Satulat in general

^^Tää Flite-dilemma on harmillisen yleinen. Uskoisin et yhdistelmä kaikkea mainitsemaasi, eniten ehkä tuo muovirungon väsyminen. TT-Fliteä kuiturungolla en ole vielä omistanut joten se vertailukohta puuttuu. Yhden supermukavan Fliten jouduin laittamaan kiertoon koska notkahti niin pahasti että näytti ihan hirveältä, itsellä kun on tapana istua ihan takaosalla ja säätää istuinkohta vaateriin. Nokka keuli ihan kunnolla ja kyllästyin kysymyksiin että eikö tuo ole epämukava. Uusi omistaja laittoi vaateriin ja oli tyytyväinen.

Tuskin noita elvyttää mitenkään kun aika vaikeaa sinne on mitään vahviketta asentaa. Harmittaahan se jos kansi ja kiskot on kunnossa mutta runko lerpahtanut. Just eilen huusin 'Baystä kotiin yhden Red Labelin ja nyt taas jännitetään että missä kunnossa itse runko. Tätä en esim. suosittelisi kenellekkään, sen näkee jo kuvista et tuo on löysempi kuin eilinen silakka.

Tätä päivää oon pelännyt!¡!, mun lempisohva maxiflite ei toimi pitkillä matkoilla, yllätys. Kokopäivän ajeluilla paikat puutuu ihan huolella, fikseillä tätä ei oo tapahtunut varmaan koska ajoasento jyrkempi eikä oo ehkä tullut näin pitkään olevaa tasaista ajoa. Nokan pieni laskeminen kävi nyt ekana mielessä mutta mitä satulaa ehdottaisitte kokeiltavaksi jos flite on tuntunut muuten sopivalta? Ajoasento retkimäisen pystyhkö, droppitanko lähes satulan tasolla.

Vakiovastaukseni: smp/brooks/spessu toimii useimmille, kokeile ja etsi koska perseesi on uniikki.

Vahvat suosittelut spessun satuloille.

Vaikka perseiden uniikkius onkin fakta, niin spessun persmittarissa käynti voi olla siinä mielessä hyvä suuntaa antava juttu, että jos ne istuinluut on kovin leveällä, niin mikä vaan profiililtaan kovin pyöreä satula on ass hatchet. Kun ongelma liittyy asennon pystyyntymiseen, niin tarvit joka tapauksessa leveämmän/tasaisemman tukipinnan kuin mitä tuo Flite on sulle tarjonnut.

SQ Labsin sivuilla hyvää jaappausta aiheesta.

Cambium Organic Light ulkona. Väriä onpi.

https://cdn.brooksengland.com/media/catalog/product/cache/0/image/1000x625/602f0fa2c1f0d1ba5e241f914e856ff9/c/a/cambium_organic_c17_3_4_natural_green_copia.png
https://cdn.brooksengland.com/media/catalog/product/cache/0/image/1000x625/602f0fa2c1f0d1ba5e241f914e856ff9/c/a/cambium_organic_c17_3_4_natural_brown_copia.png
https://cdn.brooksengland.com/media/catalog/product/cache/0/image/1000x625/602f0fa2c1f0d1ba5e241f914e856ff9/c/a/cambium_organic_c17_3_4_natural_brick_copia.png
https://cdn.brooksengland.com/media/catalog/product/cache/0/image/1000x625/602f0fa2c1f0d1ba5e241f914e856ff9/c/a/cambium_organic_c17_3_4_natural_copia.png

Onkos nää kaikki Cambiumit oikeestaan Selle Royalin tuotekehityslinjan aivoituksia?

is.fi/muutlajit/art-2000006050270.html

Auts. Joo, saattaa olla syytä tutkia.

Onko POWER tyypit testanneet arc mallia? Itsellä POWER comp hankaa hieman reisiin niin kokeilin muun tyyppisiä satuloita (romin ja c13). Väliliha ei tykännyt ja palasin POWERiin. On se tueltaan vaan paras ja tuo arc malli voisi ehkä ratkaista hankaamisongelmankin.

On tämä perkele savotta ja yksin se on oman perseen kanssa käytävä. On tullut ajettua kuusiokoloavain taskussa ja täältä/Sellon pyörästä/Classic bikestä lainattuja vaihtoehtopenkkejä repussa.

Power: erinomainen tuki ja mikään ei ole välilihan tiellä. Ainoa miinus on leveiden siivekkeiden osuminen reiden yläosiin.
Romin: melkein yhtä hyvä tuki kuin Powerissa ja mikään ei osu mihinkään.
Cambium C13 carved 132 mm: välilihan tuhoaja.
Fizik Aliante Gamma: parempi kuin C13 mutta pyöreä muoto tuntuu tukkivan myös kaikki verisuonet alapäästä
SMP Dynamic: tuntuu että satula kiilaa persettä halki. Pehmusteet vain tiellä.
SMP Forma: parempi kuin Dynamic mutta muoto ei tue persettä ja millä vaan säädöllä tipahdan keskelle sitä koloa ja taas kiilataan ihmistä halki.
SMP Composit: muoto tukee istujaa. Kova mutta mukava. Eri kohtaa lantioluitasta tukeva muoto vaatinee kuitenkin totuttelua

Jatkossa ovat Romin ja Composit. Toinen tukee suoraan istuinluita ja toinen edempänä olevia luita. Lompakko tykkäisi Rominista ja sillä saa täydellisen asennon droppien ala-asentoon. Composit taas tukee paremmin hupuilta ajaessa asentoa siten että käsillä on juuri sopivasti painoa.

Eiks posse ennen vannonut Spessun Toupen nimeen?

Nykytoupesta en tiiä mut ku myyjäliikkeen mielestä pinnan ei kuulu kestää ajamista kuin pelkillä lycraverkkareilla nii sellanen 2/5 kokonaisuus oli 2015 ostettu malli.
Tosin tämmönen löytyy 155 leveenä multa maantiepyörästä, eli :shrug:

roenski - 20:52, 25.4.2019 » On tämä perkele savotta ja yksin se on oman perseen kanssa käytävä. On tullut ajettua kuusiokoloavain taskussa ja täältä/Sellon pyörästä/Classic bikestä lainattuja vaihtoehtopenkkejä repussa. Power: erinomainen tuki ja mikään ei ole välilihan tiellä. Ainoa miinus on leveiden siivekkeiden osuminen reiden yläosiin. Romin: melkein yhtä hyvä tuki kuin Powerissa ja mikään ei osu mihinkään. Cambium C13 carved 132 mm: välilihan tuhoaja. Fizik Aliante Gamma: parempi kuin C13 mutta pyöreä muoto tuntuu tukkivan myös kaikki verisuonet alapäästä SMP Dynamic: tuntuu että satula kiilaa persettä halki. Pehmusteet vain tiellä. SMP Forma: parempi kuin Dynamic mutta muoto ei tue persettä ja millä vaan säädöllä tipahdan keskelle sitä koloa ja taas kiilataan ihmistä halki. SMP Composit: muoto tukee istujaa. Kova mutta mukava. Eri kohtaa lantioluitasta tukeva muoto vaatinee kuitenkin totuttelua Jatkossa ovat Romin ja Composit. Toinen tukee suoraan istuinluita ja toinen edempänä olevia luita. Lompakko tykkäisi Rominista ja sillä saa täydellisen asennon droppien ala-asentoon. Composit taas tukee paremmin hupuilta ajaessa asentoa siten että käsillä on juuri sopivasti painoa.
SMP on ihan helvetin hyvä, kunhan a) löytää sopivimman mallin sieltä useiden toisiaan muistuttavan, mutta kuitenkin vähän erilaisten mallien joukosta ja b) sen saa säädettyä millimetrin tarkkuudella oikein, on ihan ekstratarkka sopivista säädöistä.

Ite olen päätynyt SMP Nymberiin, joka on sama kuin vulkor (joka perustuu composittiin mutta on inasen leveempi) mutta siinä on minimaalinen toppaus (mikähän tämä smp:n “minimal padding” edes on, käytännössä tuokin tuntuu kivikovalta :D). Tähän mennessä on tullut ajettua muutama 200/300:nen brevetti ja muutaman päivän reissuja ja kunhan tuon sai säätöihin niin on ollut tosi kiva.

https://forums.roadbikereview.com/attachments/components-wrenching/286722d1379220593-specialized-romin-toupe-size-vs-sit-bone-measurement-spec2.png
https://forums.roadbikereview.com/attachments/components-wrenching/286723d1379220605-specialized-romin-toupe-size-vs-sit-bone-measurement-spec3.png

Tämän mukaan olen juuri 143 ja 155 välissä joten seuraavaksi Romin 155 testiin. Tuon 143:n kanssa onkin olo että istuinluut keikkuvat satulan päällä ja siksi tuki ei ole yhtä hyvä kuin Powerin lättänässä.

e: erikoisesti menee nuo Specializedin koot kun Powerissa 143 oli sopiva leveys.

e2: SMP Blaster unohtui listasta. Melkein yhtä hyvä kuin Composit mutta ne pienet toppaukset söivät sitä hyvää ”kuppia” pois joten karsiutui jatkosta.

Mullakin powerissa turhan leveä koko painoi takareisiä, kapeampi ei.

Pron stealth on vähä samanmoinen jos vaihtoehtoa kaipaa.

Luin jotain Stealth vs Power arvioita puolisen vuotta sitten ennen Powerin hankintaa ja siinä testaaja kertoi että Stealth hinkkasi reisiin toisin kuin Power.

Romin 155 oli parempi kuin 143. Ei kuitenkaan niin hyvä kuin Composit elikkäs siirryn tästä nyt SMP jengiin morjens.

Pääseekö pk-alueella testaamaan SMP:n penkkejä ennen ostoa?

Classic bikessä on testisatuloita

Mä soittelin just Classic Bikesiin ja tiedustelun SMPn satuloita testattavaksi. Sanoivat, että satuloita saa kokeiluun viikoksikin panttia vastaan kun tulee vaan hakemaan.

Mulla on hakusessa jokin Canyon Enduraceen / mun ahterille sopica satula. Toi mukana tullut Fizik Aliante r5 tms tuntuu karmealta eikä cambium c15 oikein tunnu hyvältä. Droppia satulasta kahvoille on jonkin verran toisin kuin aikaisemmissa pyörissäni.

Ihan kaikkia malleja ei noilla ollut, olisin tänään mennyt ostamaan mutta tarjottiin eioota aika monen kohalla.

ps. tässä numeroita noista smp:n satuloiden malleista.