Valokuvanäyttely. JATKOAIKAA

Voin räpsiä kuvia tota

vai vielä “räpsiä” – siinä sitä taas kunnioitetaan valokuvaamista käyttämällä viemäritermejä

edit: pitää tsekata mitä levyillä on tallessa…

Valokuvanäyttelylle peukku. Voin tulla talkoilemaan jos jotain talkoiltavaa tulee joskus

Kiitos hyvistä kommenteista!
Minulla on nyt pari päivää aika kiireistä duunissa, mutta laitan tämän viikon aikana jotakin konkreettista toimintaohjetta niille, jotka haluavat osallistua näyttelyyn.
Otan huomioon kommenteissa esille tulleet hyvät ideat.

Selvitän vielä perusajatusta. Ideana on tuoda myönteistä julkisuutta yksivaihdepyöräilylle. Yhtenä pontimena on ollut se, että Hesarin äänestyksessä emme olleet kovin hyvässä maineessa. Mutta mehän olemme fiksuja!

Toimintaohjeita odotellessa olisi hyvä heittää esille ajatuksia siitä kenen nimissä näyttely tehdään. Yksivaihdehan on melko anarkistinen verkkoyhteisö. Voiko näyttelyn tehdä Yksivaihteen nimissä? Kuka antaa valtuudet? jne…

En ole kaksinen kuvaaja, mutta osallistun mielelläni. Jos vedokset tulee verkkoon myyntiin niin voisin sellaisesta jopa useamman kympin maksaa. Varsinkin jos tuotot menee hyvään tarkoitukseen (nuoret projektoijat, yhteisöllinen kaljanjuonti tms.).

Idea hyvä. Voisko näillä tuotoilla tukea alen fiksiprojekteja?

^Tossa ois sinäänsä kyllä ideaa… Itse voisin ainakin uhrata kympin tai pari jos löytyy joku kiva kuva seinälle ja tuotto menee hyvään tarkotukseen.

liikkeessä varmaan velottavat enemmän. Eiks jostain noista nettipalveluista saa printit jollai eurolla kipale.

Selvitän alkuviikosta summan: kehys + paspis + printtaus. Se olisi osallistumismaksu. Kehystystyö menee talkoilla.

Voin jossain välissä katsella, että löytyyko koneelta erityisen kivoja kuvia. Tietenkin flickrissä jotain on.

Ollin idea on hyvä.

Tiedän, etten itse ehdi enkä edes jaksa osallistua tähän mitenkään muuten kuin tulemalla mahdollisiin avajaisiin juomaan pari kaljaa mutta haluan silti huudella puskasta kontribuoida jotenkin.

Joten itsestään selvät hommat, varmaan osa jo sanottukin mutta silti:

1.) löytyykö täältä kuvaajia jotka ovat valmiita antamaan otoksiaan käytettäväksi niin, että vedosten myynnistä mahdollisesti saatavat pienet tuotot voidaan käyttää näyttelyn kulujen kattamiseen?

2.) onko ketään jutusta innostunutta jolla olisi kokemusta vastaavan proggiksen järkkäämisestä, ja jopa mahdollisesti jotain hyödyllisiä kontakteja?

3.) helpointa ja vaivattominta näyttely olis tietty järkätä jonkun muun valmiin tapahtuman kylkeen, tyyliin BFF, mutta sopivia sellaisia ei nyt taida olla tulossa?

4.) ehdottomasti pitää olla tarkkaan valittu vain muutamasta henkilöstä koostuva raati joka diktaattorimaista valtaa käyttäen valitsee valokuvat. ehdotan, että sitten kun niin pitkälle mahdollisesti päästään, yksivaihde kollektiivisesti huutelee täällä sopivien itse kuvaajina ansioituneiden foorumin jäsenten nimiä valittavaksi raatiin.

5.) koska jengi diggaa ajaa älläreitä, esim. mahdollisten avajaisten oheen varmaan saadaan sellaiset järkättyä ja joiden osallistumismaksuista saatava symbolinen rahallinen tuotto voidaan käyttää vaikka parin bisselavan ja maapähkinöiden ja suolatikkujen ostamiseen avajaisiin.

Periaatteessa jonkun tällaisen vois järkätä muutaman kuukauden päästä pajafestin yhteydessä toki…

Biciolli - 12:17, 20.1.2014 » Kiitos hyvistä kommenteista! Minulla on nyt pari päivää aika kiireistä duunissa, mutta laitan tämän viikon aikana jotakin konkreettista toimintaohjetta niille, jotka haluavat osallistua näyttelyyn. Otan huomioon kommenteissa esille tulleet hyvät ideat. Selvitän vielä perusajatusta. Ideana on tuoda myönteistä julkisuutta yksivaihdepyöräilylle. Yhtenä pontimena on ollut se, että Hesarin äänestyksessä emme olleet kovin hyvässä maineessa. Mutta mehän olemme fiksuja! Toimintaohjeita odotellessa olisi hyvä heittää esille ajatuksia siitä kenen nimissä näyttely tehdään. Yksivaihdehan on melko anarkistinen verkkoyhteisö. Voiko näyttelyn tehdä Yksivaihteen nimissä? Kuka antaa valtuudet? jne…
Ei oo tarkoitus kuulostaa miltään tukarilta tai lytätä ideaa, mutta jos näyttelyn kohdeyleisö on suuri yleisö, niin näyttelyn [i]kuratoinnissa[/i] kannattaa ehkä jotenkin olla melko herkkä sille, että joku jarruton sliksikumifiksi talviolosuhteissa ei välttämättä kolahda kaikille, tai paranna mielikuvaa yksivaihteilijoista, vaikka olisi teknisesti miten hieno. Oon myynyt useemman tuhatta pääsylippua valokuvanäyttelyihin, ja siinä sivussa myös aika monta vapaan sisäänpääsyn pro-, semi-pro- ja harrastelijanäyttelyä nähneenä väitän, että ihan iisiä ei oo rakentaa näyttelyyn ns. kaarta, joka puhuttelisi edes kuvaamisesta kiinnostuneita. En ole silti mitenkään näyttelyn järjestämistä vastaan, ja lupaan itsekin tulla sen katsomaan jos/kun se jonnekin ripustetaan. En kuitenkaan usko, että millään näteimmät AMAkuvat -kollasilla ja träkständäysskabat markkalaagerit kädessä -kavalkadilla on kummoista vetovoimaa skenen ulkopuolella.
Biciolli - 12:17, 20.1.2014 » ... Ideana on tuoda myönteistä julkisuutta yksivaihdepyöräilylle. Yhtenä pontimena on ollut se, että Hesarin äänestyksessä emme olleet kovin hyvässä maineessa...
Sori OT, mutta mikä tämä juttu oli?

Hyvä, jos saatte homman tehtyä.

dILETANTTI - 13:26, 20.1.2014 »
Biciolli - 12:17, 20.1.2014 » ... Ideana on tuoda myönteistä julkisuutta yksivaihdepyöräilylle. Yhtenä pontimena on ollut se, että Hesarin äänestyksessä emme olleet kovin hyvässä maineessa...
Sori OT, mutta mikä tämä juttu oli? Hyvä, jos saatte homman tehtyä.
Varmaan [tää](http://www2.nyt.fi/20130614-aeaenestae-aersyttaevin-pyoeraeilijae/). Mainetta ehkä korjataan paremmin sillä ettei ajeta kylillä kuin muussivideoissa konsanaan ;) Mut peukku tekemiselle, pitäähän ihmisellä projekteja olla :)

Taidettiin viitata siihen NYT-liitteen kieli poskessa ja trollaushymy kasvoilla laadittuun ärsyttävin pyöräilijä-äänestykseen?
http://www2.nyt.fi/20130614-aeaenestae-aersyttaevin-pyoeraeilijae/

edit. hidas pyörän selässä ja netissäkin.

^ & ^^ Joo tuo juttu. Unohtunut kokonaan, kun oli peruspaska.

^^^^^^ jussi puhuu asiaa!
Esimerkiksi diktaattorimainen jury pystyy luomaan “taiteellisen kaaren” koko näyttelyyn.

Edit:
^ noita viitauksia Hesariin tarkoitin. Olimme toiseksi inhotuimpia sukkisten jälkeen.

Biciolli - 15:59, 20.1.2014 » ^ noita viitauksia Hesariin tarkoitin. Olimme toiseksi inhotuimpia sukkisten jälkeen.
Tästä nyt ei kannata välittää. Ensinnäkin koska Nyt. Toiseksi koska tuntuu, että tuolla liikenteessä kaikki ryhmät vihaa kaikkia toisia ryhmiä eniten. Ainakin jos kysytään niiltä yksilöiltä, joita kiinnostaa tuollaiseen kysymyksene ylipäätään vastata. Haters gonna hate.

http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/198/ztbx.png

Nyt pääsee vaikuttamaan!

Kutsun juryyn noin neljä henkilöä. Ilmoittautukaa tai ilmiantakaa kaverinne tässä langassa niin kaikki tietävät missä mennään. Laittakaa mukaan lyhyt kuvaus itsestänne tai ehdottamastanne henkilöstä, koska tunnen aika vähän porukkaa täältä foorumilta. Diktaattorina muodostan ehdotetuista henkilöistä sopivan juryn.

Jury päättää miten ja minne kuvaehdotuksia toimitetaan.

Aluksi kerätään kaikenlaisia kuvia pienessä (esim. VGA) formaatissa, joiden perusteella luodaan näyttelyn ”taiteellinen kaari”, sitten haalitaan täydennyksiä, jotta ”kaaresta” tulisi täydellinen.

Lopuksi pyydetään valituista kuvista täyden resoluution versiot. Täyden resoluution kuvan lähettäjä sitoutuu noin 20-25 euron osallistumismaksuun, joka kattaa kehyksen ja printtauksen. (Hyvä kuva pääsee joka tapauksessa. Jos 20-25 euroa on jollekin liikaa, kesitään sitten jotakin tukea.)

Juryllä ei ole kehystys- eikä pystytysvelvoitetta. Kutsutaan siihen sitten eri talkooporukka.