Color of cycling: etnisyys ja rotu polkupyöräilyssä

Som finlandssvensk känner jag mig kränkt när det andra språket på forumet är engelska och inte vårt fosterlands andra officiella språk.

(satir, lugna er).

Siis onko näitä syrjittyjä nähty muualla kuin Tonin pm-lootassa? Onks tää joku pränkki bro että kuinka monta eriväristä kierrätyslaatikkoa suostut ottamaan etuovelles ympäristön pelastumisen nimissä?

Kai voisin vielä kerran yrittää selkeyttää porukalle jotka eivät ymmärtäneet ja haluavat ymmärtää. Leikitään että foorumi on oikea rakennus niin on helpompi ymmärtää mistä on kyse. Nyt esimerkissä rajoittavana tekijänä ovat fyysiset rakenteet.

Yksivaihde-rakennuksessa om pääsääntöisesti aina ovet auki ja kaikki lähtökohtaisesti tervetulleita. Henkilö x on kiinnostunut tästä ja haluaisi tutustua tarkemmin sen sisältöön. Yksivaihde rakennuksessa heti aulan ovien jälkeen on portaat joita pitkin mentyään pääsee tutustumaan sisältöön. Henkilö x liikkuu pyörätuolilla ja hisssiä tai liuskaa ei ole.

Henkilö x kokee tämän syrjintänä ja laittaa suviaantuneen tuntuista palautetta. Ihmiset nauravat ja ihmettelevät että miksei muka henkilö x pääsisi tutustumaan sisältöön kun ovetkin on auki.

Sitten yleisempänä ehdotuksena tämän ratkaisemiseksi on että yksivaihde-rakennukseen tehtäisiin ramppi tai hissi portaiden lisäksi. EI korvaamaan portaita, vaan niiden lisäksi, jotta pyörätuolilla liikkvua henkilö x myös pääsee tutustumaan.

Nyt rajoittavana tekijänä oli fyysiset rakenteet, ja niitä pyrittiin kehittämään, että kaikille olisi helpompi tutustua sisältöön.

itse asiassa, there are no barriers on the metro

hehexvx - 23:51, 18.5.2020 » Kai voisin vielä kerran yrittää selkeyttää porukalle jotka eivät ymmärtäneet ja haluavat ymmärtää. Leikitään että foorumi on oikea rakennus niin on helpompi ymmärtää mistä on kyse.
Arveletko, että pulma oli se ettei jengi tiedä mitä syrjivät rakenteet on? Leikitään, että tää ”porukka” onkin minä, niin sun on helpompi jatkaa.
hehexvx - 23:51, 18.5.2020 » niitä pyrittiin kehittämään
Yleensä pyrkimys kehittää näkyy jotenkin muuten kuin syytöksinä vaikka nyt rakenteellisesta rasismista, mut ehkä se oli vaan [i]punching up[/i] koska ylläpito on [i]vallankäyttäjiä[/i].
hehexvx - 23:51, 18.5.2020 » Kai voisin vielä kerran yrittää selkeyttää porukalle jotka eivät ymmärtäneet ja haluavat ymmärtää. Leikitään että foorumi on oikea rakennus niin on helpompi ymmärtää mistä on kyse. Nyt esimerkissä rajoittavana tekijänä ovat fyysiset rakenteet. Yksivaihde-rakennuksessa om pääsääntöisesti aina ovet auki ja kaikki lähtökohtaisesti tervetulleita. Henkilö x on kiinnostunut tästä ja haluaisi tutustua tarkemmin sen sisältöön. Yksivaihde rakennuksessa heti aulan ovien jälkeen on portaat joita pitkin mentyään pääsee tutustumaan sisältöön. Henkilö x liikkuu pyörätuolilla ja hisssiä tai liuskaa ei ole. Henkilö x kokee tämän syrjintänä ja laittaa suviaantuneen tuntuista palautetta. Ihmiset nauravat ja ihmettelevät että miksei muka henkilö x pääsisi tutustumaan sisältöön kun ovetkin on auki. Sitten yleisempänä ehdotuksena tämän ratkaisemiseksi on että yksivaihde-rakennukseen tehtäisiin ramppi tai hissi portaiden lisäksi. EI korvaamaan portaita, vaan niiden lisäksi, jotta pyörätuolilla liikkvua henkilö x myös pääsee tutustumaan. Nyt rajoittavana tekijänä oli fyysiset rakenteet, ja niitä pyrittiin kehittämään, että kaikille olisi helpompi tutustua sisältöön.
tämä on sinänsä toimiva analogia monessa eriarvoisuuskysymyksessä ja monessa asiassa on ilman muuta kannatettavaa toimia, kuten esität.

rakennuksen metafora ei kuitenkaan suoraan toimi tällaisen löyhän keskustelupalstan kontekstissa. yksivaihde on ensinnäkin pikemminkin moniin suuntiin leviävä tori (ἀγορά), jolla on jonkinlaista muotoa, mutta ei selkeää rakennetta, ei varsinkaan sellaista, jota esim. modet pystyisivät kontrolloimaan. torille saa perustaa pelkästään lontoonkielisen kojun tai jutella jo olemassa olevien liepeillä englantia. tähän on myös rohkaistu jo aiemmin ja nyt aihealueiden otsikot ovat myös englanniksi.

toiseksi konkreettinen liikuntarajoitteisuus ja suomen kielen taidon puuttuminen (mutta englannin osaaminen) internetympäristössä eivät oikein vertaudu. esteetön liikkuminen lienee jonkinlainen perusoikeus, mutta jonkin nettipalstan keskusteluun osallistuminen ei tietenkään ole. lisäksi globaalissa netissä englanti on ehdoton valtakieli ja on ihan hyviä perusteita keskustella joissain nicheissä lähtökohtaisesti globaaleilla vähemmistökielillä.

kokonaisuutena rakenteellista ja hienojakoista syrjintää on ilman muuta hyvä nostaa esille ja tämä koskee myös eri kielien käyttömahdollisuuksia.

Yv-rakennus:
https://www.researchgate.net/profile/Zsofia_Ruttkay/publication/228780258/figure/fig6/AS:668681453436932@1536437490142/MC-Eschers-Relativity-c-2008-The-MC-Escher-Company-Baarn-The-Netherlands.png

Why We Must Talk About Race When We Talk About Bikes

‘Safe Streets’ Are Not Safe for Black Lives

Kumpi on vaikeampi selittää pierun tilavuus ja massa vai rakenteellinen ismi?
Hyvää Juhannusta

Yyhoo - 11:25, 17.6.2020 » Kumpi on vaikeampi selittää pierun tilavuus ja massa vai rakenteellinen ismi? Hyvää Juhannusta
Sä voisit suksia jonnekin muualle.
Yyhoo - 11:25, 17.6.2020 » Kumpi on vaikeampi selittää pierun tilavuus ja massa vai rakenteellinen ismi? Hyvää Juhannusta
Kummankaan selittäminen ei oo erityisen vaikeaa, jos vastaanottaja haluaa ymmärtää selittämiseen tarvittavia käsitteitä. Mutta tuolla keskustelunavauksella toivottaisin samaa kuin bd: suksi minne suksit, mut älä tule takaisin.

Ihan mielenkiintoinen avaus kumminkin. Mitä kaikkia rakenteellisia ismejä yleisesti tunnetaan ja voiko jotain pitää positiivisena?

irtokuula - 13:26, 17.6.2020 » Ihan mielenkiintoinen avaus kumminkin. Mitä kaikkia rakenteellisia ismejä yleisesti tunnetaan ja voiko jotain pitää positiivisena?
Jos nyt katsot, missä keskustelussa ollaan, niin ehkä olis syytä viedä tääkin avaus johonkin toiseen topikkiin?

Kyllä varmaan? Koen että kaikki haitallisiksi tuntemani ismit; rasismi, seksismi, kapitalismi, militarismi ,ainakin, kumpuaa samasta lähteestä, ja on rakenteissa.

Pugilismi.

Mykophagismi.

Eskapismi, anarkosyndikalismi, anakronismi

Saabismi

Kubismi, neoklassismi, modernismi, säätömekanismi

RTZ - 13:28, 17.6.2020 »
irtokuula - 13:26, 17.6.2020 » Ihan mielenkiintoinen avaus kumminkin. Mitä kaikkia rakenteellisia ismejä yleisesti tunnetaan ja voiko jotain pitää positiivisena?
Jos nyt katsot, missä keskustelussa ollaan, niin ehkä olis syytä viedä tääkin avaus johonkin toiseen topikkiin?
Jep. aletaan olla kaukana pyöräilyn maailmasta, pitäisikö aloittaa oma topiikki arkipäivän rasismista? Sitä tälläkin foorumilla on. Vaikka se menisi joillekkin nahan alle.

Mä meinasin lähinnä, että jos pystyään keskustelun aiheessa, eli rasismissa eikä aleta whatabouttailemaan muista ismeistä nyt tässä kohtaa, mutta totta tuokin.