Fiksipirkka

crc kumpaankin hommaan, ihan vähän vaan. toi suihkunokka auttaa irroittamisessa varsinkin hyvin.

e. siirsin postauksen tuonne seuraavalle sivulle.

^Oisko mahdollista saada jonkunlaista kuvaa tästä viritelmästä?

Mjuu, lisään vaik huomenna. Nyt ei jaksa.

Rattaanpultit pyörii tyhjää eikä sillä paskalla avaimella saa otetta vastakappaleesta. Lukkopihit kiinni avaimeen ja rattaaseen. Neljä pulttii irtos helposti, viimeseen piti laittaa toiset pihit kiinni.

Otetaas uudelleen ja kuvan kanssa.

Piti saada vanhaan maantiepyörään modernit maantiejarrut kiinni mutta rungon ja/tai haarukan poraaminen ei tullut nyt kyseeseen.

Modernissa etujarrussa on pitkä kiinnityspultti mutta ei kuitenkaan tarpeeksi pitkä että se ulottuisi haarukan läpi. Joten etujarruhan menee tietty taakse.

Ylimääräiseksi jääneen kiinnitysmutterin (semmoisen pitkän upetettavan) iskin ruuvipenkkiin ja sahasin sen poikki niin että se mahtui etuhaarukan ruotoputken alapuolelta sisään. Tähän sahattuun mutterinpätkään kiersin toiselta puolelta takajarrun lyhyen kiinnityspultin ja toiselta puolelta sopivan mittaisen M6-pultin. Tiukkaus ja valmista tuli.

Vähän purkkavirityksen makua mutta ite keksin sentään. Etujarru on kuitenkin jämäkästi paikoillaan ja tuettu kahdesta pisteestä etuhaarukan ulkopinnoilta.

Pariaatetta havainnollistava kaavakuva:

Kuvasta puuttuvat haarukan jalat. Myös asianmukaiset prikat jarrun ja haarukan välistä sekä pultin ja haarukan välistä puuttuvat.

No perkele. Just what i needed! Esim. Biltemastahan saa jatkomuttereita joilla onnistunee myös jolloin ei tarvitse alkuperäistä mutteria tuhota. Eipä vaan tullut itsellä mieleen.

No ei ne nyt niin arvokkaita oo. Sitäpaitsi semmoista oli helppo sahata.

Noi ns. oikeet jatkomutterit on usein liian pitkiä.

sehän o elegantti

Markan keskitystyökalu eli dishing gauge vartissa:

Specializedin (ja miksei muidenkin) satuloiden narskumisesta:

  • Nosta pyörä pystyasentoon etupää ylös.
  • Suhauta paksuhkoa silikoniöljyä tai vastaavaa sopivaa kiskon ja satulan rungon liitoskohtiin.
  • Anna öljyn valua paikalleen vaikkapa yön yli.
  • Polje aamulla töihin ja nauti satulasta, joka ei enää elämöi.

Mulla kävi tässä niin, että työmatkakrossauksen tiimellyksessä Raceblade XL:stä lokarit lähti valumaan ulos sangoista. Ei pysy enää paikallaan, yks polunpätkä ja lokarit on tantereessa.

  • Ota sangat irti pyörästä.
  • Pujota lokarit takaisin sankoihin.
  • Ota piikki (vaikkapa iso naula) ja lyö se sisältä lokarin läpi sankojen kohdalta.

Naula vääntää lokariin palkeenkielet, jotka puristuvat sangan muovikiinnikkeeseen. Lokari pysyy taas paikallaan.

^just ruuvasin sangan kiinni omassani. niissähän tulee ihan ruuvit tähän mukana ja kuuluu ohjeistettuihin toimenpiteisiin. mut tuota rei’itystä voisi koittaa etuloksulle.

tnts - 15:12, 2.5.2014 » ^just ruuvasin sangan kiinni omassani. niissähän tulee ihan ruuvit tähän mukana ja kuuluu ohjeistettuihin toimenpiteisiin. mut tuota rei'itystä voisi koittaa etuloksulle.
Sulla on sitte joku eri versio, kuin mulla (raceblade longit ehkä?): http://www.fixdich.at/WP/wp-content/gallery/racks-fenders/raceblade2.jpg

No screwing here.

Joku voisi huomauttaa, että luetaan niitä ohjeita. Mutta ehkä se vaikuttais vähän nörtiltä pätijältä.

SuicideHub - 16:08, 2.5.2014 » Joku voisi huomauttaa, että luetaan [niitä ohjeita.](http://www.sks-germany.com/download/5288300000/en/RACEBLADE_XL_manual_GB.pdf) Mutta ehkä se vaikuttais vähän nörtiltä pätijältä.
Heh heh. Tais lentää ohjeet suoraan roskiin, kun laitoin Cycle Centterin edessä sateessa lokareita kiinni.
SuicideHub - 16:08, 2.5.2014 » Joku voisi huomauttaa, että luetaan [niitä ohjeita.](http://www.sks-germany.com/download/5288300000/en/RACEBLADE_XL_manual_GB.pdf) Mutta ehkä se vaikuttais vähän nörtiltä pätijältä.
Fiksipirkan kärkipään ohjeita:)

Vanhaa pahalta haisevaa muovista leikkuulautaa ei toinna viskata roskiin, vaan askarrella-paskarrella siitä lokarit!
Noita äss-seivereitä on varmasti tällä foorumilla nähty, mutta tässä tapauksessa takalokari jatkuu alas asti siirtäen kuravedet siististi pystyputkea myöten pois-poikkeen.

Kuvat puhukoot puolestaan:
https://jetlhq.dm1.livefilestore.com/y2pR-KQfZAZu-4Ylr8nIWlpi1r-Y323So736nGLM_l6wciOR7ZgWEXhxPVn70tOOPPPDSFuSL6USRBEnhHbhDNLa9VN_RcWrxAaH0cLcvur44U/WP_20140509_19_30_10_Pro.jpg?psid=1
https://bmiedg.dm2304.livefilestore.com/y2pkDGoWzjL_4PNaYk2AdE1COy9n6J778nM3CYVmBDjnzREo5_hGAtsi8ifZfTdNExIAxsCf2Rq-le8O3GtweFi2ktx4RoJpmlPr6VG3wnZYds/WP_20140509_20_12_24_Pro.jpg?psid=1
https://bmiedg.dm2304.livefilestore.com/y2pizm64h5AzkHOHKUAz5Dm2Wh58ZJkq8cdXDu3o2vIKsiJ7sDkDwNYWuTbXA3uHXaZu9oZCUFw2hjPckpR_od6deuFt5etH-R5oupZDXcUIic/WP_20140509_20_10_03_Pro.jpg?psid=1

Takaosaston roiskarit kiinni satulan kannakkeissa ja seatstayssä, etuläppä gumminauhoilla.

Säärille tulee roiskeita, mutta takaosa kuskista säilyy lähestulkoon kuivana.

Piti postata kun tein itse ja säästin.

^ Hauskat lätkyrät. Mutta mikä leikkuulauta noin ohutta on?

Ikeasta? Hyvä on idea kyllä! Huomenna saksin itselle saverin ja syön noita samoja viinikumeja.