ENTINEN Yksivaihde Twitter

Groucho - 13:33, 6.6.2017 » banssi
jos- ?
sani - 18:42, 5.6.2017 » Nyt ois aikaa speksata, ei vaan hirveesti pyörät kiinnosta tällä hetkellä. Tai mikään muukaan oikeastaan.
saitsä opiaatteja?

Jaha. Karhunkierrokselle tekisi mieli heinäkuussa. Kaveria mukaan: ei ole.

Groucho - 13:33, 6.6.2017 » banssi
sim- ?

Hirvee päivä ollu tänää. Kruunas vielä ku lähin töistä, ni enginestä pamahti kumi. Tietty tällä kertaa just mtb-leirin siivouksien seurauksena ei ollu sisuria tai paikkavehkeitä mukana. talutin 5km.

No uudet kammet lookkiin postissa. eiku vaihtamaan. ja eihän ne hemmetti mahdu pyörimään. Kello jo 100 ja ei enää ehdi uutta keskiöö hommaa.

Tallbikellä auringonlaskuun…

Ostin Teknikmagasinesista uuden langattoman Rapoo-näppiksen kun työnäppis ihan neuvostoliittolaista laatua. Uusi näppis on haljennut rungostaan ja sen runko on niin kiero, että keikkuu pöydällä. Meni vaihtoon. Tuntuu muilta osin erinomaiselta.

luulin sinun jo oppineen ettei niitä työkaluja kannata ostaa puljusta joka myy pääasiallisesti selfiekeppejä tms lasten leluja.

Haet applekaupasta uuden työnäppiksen ja teet matkalaskun työnantajalle.

Paskat kun jouduin vaihtaamaan töissä Swecoon muuton yhteydessä Windows-koneeseen. Voiko Logitech ja HP todella tehdä tuollaista neuvosto-roinaa.

Edit:
Sain muuten ostaa vanhan työ-Macini 200 eurolla. Se on varmaan parin tonnin kone :slight_smile:

Nyt ihan asiallinen kysymys tietokoneasiantuntijoille:

Kun Maciin tuli Os10, niin sehän on vain Mac-maisella graafisella käyttöliittymällä varustettu Unix.
Unix on kiistatta paras käyttöjärjestelmä.
Macissä pääsee yhtä ikonia painamalla Unix-terminaaliin.
Miksi ATK-tuki oikeastaan missään firmassa ole vaihtanut järjestelmiä Applen järjestelmiin?
Unixillahan voi tehdä helposti ihan mitä tahansa.

Toivon myös asiallista vastausta.

^Kysymystä ei pidä osoittaa tietokoneasiantuntijoille, vaan tuotepaketointiasiantuntijoille. Ensimmäisessä kategoriassa Apple pärjää, jälkimmäisessä Microsoft ajaa sen ympäri paskarinkiä ihan mennen tullen.

Vaikka itse olenkin varsin pitkän linjan Mac/Unix/Linux pelle, jos mun pitäisi polkaista firmalle pystyyn IT (toimistokäyttöön) ja vielä vastata sen toimimisesta, niin saattaisin itsekin kallistua MS leiriin.

Avaa vähän tuota tuotepaketointiasintuntijan näkemystä.

Saan vääntää näitä duunissa ihan riittävästi, mutta vaikka tuolta pääsee alkuun.

Kiitos, hyvin esitetty.
(En vakuuttunut.)
Joku muu voi jatkaa :slight_smile:

Cygwin

Biciolli - 21:59, 6.6.2017 » Kiitos, hyvin esitetty. (En vakuuttunut.) Joku muu voi jatkaa :-)
meillä töissä on nyt menossa semmonen välimalli, alunperin ollut "ylivertainen" linux ja nyt on painopiste siirtynyt lähemmäksi M$:ää.

onneksi. sanotaanko vaikka että aika mukava etsiä jotain satunnaista ongelmaa pari kuukautta ja yrittää haarukoida että mistä hitosta se oikein tulee. lopulta olikin sen “ylivertaisen” linuxin samban ominaisuus joka korruptoi 3d-malleja eli toisin sanoen tuhosi satunnaisesti monen tunnin työn joka piti tehdä alusta asti uusiksi.

myöskin palvelinpuolen ylläpito on hemmetin työlästä, henkilöstömäärä on kasvanut mutta palvelimien ylläpitoon menee selkeästi vähemmän aikaa kuin ennen.

eli eiköhän se kaikki palaa kätevästi yksittäiseen helppoon mittariin: rahaan.

e: plus tytäryhtiö kun käyttää vielä kitsastellessaan tuota open source -roskaa niin välillä pitää esimerkiksi kuvia sisältävä sähköposti lähettää viiteen kertaan. jos tuo hukkaan mennyt ja ylläpitämiseen käytetty työaika laskettaisiin mukaan sen ilmaisen ohjelmiston hintaan, olisi hintalappu yllättävän korkea.

ee: tässä nyt sivuutettiin kaikki semmoiset tylsät faktat että mäkille ja linuksille on tosi heikosti oikeita* 3d -cadeja tarjolla.
(* = soveltuu oikeasti työntekoon)

Biciolli - 21:43, 6.6.2017 » Unix on kiistatta paras käyttöjärjestelmä. Unixillahan voi tehdä helposti ihan mitä tahansa. Toivon myös asiallista vastausta.
Jos sä lauot mielipiteitäsi kiistattomina totuuksina, ei ehkä kannata odottaa asiallista vastausta. Jos ottaa omenalasit pois päästä, huomaa ehkä ettei se kovin moneen hommaan yritysmaailmassa ole maailman paras käyttöjärjestelmä.

e. peltsippi yläpuolella antoikin hyvän esimerkin

Biciolli - 21:43, 6.6.2017 » [b]Nyt ihan asiallinen kysymys tietokoneasiantuntijoille:[/b] Kun Maciin tuli Os10, niin sehän on vain Mac-maisella graafisella käyttöliittymällä varustettu Unix. Unix on kiistatta paras käyttöjärjestelmä. Macissä pääsee yhtä ikonia painamalla Unix-terminaaliin. Miksi ATK-tuki oikeastaan missään firmassa ole vaihtanut järjestelmiä Applen järjestelmiin? Unixillahan voi tehdä helposti ihan mitä tahansa.
Niinähän sitä luulis.
  • Os10 ei ole pelkästään graafisella käyttöliittymällä varustettu unix, vaan graafisella käyttöliittymällä varustettu applen cripplaama unix
  • Mikään käyttöjärjestelmä ei ole kiistatta paras, vähiten Unixin kaltaiset käyttöjärjestelmät.
  • Applen järjestelmiin ei ole vaihdettu siksi että emme elä luojan kiitos Applen dominoimassa monokulttuurissa jossa, jos ollenkaan, on vain yksi tapa tehdä asiat.
  • Unixeilla sun muilla on aivan perseestä tehdä useimpia asioita, ja varsin mukavaa tehdä joitakin asioita. Se, mitä niillä kannattaa tehdä, riippuu täysin siitä kuinka perseestä niillä on tehdä se asia joka yritetään saavuttaa.

lähde: ylläpidän ja harrastan unix, olen omistanut ja käyttänyt osx ja crapple, töissä työpöytäkäyttiksenä linux, 20 vuotta tietotekniikkaa.

Kun lukee poliisin faceryhmäsekoilusta tarinaa, niin alkaa tuntumaan, että poliisia johdetaan yhtä taitavasti kuin suomalaista jalkapallojoukkuetta

luulin (=tahdoin uskoa) että menis vähän parempaan päin kun se höperöityneen näköinen tyyppi kammettiin pois johdosta mutta taisi olla yhtä tehokas operaatio kuin firman logon/nimen vaihto kaiken muun pysyessä samana.