AMA: Peugeot Course

Hieno pösö, tervetuloa palstalle teroeinari.

Joo hieno pyörä ja kivan värinen. Muaki kyl tosin ihmetyttää et mihin noi fyrkat on mennyt mutta jos omistaja on tyytyväinen lopputulokseen niin samakaippa tuo.

Kyllähän sitä rahaa menee äkkiseltään jos joutuu tai haluaa ostaa osia uutena. Ja jos ei satu hesalan mäellä asumaan niin käytettyjen osienkin metsästys voi olla aika nihkeää.

meikän clinton commanderiin meni muistaakseni 400e aikoinaan. “:)”.

netspider - 16:19, 1.9.2014 » Kyllähän sitä rahaa menee äkkiseltään jos joutuu tai haluaa ostaa osia uutena. Ja jos ei satu hesalan mäellä asumaan niin käytettyjen osienkin metsästys voi olla aika nihkeää.
Joskus uusien osien speksaus on vaan vaihtoehto jos haluaa nopeesti alle. Loppujenlopuksi vajaa kuussataa menee aika nopeesti, exeltaulukointi yllättäis aika monet jos kävis jokaisen osan hinnan laskemaan...

Kivan näkönen ja mitä välii rungon painolla jos osissa ei oo ollu tarkotus hakee keventelyä.

Alkuun nöyrät kiitokset!

Mahdollisesti voisin harkita 42T.

:edit: missasin vissiin pointin tyylikkäästi.

Kyllä ne tuosta talven aikana haalistuu.

Jep, 24mm tolppa. Ei ole olemassa ranskalaisongelmia, vaan haasteita… :slight_smile:

Kumit on keräysvirhe. Piti tulla 23c. En jaksanut alkaa palauttamaan, mutta reklan tein.

teroeinari - 9:02, 2.9.2014 » Jep, 24mm tolppa. Ei ole olemassa ranskalaisongelmia, vaan haasteita..
Ilmeisesti derkkupyörissä on myös ollut tolppaa tuolla mitoituksella koskapa saksalaisfirma tekee hieman pelkkää putkea+klämppiä tyylikäämpää ratkaisua uustuotantona, [löytyy ebaysta](http://www.ebay.de/itm/121124287713?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT).

Oho, toi Portöörin linkkaama tolppahan ei ole lainkaan hullumpi. Minusta ei paha hinta harvinaisemmalle osalle ja aivan asiallisen näköinen.

Tampereella on kivijalkaliike, jolla on myös varastossaan iloisesti yllättävä läjä 24 mm Porteurin postaamaa vastaavia tolppia. Hinta 25. En ole raaskinut, joten elämänkumppani mixtessä on putki+clamppi-hirvitys.

teroeinari - 9:02, 2.9.2014 »

Kumit on keräysvirhe. Piti tulla 23c. En jaksanut alkaa palauttamaan, mutta reklan tein.

Laita suosiolla isompaa, kun kerran tilaa on. 28 ehkä. Ei tää mikään performansepyörä kuitenkaan ole.
teroeinari - 9:02, 2.9.2014 »

Mahdollisesti voisin harkita 42T.

Eiköhän tässä pointti ollut visuaalisesti sirompi, ei fyysisesti pienempi. 42-19 on todella kevyt, mutta talvella varmasti hyvä. Hieno pyörä!

Onpa kiva! Jotenkin mukavan elegantti silti olematta liian viiksi-hipsteri-herraskainen. Sillain, että tolla vois jopa ajaa.

Laittasin suosiolla (kirkkaat)lokarit ja leveemmät kumit.

Ei kai toi raha/performance -suhteen maksimointi oo aina se pääasia. Joskus sitä paskaa on mukava kiillotella suoraviivasesti palikoita ostamalla, ja (oppi)rahat on otettava harrastukseen uppoavina kuluina.

Tyylikäs pösö.

toni666 - 13:36, 11.6.2014 » hintaan sisältyy puhdistettu ja huollettu ohjainlaakeri ja keskiö jotka rullaa hyvin. etuhaarukka ja pösön orkkis stemmi myös messiin. mukaan myös satulatolppa.[b]hinta 65€[/b].
josbanse - 11:38, 1.9.2014 » Ei rungossa varmasti oo muuta vikaa kuin paino. Varmaan ihan kiva ajaa, rahat vaan mielestäni huonosti käytetty anyways.
Paljonkos tulee suunnilleen kevennystä kuski+kokonainen pyörä -kokonaisuuteen, jos panostaa vaikka tuon mainitun 135€ lisää tuohon "hiponpaan teräsrunkosettiin" (olettaen että "parilla huntilla" moinen irtoaa, jolloin kulut kasvavat entisestään 543€->678€).

Ongelma tässä ei oo niinkään toi runkosetin paino, vaan se, että jos tällasella budjetilla kasaa osia, olis jo aika helppo valita sellasta kevyempää osaa.

lollers
keventäjät keventää
ajomiehet ajaa

tässä ei mielestäni ole mitään ongelmaa

Juuri näin, toi nykyinen on mun silmään vähän liian jytky :slight_smile:

brooks ihan vitun ankkuri, samalla rahalla sais vaikka viis tämän kopiota:

mitä sitten vaikka sattuukin hanuriin, kevyempi on aina parempi.

:smiley:

josbanse - 12:36, 2.9.2014 » Ongelma tässä ei oo niinkään toi runkosetin paino, vaan se, että jos tällasella budjetilla kasaa osia, olis jo aika helppo valita sellasta kevyempää osaa.
Onko se sun ongelma?

Ei mun, tietääkseni ama-langassa saa mielipiteensä sanoa, ja mun mielestä rahat on käytetty huonosti, koska samalla rahalla ainakin käytettyjä osia metskaamalla olis saanut samannäkösen kevyemmän fillarin.

Hieno fillari! Mulla on samanlainen työn alla.

Keräsin pensakana taskareita ja joka kuukausi ostin uuden taskarin, jota varten tein kaikenlaisia pikkutöitä yms. Kerran kun räpläsin juuri ostamaani taskaria silmät kiiluen, niin joku isoveljen kaveri kysy et mitä tollanen lärpäke maksaa. Sanoin et n. 20 markkaa. Ekaks se sano et on se aika paljon, mutta sitten totes et parempi vaihtoehto toi on ku karkki. Samat taskarit on edelleen tossa hyllyssä ja niistä on ollu monelle kaverille ja sisarusten jälkikasvulle iloa.

Joten sanon vaan, että jokanen tekee rahallaan mitä haluaa ja mä nään että sä oot laittanu omas pösöön, teit hyvin. Parempi sijotus se on ku karamelli.

Pösöt rulez!

Hieno pösö. Just hyvä valinta työmatkapyöräksi mun mielestä: kaunis muttei kuitenkaan niin äveriään näköinen, ettei uskaltaisi jättää kaupungille parkkiin.

josbanse - 14:44, 2.9.2014 » ...tietääkseni ama-langassa saa mielipiteensä sanoa, ja mun mielestä rahat on käytetty huonosti...
Saa sanoa. Ja olet mielestäni juuri oikea henkilö kertomaan, mihin polkupyöräilyyn liittyvään kannattaisi sijoittaa vaikkapa 899 euroa. Runkojen painoihin liittyvissä asioissa jättäytyisin sinuna kuitenkin keskustelussa ehkä mieluummin tarkkailijan asemaan. Vaikka hyvähän se on, että on mieltä.
josbanse - 14:44, 2.9.2014 » Ei mun...
Mutta että ongelma kuitenkin. Hieno lähestymistapa asioihin. Tulee taas mieleen, että "one does not simply..."