Pursuit fillarit






http://dl.dropbox.com/u/3576177/Pyorakuvia/Rossin%20EL%20performance/AMA/IMG_0158.JPG
http://farm8.staticflickr.com/7134/7083983889_927eb810f9_c.jpg
Kai näitä on vielä joku muutama mita en nyt loydä/muista…
Aika kovaa settiä.
pursui kesä

edit: Ja crustyn pursuittia odotellessa
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/529759_3619784507698_1666476523_2845582_741126130_n.jpg

Toi Ollin alaprofiilipyörä kiinnostelee myös. Hyvä kesä tulossa. Laitoin muuten riesen-stongan omaan pursottimeen, niin ei tarvi kurotella.
http://www.sweetiebag.com/product_images/details/riesen.jpg

onks mash, kagero etc pursuittei vaik niit oli muistaakseni tän langun alkuvaiheilla kehis viel. must ei.

pieni merenneito - 9:56, 21.5.2012 » onks mash, kagero etc pursuittei vaik niit oli muistaakseni tän langun alkuvaiheilla kehis viel. must ei.
ei oo ei.

niin, mietin tota hetken ja sit päätin laittaa vaan ton kimin lown. En kyllä tieda onko sekään…

Korjatkaa, jos olen väärässä, mutta eikö se perinteinen pursuit/lopro-määritelmä mene niin, että ajo-ote on samalla korkeudella kuin saman kokoisen rata-/maantiepyörän droppitangon alaote. Eli kainosti slouppaava yläputki ei tee pursuittia/loprota, eikä vaatimuksena ole takakiekkoa pienempi etukiekko
Like this:
https://lh6.googleusercontent.com/-wt1Gbeyi_sA/T6E0CiMUxZI/AAAAAAAABWQ/cUDrJai9RL4/s710/20120502_141717.jpg
http://i.imgur.com/IVBnv.jpg

Pikkuetukiekon etu ei ole pelkästään matalassa ajoasennossa, vaan siinä, että tiimipursuitissa pääsee lähemmäksi jonossa edelläajavaa ja näin parempaan imuun.

Zigura - 17:42, 21.5.2012 » Pikkuetukiekon etu ei ole pelkästään matalassa ajoasennossa, vaan siinä, että tiimipursuitissa pääsee lähemmäksi jonossa edelläajavaa ja näin parempaan imuun.
OLI ja PÄÄSI. Eriparikiekkopursuitit on nykyään kielletty oikeista kisoista, mikä värittää niitä parahultaisella hipstamatic-nostalgialla.

Joo toi jäi mainitsematta. Tosin syy eriparikiekkojen kieltämiseen kilpailuissa taitaa edelleen olla mysteeri?

Mutta kyllä tänä kesänä pitää saada jokkuetakaa-ajoskabat pystyyn, kun noita pörsöittejä ilmestyy lisää kuin sieniä sateella. Pikkukiekko säilyttää etunsa joka tapauksessa = WINNING

Vähän offtoba, mutta innostuin noista haamukuvista. Noita vois tyypit otella enemmänkin. Vois havainnollistaa geometrioita, setuppeja ja runkokokoja. Jos vaikka alottais näistä ns. virallisista YV-foorumin pyöristä. Vois jopa paljastua jotain AHAA! -juttuja. Katuradan mysteerit esiin :smiley:

Saako le prince gent 2011-pyörästä pursuittia vai onko se ikuisesti vaan semipursuit?

Tiedan etta mulla on jsn parempi kuva pyorista vierekkain mutta nailla kahdella tosiaankin oli aikalailla samalla korkeudella:
http://farm7.staticflickr.com/6159/6163960015_fb54f54f3d_z.jpg

Sehan myos riippuu siita mihin ajoon pyora on tarkoitettu. Kilpapyora ja pursuitti joo, mutta retkipyoran droppialaote on varmaankin korkeemmalla kuin pursuitin tanko. kuinka moni voi verrata pursuitin ja vaihdekilpurinsa kayttotarkoituksia?

Ei pelkastaan etta uci on kieltanyt pikku kiekot, mutta eiks eteen alas slouppaavat 'vaaka’putketkin oo kiellettyja?

TAytyy varmaan ottaa langdalesta vaihteet pois etta paasee jengiin mukaan… En oo viel paattany et pistanko sen mun ZIPP 4satasen langdaleen, koska sen etukiekon tarkotus oli enemmanki oldshool trikkailua varten.

Speedgovernor - 19:03, 21.5.2012 » Vähän offtoba, mutta innostuin noista haamukuvista. Noita vois tyypit otella enemmänkin. Vois havainnollistaa geometrioita, setuppeja ja runkokokoja. Jos vaikka alottais näistä ns. virallisista YV-foorumin pyöristä. Vois jopa paljastua jotain AHAA! -juttuja. Katuradan mysteerit esiin :D
Jos näitä duunaa, ois hyvä, että kattos mittakaavan kiekkojen halkaisijasta justiinsa kohdilleen ja sit laittas jomman kumman kiekon (ite laittaisn taka-) tarkalleen päällekkäin. Tällä tavalla näkis paitsi kulmat ja korkeudet myös akselivälin ja keskiön pituussuuntaisen sijainnin vaihtelut.

Joku rungonrakentelija tai muu tietäjä vois tässä välissä taas muistuttaa, et mikäs ton pursuit-geon merkittävin etu on normaaliin verrattuna (siinä käyttötarkoituksessa johon se on alunperin lanseerattu? Ei kai noita runkoja oo pelkästään emäputken ja stongan otsapinta-alan minimoimiseksi väännetty? Olikse keskiön saaminen taaemmas vai mikä tää nyt oli?

Voiko olla pursuit jos se ei ole ollut alkujaan pursuit?

http://www.retrobike.co.uk/forum/files/img_0858a_886.jpg
Tan kriittiset elementit on ainkin lyhyt wheelbase ja EPIC toeverlap -koska mennaan taysii.
sry vaihteet.

ja huom, vaikka taa nayttaa tosi pikkuselta, lontoon foorumilla taidettiin sanoa etta taa on m kokone eli 54 tai 56 pitka. satulaputki ja keskion sijainti hammentaa.

^Jestas mikä pyörä. Melko tiukka.

Mut joo tuohon et pursuitilla pääsee paremmin lähemmäksi ja imuun voisi lisätä vielä, että ilmeisesti risteyksissä/mutkissa kaarreajo on parempi pienemmällä etukiekolla. Tai näin mulle kerto eräs kisoja ajanut konkari omasta kokemuksestaan, kun oli sääntojen muutoksen toimesta joutunut vaihtamaan 650c kiekosta 700c:hen ja meinannut tämän vuoksi ajaa pöpelikköön mutkassa, kun pyörä ei enää kääntynyt samaan tapaan. Tarina ei tosin kerro, että oltiinko liikenteessä samalla pyörällä, johon oli vaihdettu haarukka, vaiko eri pyörällä.

^^ Tolla mennään tosiaan täysii, eturatas on ihan kunnioitettava, ja näyttää että vaihteet takan menee yhden hampaan porrastuksella ja pienimmästä mahdollisesta alkaen.
Sinällään vähän ihmettelen näitä pirun tiukkoja geoja, koska eikö siinä menis energiaa oikeeseen paikkaan, jos pyörä kulkee mahdollisimman vakaasti suoraan? Lyhyellä akselivälillä pyörä on toki ketterä ajaa, mutta jos maksimaalista nopeutta hakis niin äkkiseltään ottaisin vakaamman. Vai onko oletukseni nyt ihan väärä? Vaikka ei tää nyt liity mitenkään katukäytössä oleviin pursuiteihin.

Toi MKM on siis aika-ajopyörä, eikä pursuitti. Supertiukat kulmat ovat aerodynaamisempia, koska tiukassa paketissa on vähemmän turbulenssia. Toi lienee sen verran vanha runko, ettei siihen aikaan ollut tekniikkaa valmistaa nykyaikaisen näköisiä, aeroputkista valmistettuja runkoja, kuten tämä, tai tri-bareja ynnä muita nykyaika-ajovermeitä. Tossa MKM:ssa on kyllä melko erikoisratkaisut käytössä pienen paketin saavuttamiseksi, mutta kolmilehtinen takapakka raa’oilla välityksillä ja yksi eturatas (ja yksi vaihtaja & -vipu) olivat kyllä normiratkaisu. LFGSS.comissa on se mdcc-tester vai mikäs sen nimimerkki on, joka skabaili nuorna poikana samanlaisella kokoonpanolla ja postasi kuvan siitä. En jaksa selata sitä niiden Lo-pro lankaa läpi, mutta sieltä se löytyy.

Toisaalta kysymykseesi vastaten, niin tasaisempaahan se olisi ajaa letkeämmällä geometrialla, mutta ilmeisesti ilmanvastusjutut hidastavat enemmän kuin kiikkerä ajotatsi. Kai noi ammattilaiset osaavat pitää fillarinsa suorassa (toisaalta, kun katsoi ton Pozzovivon menoa Girossa pari päivää sitten, niin eipä se kovin suoralta menolta vaikuttanut).

Oikaiskaa, jos puhun ihan palturia.

suh sik

http://cdn.velospace.org/files/046.jpg

^^niin siis tosiaankin aika-ajopyora, joihin eteenpain slouppaavat vaihdepyorat kuuluu.
Tuli pyora vaan heti mieleen koska tassa on just naita muutamia geometriaan liittyvia elementteja vedetty ihan overiks.

Mutta niin, mita samaa/eroa aika-ajopyorissa ja pursuiteissa oikeastaan on?

^^ HAWT

E: no okei toi ketju on vähä antikliimaksi