Lyhenteet, mallinimet, merkitykset

RTZ - 22:04, 16.4.2015 »
Laku - 21:34, 16.4.2015 » Diamond Back on sisällöntuotos DB:lle, mikä on lyhenne Dirt Bikestä.
Oon kuullu et FSA:n full speed ahead ois kans tällainen retrospektiivinen anagrammisisältö, mut mikäs se alkuperäinen on?
Kuitenkin joku kliseinene "for serious athletes" oli viety tms. Tai sit voi olla jotain Full Suspension shittiä (aluminium?), mut tuskin kun en ainakaan tied' et FSA ois tehny runkoja. Nä siis täysin arvauksia.

Lönnqvistin Tane oli 70-luvulla palaamassa Italiasta Columbuksen putkikuorman kanssa. Sveitsissä oli joku pyöräfirma lopettanut ja Tane osti niiden tarravaraston. Tarroissa luki “Lepoard”. Niistä putkista ja Campan Recordeista rakennettiin Suomen maajoukkueelle pyörät ja pyöriin liimattiin Leopard-tarrat.

Tanen pyörät ovat nykyään SUP-merkkisiä. Se tulee firman nimestä SUP = Suomen UrheiluPyörä.
(Kannatta vähän googlettaa SUP-pyöriä.)

SPD = Shimano Pedaling Dynamics
SDP = Suomen Sosialidemokraattinen Puolue

edit: ah tosiaan vaan yksi a

ai olik tää se hassuttelu topsu jossa saa keksiä nikkejä

Åffinity = ruattalaine o fiini työväin yhdistys

lähettäisin vielä terveisijä meidän kyläläisille

^ p.s. tsekidi koivistopuolueen nimen kirjoitusasu

Yksivaihteella on alkanut kevätlukukausi. Paljon hyviä etätunteja luettavissa eri topsuissa.

yksivaihde Viittaa kiinteävälitteisiin fixed gear ja vapaarattaallisiin single speed free wheel polkupyöriin, joissa on nimensä mukaisesti vain yksi vaihde.

Onko muuten Yksivaihteen nimeämisessä pohdittu muita vaihtoehtoja? Mikä on totuus ja tarina sen takana? Ajateltiinko, että fiksifoorumi.fi sulkisi sinkulat pois vai miten se meni?

on pitkään ärsyttäny et tä ei oo Yksvaihde. Ei oo helppoo olla turkulaine

http://a.tgcdn.net/images/products/zoom/star_trek_phaser.jpg

Erik - 22:49, 16.4.2015 » Yksivaihteella on alkanut kevätlukukausi. Paljon hyviä etätunteja luettavissa eri topsuissa. [b]yksivaihde[/b] Viittaa kiinteävälitteisiin [i]fixed gear[/i] ja vapaarattaallisiin [i]single speed free wheel[/i] polkupyöriin, joissa on nimensä mukaisesti vain yksi vaihde. Onko muuten Yksivaihteen nimeämisessä pohdittu muita vaihtoehtoja? Mikä on totuus ja tarina sen takana? Ajateltiinko, että fiksifoorumi.fi sulkisi sinkulat pois vai miten se meni?
ei silloin "fiksi"-sanaa käytetty vielä. Haluttiin muutenkin osoitteen ja nimen olevan suomea, mut ei sen päättämiseen kovin montaa lounasta eerikin kulmassa juotu.
IhanaTaina - 22:51, 16.4.2015 » on pitkään ärsyttäny et tä ei oo Yksvaihde. Ei oo helppoo olla turkulaine
Tämä. Kirjotan ite kaikkialle yksvaihde.

Cervélo tulee italian kielen sanasta cervello (aivot) ja ranskan kielen sanasta vélo (polkupyörä).

Cannondalen ikoninen ja omaperäisesti nimetty “Track” tarkoittaa rataa ja se on nimetty noin koska kyseessä on ratapyörä.

tnts - 23:05, 16.4.2015 » ei silloin "fiksi"-sanaa käytetty vielä.
lol mitä

Maastopyörien (vaiks sit sinkuloiden) jousituskomponentteja joskus valmistanut WP oli alun perin White Power. Nykyään tosiaan aika visusti vaan WP.

Helkamallahan oli White Power -malli muiden Powereiden (Strong Power, Hot Power jne) lisäksi joskus ysärillä. Yllättäen ei kovin pitkään.

Joo. Joku täällä kehu just päässeensä Helkaman tarravarastoon ja lipastaneensa just White Power -tarroja. Tänään viimeksi näin White Powerin, mutsillakin oli sellainen.

Vähän samalla kansallissosialistisella symboliikalla flirttailee NS Bikes, vaikka sen visusti väitetäänkin viittaavan North Shoreen. North Shore on se pyöräilylaji, jossa ajetaan yksittäisiä kakkosnelosia pitkin useiden metrien korkeudessa puulta toiselle.

Aika mind: blown -osastoa tämä topiikki.

Lumikko - 0:02, 17.4.2015 » North Shore on se pyöräilylaji, jossa ajetaan yksittäisiä kakkosnelosia pitkin useiden metrien korkeudessa puulta toiselle.
YÄK. Kouraisi mahanpohjasta pelkästään tota virkettä lukiessa.

Pieni lapinlisä lajikuvauksessa sopii pohjoisten rantojen hommiin.

NS-pyöräily on yksi lajeista, joita aion matkustaa joskus ulkomaille kokeilemaan. Sieltä lavalta tippuminenkin olis siistiä.

Aijaa nonii. Sivistin itseäni Kuukkeli-kuvien avulla, ja sainpa nyt nimenkin tolle ihavitusiistin oloiselle lajille.

Itse tarkoitin NS-pyöräilyllä siis National Sozialismus -pyöräilyä: