O: Suolahappoa

tää foorumi on niin hassu ;:smiley:

Uima-allaskemikaaleja myyvistä puljuista pitäis löytyä. En kyl tiedä, että myyvätkö kelle tahansa ja 10 litraa voi olla pienin satsi.

edit: jaa taidatkin vaikuttaa Turussa, kysy Aqua Novasta.

Kyllä toi algolikin myy yksityisille ku menee vaan paikanpäälle hakeen. Ainakin mulle möivät aikoinaan.

33% on kohtuu väkevää kamaa. Kannattaa huolehtia ilmanvaihdosta, kun tulee happohöyryjä. Hanskat käteen ja suojalasit silmille. Ruoste lähtee ja lähtee metallikin.

Muista laimennuksissa “vesi ensin sitten happo, ettei tule käteen rakko”.

Edit: laimeampaa tavaraa http://rauta-prisma.fi/#!/products/maalit/maaliohenteet-ja-poistoaineet/maalinpesuaineet/tiilenpesu-kiilto-1-l

Kyäkö jos laitan vaan tosi paljon suolaa sitruunamehuun? Suolaa ja sitruunasta happoa?

Suolahapolla saa tosiaan tarpeeks vahvana lähtemään myös metallin. Tässä mielessä sitruuna- ja oksaalihapot on turvallisempia.

Jep, rautakaupasta saa ainakin jotain laastinpoistoon ja pesuainehyllyssäkin on muistaakseni ainakin 20% kunhan vaan kahtoo purkkeja. Niillä tehtiin vetyraketteja joskus pienenä. Ei pitäs olla kyllä sillä ongelmia irrottaa ruostettakaan. Kovat jätkät purkaa vanhan auton akun ja vetää rikkihapolla.

edit. en suosittele purkamaan akkua

Kiitos paljon vinkeistä! 10litraa löytyi aquanovalta. Tarvii varmaan vielä löytää oksaalihappoa jostain miedompiin hommiin

http://www.finroy.fi/suolahappo.html

Siitä vaan porukalla tilaamaan.

jaska-- - 13:12, 16.4.2014 » Kiitos paljon vinkeistä! 10litraa löytyi aquanovalta. Tarvii varmaan vielä löytää oksaalihappoa jostain miedompiin hommiin
Ihan mielenkiinnosta, paljonko maksoi?

24,30 maksoi 10litraa. Eli aikas edukasta

Kemikaalit kinosta! Hyvä hinta, minkäs rosenttista?

33%

On sitte helvetin vaikea kaataa siitä 10l täydestä kannusta läikyttämättä. Nopeella kaadolla se “ryöppyää”, hitaalla lähtee valumaan kylkiä pitkin. Pieni sivukallistus auttaa, mut silti kannattaa varoa, ettei mee kengille.

Groucho - 20:37, 16.4.2014 » On sitte helvetin vaikea kaataa siitä 10l täydestä kannusta läikyttämättä. Nopeella kaadolla se "ryöppyää", hitaalla lähtee valumaan kylkiä pitkin. Pieni sivukallistus auttaa, mut silti kannattaa varoa, ettei mee kengille.
Amatöörit ei osaa: isosta kannusta kaataessa kikka on kaataa väärinpäin eli kahva kohti maata ja kaatoreikä ylempänä.

T. vanha bensalenkkari

30l kannuilla ei ole läikkymisongelmaa.

Tuon kannun ongelma on liian pieni korkki, mut ehkä tuo kikka toimisi. En vaan tiedä miten kannusta saisi turvallisen otteen, jos sen kääntäisi kokonaan nurin. Vinottain se menee jotenkin.

Siis pitää kiinni kahvasta. Ei kaadu sormille kun käsi jää noron taakse.

Nii, ei riitä mulla tuohon rohkeus, vaikka onkin keinosiementäjähanskat.

No tarvii varmaan hakea ainakin suppilo jostain :slight_smile: ja saapahan kengät uuden ilmeen jos hiukan läikkyy :wink:

eihän tuo 33% tee vielä huttuakaan jos vähän läikähtää. Rohkeesti vaan