Valtio / Πολιτεία / res publica

Ai kaikki on taas sata vuotta sitten eläneitä sosialisteja? Aaah mikä aivo-orgasmi pelleilystä.

Montako rasistista logoa/muuta juttua olette ilmiantaneet? Oon tehtaillut jo kymmeniä ilmoituksia :slight_smile:

pieni merenneito - 21:14, 30.6.2020 »
vasaraasialainen - 19:10, 30.6.2020 » [Soini puuhaa uutta SMP:tä](https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d3003803-6645-47e4-b6e8-786f583fa03b) Vuosi on 2020! The year is one!
Nyt sitten vaan natseja ja öykkäreitä heti kärkeen listoille, edellisellä kerralla meni vitun hyvin
Sillee toisaalta iha kiva et kokoomuksen rinnalle tulis kilpaileva työväenpuolue kommareilla pelotelluille, mut toisaalta se euroskeptinen populismikin vierähti ihan vitun liukkaasti rasismiin ja öyhöilyyn, joten ei kai tästä kannata sen parempaa ootella...

Tuskin Soini (tai kuka nää huhut sitten onkin laittanu liikkeelle) tätä ihan tyhjistä olis lähteny kokeilemaan, vaan kentällä on ilmeisesti rahaa ja tarpeita ja Väyrysellä ei ole enää kykyä tehdä uskottavia poliittisia irtiottoja.

pieni merenneito - 21:14, 30.6.2020 »
vasaraasialainen - 19:10, 30.6.2020 » [Soini puuhaa uutta SMP:tä](https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d3003803-6645-47e4-b6e8-786f583fa03b) Vuosi on 2020! The year is one!
Nyt sitten vaan natseja ja öykkäreitä heti kärkeen listoille, edellisellä kerralla meni vitun hyvin
Huhu tai ei, niin tähänhän se kiteytyy. Edelliset kaksi (2) yritystä toimivatkin ihan helvetin hyvin: saatiin yksi fvll hd rasistipuolue ja sitten pikkutakkiäärioikeistolle salonkikelpoisempi laitaoikeistopuolue, joka katosi saman tien omaan merkityksettömyyteensä.

Sinänsä toivoisin, että Soini lähtisi tähän, jotta Liiketoiminta.Nyt!:in, Sinisen tulevaisuuden, kristillisdemokraattien, Kansalaispuolueen ja Liberaalipuolueen lisäksi tulisi vielä yksi porukka hajauttamaan näiden ääniä. Hyvässä lykyssä vie Kokoomukselta tai PS:lta hallitustunnustelijan roolin, jos kovin tasan jakautuvat äänet.

Soini ei kiistä.

– Radioasemat on kasaria, ysäriä ja nostalgiaa…mökkikauppoja tehdään ennätystahtiin. Kraaterin kokoinen aukko politiikassa. Kirjoitan muistelmia Otavalle ja vuosi siinä menee, jotta hyvä tulee, Soini sanoi.

luin mielenkiintoista artikkelia antimilitaristisesta propaganda printtimediasta siitä, että kun meillä on nää algoritmit ja some, joilla pystytään selkeesti vaikuttamaan käyttäytymiseen ja mielipiteisiin (mm. Cambridge Analytica -case), niin miks me ei koodata algoritmei, mitkä edistäis maailmanrauhaa, ympäristöasioita ja tasa-arvoa?

oisko joku kannustinloukku

Iso osa maaimanrauhaa, ympäristöasioita ja tasa-arvoa ajavasta porukasta saattaa olla sitä mieltä, että tarkoitus ei pyhitä keinoja?

Riippuu tietty varmaan käytetyistä some- ja algoritmikeinoista onko kyseessä ystävällinen ohjailu oikeaan suuntaan vai jokin kierompi meininki.

Maailmanrauha on ääriajattelua, jota keskitietä kulkeva tolkkumusto ei hyväksy.

Mut siis ei ne algoritmit itsestään toimi. CA tarvitsi rahoittajan, jolla oli motiivi (Putin ja poliittisen tasapainon järkyttäminen Venäjän eduksi).

niiimmpä…

Ite oon ihmetellyt, miksi kukaan rauhaa rakastava, jyrkästi pelkästään hyvien puolella oleva startup-nörttikollektiivi ei ota tehtäväkseen koodata jotain valtiotasoisista sensuuri- ja sortokoneistoista, sekä koukutus-, markkinatuputus ym. manipulointilonkeroista vapaata sosiaalista mediaa.
Aidosti riippumaton ja käyttäjiensä tyyliin 2-7 eurolla kuussa rahoittama rakenteeltaan karkeasti facebookin kaltainen palsta vailla aggressiivisia algoritmeja olis ihan huippua.
Vois toimia vaikka ihan paikallistasolla (kaupunki tai maa). Harmittaa, kun keikka- yms. tapahtumailmoitukset tai vaikkapa ystäväpiirien kemukutsut jaetaan nykyään pitkälti pelkästään tuossa läpeensä mädässä Mr. Suckerbergin sielujenlahotuslaitoksessa.
Lähinnä ahdistaa koko facebook, mutta em. ilmoitusten takia siellä on milteipä pakko ainakin välillä piipahdella.

Sori pitkällinen tilitys. Kenties lennähti vähän ohi “aiheen”, tai viimeisimpien pohdintojen, mutta tässäpä ny kuitenkin omat jyväseni tähänkin soppaan.

Hengaaks kekään muuten siellä Verossa enää

…ai tuommoinenkin, harmi että on pelkät känny-sovelmat.

Usenet News gonahti jo 20 v sitten :frowning:

Olisipa reilun kaupan somea jota jopa ihmiset vieläpä käyttäisivätkin. Nykyään pelin henki itsellä tuntuu olevan että on epäilyttävä palvelu / muutama kontakti. Kyllä vuotaa yksityisyys ja moneen suuntaan.

Discord? Signal?

MatoFakiiri - 10:48, 4.7.2020 » valtiotasoisista sensuuri- ja sortokoneistoista, sekä koukutus-, markkinatuputus ym. manipulointilonkeroista vapaata sosiaalista mediaa.
Onhan noita. Esim Diaspora.

Kiitos viheistä! Enää pitäs varmaan saada riittävä määrä ihmisiä “käännytettyä”.

Encrochat :smiley:

grep - 11:20, 4.7.2020 » Discord?
Näillä on keskitetysti talletettuna ilmeisestikin [i]ihan kaikki[/i], mitä ko. palvelussa on koskaan sanottu ja vissiin 3rd party-clienttejä ei saisi käyttää. Myös ToS taisi olla perinteistä "teemme datallasi mitä lystäämme"-mallia.
1 Like

Katos perkele, muistin diasporan tunnarit vielä. Kohta kymmenen vuotta sometusta täys.

E: mut löytää myös häsällä #yksivaihde

siis “positiivinen some” -alusta mullakin oli ekana mielessä, mut näkeehän sen tästä foorumistakin, et sellanen on silkkaa utopiaa, et ihan aiheen äärellä imo, mut messis kyl jos tällainen tulee.

https://scontent-hel2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.15752-9/118358974_230115695016269_8485533791292241211_n.jpg?_nc_cat=100&_nc_sid=b96e70&_nc_ohc=KhMACSpsowoAX94zCSi&_nc_ht=scontent-hel2-1.xx&oh=4aa2a184139f555d313111c25db895e4&oe=5F6CE758