-washpost-prod-washpost.s3.amazonaws.com/public/QBCAUK4G55D4LCU3Z6WHVFPVSQ.png&w=916
jos oon tulkinnu oikein, niin tää [i]reparations[/i] tuntuu olevan vieras konsepti suomalaisille, jotka ei oo tutustunu Yhdysvaltojen historiaan. lyhyesti, reparations on vaatimus Yhdysvaltojen valtiolle tunnustaa orjuuden aiheuttama epätasa-arvoisuus, joka näkyy edelleen, esim ylläpostatussa kuvaajassa, vaurauden ja hyvinvoinnin epätasaisena jakautumisena. reparations on joissain tapauksissa vaatimus liitto- tai osavaltiotasolla kuukausittaisesta perustulon kaltaisesta tuesta, jonka tarkoituksena on jakaa vaurautta tasaisemmin ja edistää mustien sosiaalista liikkuvuutta keskiluokkaan jne. joissain tapauksissa reparations voi olla myös alennuksia tuotteista, ja tämän ideana on mahdollistaa, esimerkiksi Rivendellin tapauksessa, harrastaminen. [Ta-Nehisi Coates on kirjottanu hyvän artikkelin aiheesta](https://www.theatlantic.com/magazine/archive/2014/06/the-case-for-reparations/361631/) eli: orjuus, orjuuden lakkauttaminen ilman vahingonkorvauksia ja lailliset syrjintätoimet pitävät edelleen mustia amerikkalaisia täysin epätasa-arvoisessa asemassa suhteessa valkoisiin amerikkalaisiin. puhumattakaan gerrymanderingista ja asuinalueiden palveluiden epätasa-arvosta. suosittelen oikeesti lukemaan ton Coatesin artikkelin. ja tässä harrastuskontekstissa oikeastaan palataan nätisti tän topikin aloituspostaukseen. miksi niin vähän POC pyöräilyharrastajia? yksi hyvä vastaus tähän on luokka, koska pyöräily niin kuin monet muut harrastukset, joiden materiaaliset kustannukset ovat suuret, ovat pääosin keskiluokkaisia harrastuksia. tämä ei kuitenkaan selitä kaikkea, koska esimerkiksi aasialaiset Yhdysvalloissa on nopeimmin kasvava etninen ryhmä, ja ymmärtääkseni myös pääosin keskiluokkaisia, eikä aasialaisamerikkalaisia paljoa näy pyöräilyhommissa. ja sitten vielä rasismista ja käänteisrasismista. jos maailma olis valmis, niin ei me tarvittais Rivendellin BRP:n kaltaisia erityiskohteluohjelmia, mutta koska maailma ei ole, niin mun mielestä on vaan asiallista pohjoisamerikkalaisessa kontekstissa tunnustaa tämä fakta ja yrittää auttaa tilannetta jotenkin. rasismi on todellinen asia, joka esiintyy monissa muodoissa. käänteisrasismi ei ole todellinen asia, koska sitä ei esiinny. käänteisrasismia ei ole koska:
Jane Hill. 2008. The Everyday Language of White Racism. Like most White Americans, I can think of times when I or my children have suffered pain in interactions with people of color who disliked and distrusted us, or even abused us, just because we were White. But these experiences have been both few and ephemeral. They have occasioned no enduring withdrawals of privileges, no consequences beyond a moment of hurt and anger. These experiences cut deep, and I continue to remember a few with some pain. But they have very limited structural consequences. When a White person chooses to avoid a ‘bad neighborhood’, this choice has few costs for her. In contrast, should a person of color choose to avoid all of the environments where she is likely to be hurt emotionally or even physically, the costs would be devastating, since these environments – the admissions office of a school, the reading room of a library, the human resources department of a corporation, the aisles of a discount store, the sidewalks of a neighborhood – will include nearly all of the sites where significant symbolic and material resources are distributed in our society. And, since she cannot possibly avoid these, the moments of painfully unjust rejection – like thos that sometimes trouble me, even though they were minor incidents that occurred years ago – are multiplied and multiplied into an endless and acute source of stress that it is difficult for any White person to imagine. (vii-viii)
Kela
asb - 10:12, 9.10.2020 » kyseessä oli loppujen lopuksi vain pöyristyminen siitä, että valkoiselle miehelle ei tällä kertaa annettukaan etuoikeuksia.
No tän [i]öyhön[/i] [i]ripulointi[/i] ja pöyristyminen ei ainakaan johtunut tosta mut sitähän on toki valkoiselta setämieheltä vaikea uskoa tai yrittää ymmärtää niin jätän tän herkän aiheen tästedes rauhaan.

Click

toinen epäkohta mikä ahdistaa

Ilmeeni kun tajuan että jengi kuvittelee googlen hakutulosten olevan kaikille käyttäjille samanlaisia.

asb - 10:12, 9.10.2020 »
Rssi - 8:17, 9.10.2020 »
jjarvenk - 15:52, 8.10.2020 » en vaan omassaa mielessä keksi niitä ja laiska kun oon niin en jaksas
”Päätin möyhötä kun en tiiä enkä jaksa ottaa selvää tai tutkia lähteitä” Just tän takia oon menettämässä uskoni demokratiaan ja ihmiskuntaan.
Sillee asia olis helppo, että jos öyhö tosiaan olis ostamassa pyörää, niin öyhö olis joka tapauksessa joutunu juttelemaan Grantille suoraan, jolloin kaikki pyörään ja sen ostoon liittyvät asiat olis selvitetty. Mutta kun kyseessä oli loppujen lopuksi vain pöyristyminen siitä, että valkoiselle miehelle ei tällä kertaa annettukaan etuoikeuksia.
just joo kadehdin musta valkoista ihanan yksinkertaista maailmaa missä elät ja missä kaikki on juuri sitä mitä mielestäsi on. itse elän todellisuudessa missä mihinkään ei voi täysin luottaa ja kaikki pitää kyseenalaistaa. mut hei ihan miten vaan
Konsta - 16:03, 9.10.2020 » Ilmeeni kun tajuan että jengi kuvittelee googlen hakutulosten olevan kaikille käyttäjille samanlaisia.
just tätä tarkotin et googlen väripalettiasetukset haudattu jonnekin valikoihin

rivbike itsenäisenä etnisyysmäärittelijänä 2020 sosseli soikoon

eli myykö noi nyt sitten haltiakampettaan käytännössä normihinnalla kohderyhmälle drow tuotannon siirryttyä kiinaan

ununu - 16:10, 9.10.2020 »
Konsta - 16:03, 9.10.2020 » Ilmeeni kun tajuan että jengi kuvittelee googlen hakutulosten olevan kaikille käyttäjille samanlaisia.
just tätä tarkotin et googlen väripalettiasetukset haudattu jonnekin valikoihin
itellä kun teen google kuvahaun sanoilla white couples niin tulee vain interracial aiheisia kuvia.hm ?

Vähän turhauttavaa koettaa vastata asiallisesti, kun siihen ei reagoida.

Kukaan ei ole niin sokea kuin hän, joka ei halua nähdä.

nikamat - 12:39, 9.10.2020 » Minkä takia pitäisi jaksaa käydä rakentavaa keskutelua, kun kysymyksen asettelu on selkeesti provakatiivinen? Aika paskaa tulla huutelemaan yhtään mitään "valkoisten syrjimisestä" tms. paskaa. Saahan opiskelijat ja eläkeläisetkin monesti alennuksia, koska tulotaso on tilastollisesti alhaisempi, kuten monesti rodullistetuillakin ihmisillä. Vaikka kuka vaan voi olla miljardööri.
Kyseessä on niin sanottu kolmannen asteen hintadiskriminointi (https://www.economicshelp.org/microessays/pd/third-degree-price-discrimination/). Sen tavoite ei ole olla kiva köyhille, vaan yrityksen voiton maksimointi. Ihan ilman alan koulutustakin on selvää, että jos yritys voi valita yhden hinnan tai kaksi hintaa, jotka ovat ehdollisia ostajan havaittavissa oleville ominaisuuksille jälkimmäinen tilanne tuottaa vähintään yhtä suuren voiton kuin edellinen.

LOL tää tyyppi puhuu voiton tekemisestä ja Rivendellistä samassa lauseessa ihan vakavalla naamalla. :'D

Siis monenlaista todellisuustaipumaa porukka taikoo oikeuttaakseen rasisminsa mut onhan toi nyt hei ihan vitun kaukaa haettua.

Voiton maksimointia hobittifillareilla. Aaah.

asb - 19:46, 9.10.2020 » Siis monenlaista todellisuustaipumaa porukka taikoo oikeuttaakseen rasisminsa mut onhan toi nyt hei ihan vitun kaukaa haettua.
Täällä ollaan valkoisen ylivallan etuvartiossa!

^no joke

tiesittekö muuten, että yv.net on todennäkösesti maailman valkoisin polkupyöräilevä nettiyhteisö

tai olihan se aika musta hetki kun tahmatassun annettiin vielä postata tänne

mut vakavasti

tiesittekö

valkoinen monologi rasismista. what could go wrong.

asb - 19:46, 9.10.2020 » LOL tää tyyppi puhuu voiton tekemisestä ja Rivendellistä samassa lauseessa ihan vakavalla naamalla. :'D Siis monenlaista todellisuustaipumaa porukka taikoo oikeuttaakseen rasisminsa mut onhan toi nyt hei ihan vitun kaukaa haettua. Voiton maksimointia hobittifillareilla. Aaah.
en usko että täällä on ainuttakaan rasistia

Jokaisessa meissä elää pieni rasisti.

crtn - 19:41, 9.10.2020 »
nikamat - 12:39, 9.10.2020 » Minkä takia pitäisi jaksaa käydä rakentavaa keskutelua, kun kysymyksen asettelu on selkeesti provakatiivinen? Aika paskaa tulla huutelemaan yhtään mitään "valkoisten syrjimisestä" tms. paskaa. Saahan opiskelijat ja eläkeläisetkin monesti alennuksia, koska tulotaso on tilastollisesti alhaisempi, kuten monesti rodullistetuillakin ihmisillä. Vaikka kuka vaan voi olla miljardööri.
Kyseessä on niin sanottu kolmannen asteen hintadiskriminointi (https://www.economicshelp.org/microessays/pd/third-degree-price-discrimination/). Sen tavoite ei ole olla kiva köyhille, vaan yrityksen voiton maksimointi. Ihan ilman alan koulutustakin on selvää, että jos yritys voi valita yhden hinnan tai kaksi hintaa, jotka ovat ehdollisia ostajan havaittavissa oleville ominaisuuksille jälkimmäinen tilanne tuottaa vähintään yhtä suuren voiton kuin edellinen.
Ihan kiva huomio ja totta myös, mutta jos nyt vaan lopetettaisiin tää valkoisen lihaa syövän cis-heteromiehen (raju yleistys, ei kohdistu kehenkään tiettyyn henkilöön) uhriutumisen puollustelu ja nillittäminen siitä, kun kerrankin joku muu ihmisryhmä on hetkellisesti etuoikeutetussa asemassa ja se näkyy tasan siten, että valkoiset länkkärit joutuu maksamaan enemmän rahaa rivendelleistä? Onko ihan palko inttää vastaan, kun tää vängällä väännetty hintadiskriminointi tuskin vaikuttaa raskauttavaati kehenkään tällä laudalla.

hah
tuli mieleen et mitä noi rivendellit ees on en jaksa ees sitä googlaa