Päivän löytö

Pari vuotta sitte Ruotsista kaatopaikalta Centurion Super LeMans, musta oransseilla teksteillä. Kuin suoraan pakasta, mitä nyt tangon teipit vähän kuluneet. Siirtolavalta Miyatan runko. Siirtolavoilta yleensäkin kaikennäköistä; puolen tusinaa vahvistinta ja muuta stereokamaa, pihan roskiksesta steinbergerin sähköbasso, rumpusetti, artekin tuoleja ja pöytiä jne. Itseasiassa melkein himan koko irtaimisto. No joo, on sitä jotakin kirpputoreilta ja kierrätyskeskuksistakin tullu hankittua… Itseasiassa roipetta on niin paljon ettei kaikki oikeen tahdo mahtua mihinkään.

En tiedä lasketaanko tähän ketjuun mutta löytö kuitenkin: Pyöräkellarista löytyi tämmönen ja ostin omistajalta 50 eurolla

Mun dyykkaama Dawes näyttää nykyään tältä. Kaveri teki siitä sinkulan, mun pienellä avustuksella. Pientä meikkausta ja satulan rasvaus niin tulee lisää infoja myöhemmin :slight_smile:

Mä löysin omistukseeni jotain misten tiä mitään Vielä.

vanha cressu,maailmanmestaripyörä aihio,oranssi,musta/kultakoristein/tekstein.Pystyputkessa etuvaihtaja jossa kiintee lyhyt vipu josta hämmentää pykäliä.lisäks kiinni tässä on siisti brooks jakkara,satulatolppa,muhvityyppinen stemmi,simplex vaihtajavipu vinoputkessa,etuhaarukkajossa kiinni joku vanhasiro jarru jonka tekstistäen ottanutviel enempiä selkoa.keskiöon outo…oisko joku 5-6cm halkasija,sisäkierteet,kovin kapeakeskiömuhvi on myös.tähän ku löytäs ajanmukaiset stongat,jarruvivun/t,kiekot ja saissoviteltua jostain jollain muinaisella eturatas/kampi-combolla niin ois kai ajokunnossa.

runkonro on tässä noin millin paksu pelti?lätkä,kokoluokkaa 5mm x 50mm,se on tinattu satulan alle pystyputkeen putken suuntaisesti,messingillä ja siinä lukee " N850538"

edit:

melkolailla juurikin tollanen,hitsattu runko,vaihtaja,kaikki aikalailla just kuin tossa alla olevassa:

http://www.cykelhobby.com/cre53.htm

tervetuloa hoolie fauber-jengiin, mul on cressun helracer 200 oottamassa entisöintiä :wink:

tänks mään:)

onko sulla jotain vinkkiä siitä millanen toi tarvittava,kadonnut keskiö mahtaa olla?

entisöinti mullaki o mielessä,tai ainakin,saattaa rassi aikakauden henkiseksi,orkkiskokoonpakoon saattaminen lienee on aika epärealistinen haave näillä tuloilla.

Sen pitäisi olla fauber. Peten Helracerissa ainakin on moinen. Kierrekupit, suuret irtokuulat. Mulla saattaa olla siitä jossain purkuvaiheen kuvat, jos tarvetta tulee.

jarkko - 5:07, 8.7.2010 » Sen pitäisi olla fauber. Peten Helracerissa ainakin on moinen. Kierrekupit, suuret irtokuulat. Mulla saattaa olla siitä jossain purkuvaiheen kuvat, jos tarvetta tulee.
no todellakin kiinnostaa moiset kuvat,ei niist ainakaan haittaa olis.

jotain jarkolta saamiani kuvia on tuolla: http://rok.possu.org/tsyka/helracer200/

hoolie - 7:54, 8.7.2010 »
jarkko - 5:07, 8.7.2010 » Sen pitäisi olla fauber. Peten Helracerissa ainakin on moinen. Kierrekupit, suuret irtokuulat. Mulla saattaa olla siitä jossain purkuvaiheen kuvat, jos tarvetta tulee.
no todellakin kiinnostaa moiset kuvat,ei niist ainakaan haittaa olis.
Mulla on iskemätön ylimääränen fauber kampisetti ja laakerit. Privaa jos kiinnostaa.

miltäs aikakaudelta ne on,Parker.

Ihan uusituotantoa ehkä Taiwanista? Pyörätohtorilta ostettu.

Muutama kuva Cressu-fauberin purkamisesta. Ekassa kuvassa laakerin uloin suojakuori on jo irrotettu.

Voisko näistä Cressuista avata oman topicin ja siirtää viestit Hoolien viestistä alkaen sinne, aion nimittäin jakaa tästä teemasta offtopiccina muutaman vintage cressun kuvan :wink:

Offtopic, mutta kannatan Mr.Velon ideaa Cressujen omasta topicista.

kuka voi aloittaa uuden topicin tästä aiheesta? äänestys?

Vois olla hyvä idea perustaa muitaki merkkiketjuja. Se olis mukavaa seurata samaa topikkia, vaivalloisen ettimisen sijaan, kun vaikka etsii ideoita/vinkkeja jotain tiettyä merkkiä tai mallia koskien.

tnts - 7:11, 9.7.2010 » kuka voi aloittaa uuden topicin tästä aiheesta? äänestys?
Moderaattorille yksi ääni.

Kelpo kompliitti: Guerciottin runko, Dura-Ace (1st gen) -kammet, Campagnolo Nuovo Record -vaihtajat, Cinellin droppi ja muuta vähäpätöisempää 0 €.

Ei saa tollai kiusaa, kuvia ja kerro nyt tarina miten löytyi!

Naapurimetsässä (Hkissä) on lastenpyörä. Muuten ok, mutta satulaputki ja satula poissa. Luonnollisesti putki on irrotettu suurta väkivaltaa käyttäen. Vaaleanpunainen, maalattu mustaksi rumasti, mutta maali lähtee päältä helposti vissiin. Renkaat ja vanteet ok, samoin runko vaikuttaa ehjältä muuten.

Mietiskelen tässä itse, jaksaisinko sen kanssa ahertaa. Mutta jos jollain muulla on kiinnostusta, laittaa vaan viestiä… Ei sen hyvä tuolla metsässäkään ole.