Runkomateriaaleista

Täällä revitään leipäläpeä otsaa myöten, kun usko omiin havaintoihinsa on niin vahva.

Hankalaksi tämän tekee se, että jotkut erot ovat ihmisen havaittaviakin, vaikka eivät suinkaan kaikki.

kidlina scientifikmäki : “pientä eroa ei ole olemassakaan”

asb - 16:57, 6.6.2016 » vittu mikä insinöörimeno teillä onks teillä kummallakaan tutkintoja aiheesta?
gradussani on luku mm. vasaroista ja vasaroimisesta

ja menin olettamaan että skidi ymmärtäisi edes jonkinlaiset perusteet jutuista ja vitsaili mutta en kyllä olekaan varma.

tossa tuhnuinen kuvahyvä linkki, laskekaa tota neliömomenttia erikokoisille putkille niin ymmärrätte miksi noi peräänkuulutetut labrakokeet on ihan turhia.

e: ja toi kimmokerroin on sit se homma mistä astro mainitsi aikaisemmin kun puhui atomitason hommista.

uskon väriteoriaan.

kunnes todellisuus itsensä meille toisin, mainittujen aukottoman tieteellisten koejärjestelyjen välityksellä, paljastaa.

se tiede on noiden laskukaavojen taustalla, ei niitä hatusta ole heitetty vaan kuvaa todellisuutta niin tarkasti että taidetaan vieläkin laskea tärkeät jutut noilla kaavoilla tietokonemallinnusten lisäksi varmistukseksi.

skidihän vie porukkaa ku josbanse parhaimmillaan

ihan kaikkea läppää ei kannata ottaa tosissaan

Itselle rakennesuunnittelijana noi jäyhyysmomentit ja taivutusvastukset on tuttuja juttuja joten päivän selvästi sen ymmärtää, että halkaisijan kasvaessa taivutusjäykkyys lisääntyy. Esim aluraami on jäykkä, koska putket on isoja, ei koska alumiini olisi erityisen jäykkää. Esim taipuma on kääntäen verrannollinen jäyhyysmomentin ja kimmomoduulin tuloon. Pienemmän kimmomoduulin esim alumiinilla 70GPa ja teräksellä kolminkertainen 210GPa putki on halkaisijan kasvaessa jäykempi, taivutusvastus on suurinpiirtein verrannollinen poikkileikkauksen reunimmaisen etäisyyden painopisteestä kolmanteen potenssiin.

Se, miten nämä tuntuvat raamissa eivät ole yhtä yksiselitteisiä, mutta esim keskiön alueen jousto sivusuunnassa vaatii putkien taipumista ja halkaisijaltaan suuremmat putket taipuvat vähemmän = runko on siinä suhteessa jäykempi. Tähän ei tarvita edes kokeilua, sillä putken halkaisijoiden (ja seinämäpaksuuden) tunteminen ja kampien, polkimen, keskiön yms mittojen tunteminen johtaa siihen, että polkemisvoimasta aiheutuma keskiön sivuttaissuuntainen taipuma voidaan laskea.

Siltikään ei voida sanoa yksiselitteisesti esim ajajan subjektiivisen näkemyksen laatua suhteessa tiedettyyn, mutta voidaan kyllä sanoa kumpi on jäykempi.

Ja juu, tiedän että skidi provoaa, mutta tuossa siis hieman avattuna.

ootte te söpöjä.

MOAR!

kid_scientifik - 21:22, 6.6.2016 » uskon väriteoriaan.
Nyt yhteisö. Kaivakaa mulle jostain BBC:n sateenkaarikaiutintesti kun en oo ite onnistunu sitä mistään löytämään. Kuullu vaan juttuja tietäjiltä. [tm] Summon mannine.

^
tässä

asb - 16:57, 6.6.2016 » vittu mikä insinöörimeno teillä onks teillä kummallakaan tutkintoja aiheesta?
mitkäs aiheet asb valitsi tältä listalta?

http://studyguides.aalto.fi/est/diplomi-insinöörin-tutkinto/tieteen-metodiikka.html

tällä hetkellä tunnen myötähäpeää heikosta huumorintajustasi

rautalanka: kommentti viittasi skidin hanakkuuteen kysellä tutkintojen perään, eikä sillä ollut mitään tekemistä keskustelun aiheen kanssa

tiedän
koitin vain leikkiä mukana :confused:

Kinesiksen alumiinirungoista kokemusta? Kovasti ainakin saarivaltion edustajisto näyttää tykkäävän.

Lähinnä siis että onko mitään järkeä ostaa palpaa, kun kuituakin saa hyvään hintaan? Terästä kevyempää tuo joka tapauksessa olisi.

Akseliväli kaksi senttiä Spessun levy-Tarmac -runkoa pidempi, mutta stäkit ja riitsit aika lailla yhtäläiset: 566 ja 397 mm vs 564 ja 395. Canyonin Enduracen “saman kokoinen” akseliväliltään yhtäläinen Kinesiksen kanssa, mutta stäkkiä 604 ja riitsiä 389.

Tekee vaan mieli future proof -maantierunkosettiä ja vaikka tuossa onkin muinainen keskiö, muilta osin aika kiva. Nimi kylläkin tyhmä.

EDIT: Eikä varmaan itse asiassa tämä ketju paras paikka tälle, mutta, no, kai tämä täällä voi olla.

Mitä järkee ostaa halpaa kuitua jos samaan rahaan saa hyvää palpaa?

No, samaa mieltä minäkin kyllä olen.

ramimiehen valinta: Cannondale CAAD12 Disc Road Frameset 2016 | Sigma Sports

Mä en oo ramimies ja vaikkakin CAAD on lähellä sydäntä, mä olen (tältäkin foorumilta) lukenut kaikkea muuta kuin hyvää Böbö Kolmekymppisestä.