BLACK CROSS CRITERIUM 19.9.2014 TOPPILANSALMI [oulu]

Jep, pitää kehittää toimintaa myös tuon kierrosten ilmoittamisen kannalta, niin kuin montaa muutakin pikkujuttua.

Ensikerralle mietinnässä:
Uusi rata, toiveissa paikka jossa ei liikennettä ollenkaan
“Määrätty” välitys
Aika-ajo
Saulille pinnakortti

Ärätty välitys = 47/21 spin to win.

iha vaan ens kertaa ja muita kertoja ajatellen niin onko bullhorn kielletty vastaavanlaisissa ajoissa?

Hesalassa sai ajaa kaikilla ohjaamoilla ja näin myös tehtiin. Villein oli Astro-Kimin kuitu häksätin.

Oliks ikäänkuin soveltaen tää

Erik - 14:31, 12.8.2014 » [https://farm4.staticflickr.com/3893/14708853908_0ddf24cac3_z.jpg](https://flic.kr/p/opLHPs)

mä kyllä järjestän talvella sellaset hauskat critit, ei sillä etteikö nää ollu subasiistit kattoo mutta vähän hitaammat ja nössömmät niinku erikin kikkailucritit

apa - 15:08, 20.9.2014 » iha vaan ens kertaa ja muita kertoja ajatellen niin onko bullhorn kielletty vastaavanlaisissa ajoissa?
Eihän tähän ollut ohjaamoon mitään ohjeistusta annettu, ainoastaan jarru oli kieltolistalla.


Tein videon

Tää nössö ei uskalla ajaa ilman jarrua :I

Hyvä vilmi! ja RÄJÄHTÄVÄ lähtö! :stuck_out_tongue:

px - 23:58, 20.9.2014 » Tää nössö ei uskalla ajaa ilman jarrua :I
meikästäki tuo jarruttomuusprinsiippi oli hitusen mystinen ku kerta kuitenki ei-suljetulla reitillä ajellaan. oon itekki niin nöösi ettei jarruttomalla oikein kehtaa tuusailla. paitsi jossain velolla toki.

Minusta näytti, ettei näissä ajoissa jarrulla oisi tehny mitään muuta kuin mahdollisia kasoja. Ei siinä paljon varmaan naurata neljänkympin vauhdissa miesjunan vaunuina ilman jarruja, jos veturi päättää jarruttaa.
Turvallisuus ennen kaikkea…

edit: Olihan Eetullaki kypärä. Ni.

^comp

Joo, siinä peesatessa parikertaa vaan joutu himmaan, muuten mentiin aikaliki ja hyvä nii, sai pyörittää ja ajaa. Ekan kiekan jälkeen hokas et miten eellä menevät ajaa ja missä himmaavat JOS himmavat sen jälkeen kaikki pelkkää ajoo. Ja siinä ekassa 90mutkassa ei paljo sillä jarrulla ois tehnykkää jos sieltä ois vastapalloon joku AriVatastellu, kylse ennen mutkaa pitäs jarruttaa jos aikos, ja pystyyhön sen vauhin kiinteelläki senverto tappaan et ajolinja pysyy varman puolella. Jarrulla tai ilman, kisat vedetään ja voitetaan oikealla riskienhallinnalla. Ei tartte olla pöljänrohkee mut siitä on apua…

Niinkuin velotroomillakin, niin jarruttomuus ei ole khuulius-juttu vaan juuri nimenomaan turvallisuusjuttu kanssakilpailijoiden kesken.

Riittää kun yksi hlö nykäisee kahvasta keskellä jengiä.

Lupasin LHL:lle et haukun sen mulukuksi ja mulukkuhan se on kun järjestää tämmösiä kisoja.
“joku sano että”-säännöt on tietty vähän hankalat, kun se joku sannoo mitä sylki suuhun tuo.
Kaikkihan täällä onkin jo käsitelty ja vastauksen saaneet jossain muodossa joten omaan kisa raporttiin seuraavaksi.
Olin tulossa ottamaan valokuvia, mutta lähtöakueella valitettiin et miks tyypit ei aja kun järjestetään? Joten päätin ajaa vaikka vapaaehtoista kypärää ei ollutkaan mukana. “joku sano et” kierroksella ohitetut otetaan radalta pois ja mää olin ainut joka pois tuli, Joten kaikki muut tulee diskata (hymiö tähän). Ajattelin et ajelen kierroksen ja sit kärki menee ohi, ei niitä kuulunu ja meinas tulla kylmä Jossun perässä niin hirveissä kisa fiiliksissä vetäsin ohi ja se olikin virhe siinä mielessä et se pimee osio radasta oli vähän hankala kun mun valot olikin sen jumalattoman ison numerolapun takana ja niin sukellettiin tuntemattomaan. Kolman kierrokse takakaarteessa kärki veti ohi ja armahti enemmältä kilvan ajamiselta. Kivat kritterit silti, voittoa lähdettiin hakemaan, mut ei vielä tällä kertaa. Enskerralla kisat ruutukaavalle! jos ei oo kirjoitettuja sääntöjä niin ainakin kaikki turvallisuus asiat pitää käydä lähtiessä yhdessä läpi kun kisaajat on lähtöviivalla ja kysymyksiin joku vastaa ja kaikille sama tieto. Kaikki samoilla välityksillä liikkeelle on vähän hassun kuulonen juttu kadulla. Sit kun suljetaan rata jne. niin sääntöjähän voi sit laajentaa yksityiskohtaisemmaksi ja, no en mää kuitenkaan mitään tiijä näistä jutuista ja kisaamisesta, mää tykkään vaan jeivailla.

Minun kuvani tapahtumista:
Lähdössä tuntu, että kaikki muut jäi miettimään jotain. Epäilen, että kaikki odotti mun ajavan itteni sippiin ekalla kierroksella. Onneksi sieltä kuitenkin meidän salaisen sotasuunnitelman mukaisesti tuli Tuusi perään ja vuoroteltiin vetoa. Perässä roikkui kolmantena pyöränä Riq, joka ois varmaan ajanut kaikki kymmenen kierrosta meidän perässä, jollei ois pakotettu sitäki vetämään. Ja sitten vaan ajettiin eikä kukaan edes yrittänyt ottaa meitä kiinni.

Yhden kerran siinä 90 mutkassa tuli auto sillalta ja joutui pikkasen himmaamaan, joka aiheutti takana pienen huudahduksen. Mihinkään mutkaan ei muuten tarvinnut hidastaa, linjat oli kateltu ja Tappo oli siivonnut hiekat.

Loppusuoralla, heti mutkan jälkeen iskettiin Tuusin kanssa Riqun peesistä. Riqun jalat löi tyhjää kun välit ei riittänyt ja Tuusi ei ehtinyt onneksi mun peesiin vaan sain vedettyä hyvän turvavälin.

Ihan hoopoa lähtee tonne ajamaan alle 3 väleillä ja ehdottomasti kannattaa taistella sinne isompaan joukkoon mukaan, paljon keposampi on toisten imussa polkea kuin yksin. eikä varmaa taistella kuin max. nelossijasta jos yks mies vetää koko kisan :smiley:

Kiitos, pirun hauska oli ajaa vaikka toivottoman hidas olin :smiley: Pari kertaa joutui hidastelemaan autojen takia ja pimeällä pätkällä joutui ekat kierrokset tunnustelemaan.
Mukana ensi kerralla ja haastan reidet jollain muulla kuin 46/18 väleillä

tein timeläpsätyksen, ihan itte vit*n ylpee taas

läpsyt Tapolle

hyvin sä vedät

E: itellä 48*15 ja pitäsköhä enskerralla koittaa heti kärjen perään ku ei niitä puolenkisan jälkeen ajamalla kiini saa entiijä

Jatkan sarjaa paskoja, rakeisia ja tärähtäneitä otoksia, kun en viittinyt lähteä omilla kärrynvetoväleillä kelaan seliselimussunmussunkäläkälänääknääk…

https://farm4.staticflickr.com/3881/15334288975_ccc17200c1_z.jpg

Lisää tuoll Oulu Black Cross Criterium | Flickr