Keskiö, kammet ja ketjulinja

Ok, kiitos vaivannäöstä!

Hahhah, jos totta puhutaan niin nyt en enää ymmärrä että ollaanko nyt sitten viisaampia sen UN55:n epäsymmetrisyyden suhteen vaiko eikö.

Itse uskon (kunnes toisin todistetaan), että 110mm BB-UN55 on vedon puolelta sama kuin 107mm. Perustan tämän siihen, että kun satakympille vetää vetopuolen kammen pohjaan, kampi tulee niin lähelle kuppia, ettei akselin lyhentäminen enää oikein vaikuta mahdolliselta. Tuossa on akselilla lisäksi holkki, jonka ulko-otsapinta on kupin tasolla, eikä näkyvillä ole milliäkään viistämätöntä akselia. Eli vetopuolen lyhentäminen niin, ettei viiste lyhenisi, olisi mahdotonta.

Edit: siihen, miksi tällainen 110mm keskiö on olemassa, en osaa kyllä keksiä mitään syytä.

Keksin hätäpäissäni loogiselta kuulostavan selityksen joka menee täl viisiin:

Shimano valmistaa lyhyitä halpiskeskiöitä (107 ja 110mm) varten vain yhden mittaista akselia (koska se on halvempaa).
Tää akseli on 110 mm keskiössä symmetrisesti ja 107 mm keskiössä epäsymmetrisesti (koska järkeilivät että ei-vedonpuolella pikku heitosta ei oo haittaa eikä halpoja keskiöitä ostelevat huomaa mitään kumminkaan).

Selityksessäni on ainoastaan yks vika.

Sen mukaan sun mittaama keskiö (jos se on epäsymmetrinen mitä en kyllä edelleenkään usko, anteeks) olis siis “107” eikä “110”.

Siinä lukee kuoressa 110. Samoin lukee niissä kahdessa, joita mulla on rungoissa kiinni. Ja ne keskiöt istuu rungoissa epäsymmetrisesti. Ja niissä on kiinni andelin kammet joille suositellaan 110mm keskiötä 42mm ketjulinjalle. Ketjulinja on… wait for it… 42mm :smiley:

Usko toki mitä tahdot. Voit keksiä tarkentavia mittauksia, tässä vaiheessa kun tönäri ja keskiö on edelleen tuossa sohvapöydällä, voin kyllä mittailla. Emmä tätä koko hommaa kuitenkaan ihan pelkästää omasta päästäni ole keksinyt, jossain nettikeskusteluissa samaa on ihmetelty, mutten nyt nopealla googlauksella löydä että missä.

Edit: seuraavan kerran kun tilaan kilkettä jostain, tilaan yhden 107mm keskiön vaikkei mulla ole sellaiselle mitään tarvetta. Just because.

No hyvä on, uskotaan, uskotaan!

e. Itse asiassa sun pitäis tilata paitsi se “107mm”, myös seuraava pituus, onkse sitten “113mm”. Jos sitten sattuisi käymään ilmi että kaikkien kolmen akseli onkin itse asiassa 111,4 mm niin homma olis ratkaistu. Until then.

Oonmuute miettyni mist RTZ nikki tulee. Tulee mieleen lähinnä ärtsy. Wat is?

Eih tupla

Jos A n.21 on keskiö symmetrinen aktuaalisti 68mm muhvissa

öö? 91-68=23? Oikea puoli A on 21mm ja vasen puoli jää siis 23mm Symmetria plz.

UN71 italolle nuo mitat A ja B on 19,6 ja 88,3. Akselin pää tulee siis vetopuolella yhtä ulos kuin 110 millisessä (ottaen huomioon 68 mm vs 70 mm muhvit).

(110-68)/2=21 kummallekin puolelle…

Wow much genious, luitko yhtään aijempia viestejä…
E: Hot tip: tolla laskutavalla jokainen keskiö on symmetrinen.

Tilaa sä kosta se 113, niin tehdään tutkimusta.

Ja Jossu: jos et jaksa lukea etkä yhtään yrittää, niin pretty please with sugar on top, älä osallistu, jooko?

Ainaki se käy selväks, että omnom iha jees ku tätä säätöä kattoo…

^ Touché!

Perkele. Editoi RTZ välittömästi kaikki viestis pois, nelikanttien maine on vaarassa. Kohta jo omnomi-vehtaajatki nauraa meitille.

Ei. Kyllä se ohi meni taas. Niinkuin edellisellä sivulla kirjoitin:

RTZ - 20:47, 3.2.2015 » niissä on kiinni andelin kammet joille suositellaan 110mm keskiötä 42mm ketjulinjalle. Ketjulinja on.. wait for it... 42mm :D
Mutta josbansehan ei lue aiempia viestejä. Se on niin tylsää.

un55 107
a: 20,5
b: 87

Omniumit ois ihan kovat jos niistä sais polkimet irti :wink:

mannine - 21:16, 3.2.2015 » un55 107 a: 20,5 b: 87
Eli vetopuoli sama kuin 110mm.

Kuka mittaa 113mm?

Ottakaas poijjaat makrolla kuva siitä UN55:n askelin päästä. Onkse joku semmone luttaisa prässätty ja viimeistelemätön löllö? Se selittäis nää kaikki omituiset mittaheitot.