Yskivaihde Twitter

Trikootyyppi ajaa aina samalla kadenssilla (hirveä termi, pitäis olla tempo, mutta kun se sana on varattu tempo-ajoon huonon käännöksen vuoksi, …kele). Siis trikootyyppi ajaa aina samalla poljinnopeudella ja pyrkii käyttämään energiaa tasaisesti. Menee siis ylämäessä suhteellisen hiljaista vauhtia. Minulla käy aina joskus niin, että kun haluan pitää poljinnopeuden hyvänä enkä halua alkaa runttaamaan, niin ajan mäen ylös aika lujaa. Olen tietysti mäen päällä veren maku suussa ja lihakset maitohapoilla, mutta sittenhän voikin körötellä tasaisella tai alamäessä vähän aikaa. Jos mäkeen sattuu samaan aikaan trikootyyppi niin se suuttuu ja painaa mäen jälkeen kauhealla raivolla ohi. Jonkun pitäisi kertoa niille, että yksivaihteinen on eräänlainen vakionopeuspyörä eikä ylämäkiohituksesta tarvitse ottaa itseensä.

nuo uljaat asvaltti_soturit vakionopeuspyörillään

Kuka nappaa tosta sigun ekana?

Biciolli - 19:28, 6.7.2014 » [T]rikootyyppi ajaa aina samalla poljinnopeudella ja pyrkii käyttämään energiaa tasaisesti. Menee siis ylämäessä suhteellisen hiljaista vauhtia. Minulla käy aina joskus niin, että kun haluan pitää poljinnopeuden hyvänä enkä halua alkaa runttaamaan, niin ajan mäen ylös aika lujaa. Olen tietysti mäen päällä veren maku suussa ja lihakset maitohapoilla, mutta sittenhän voikin körötellä tasaisella tai alamäessä vähän aikaa. Jos mäkeen sattuu samaan aikaan trikootyyppi niin se suuttuu ja painaa mäen jälkeen kauhealla raivolla ohi. Jonkun pitäisi kertoa niille, että yksivaihteinen on eräänlainen vakionopeuspyörä eikä ylämäkiohituksesta tarvitse ottaa itseensä.
Hehe, mä oon henkisesti jonkunlainen yhdistelmä succishomoa ja yksivaihteilijaa. Vaihdepyörällä(kin) ajan yleisesti ottaen niin reippaasti kuin jaksan niin että polkeminen on vielä miellyttävää, oli alla sitten ylämäki, alamäki tai tasamaa. Ylämäessä toki vaihdan pienemmälle vaihteelle, mutta en mä kyllä mitään nollavauhtia jaksa jäädä vispaamaan vain jotta kadenssi pysyisi tasaisena. Mieluummin vähän kuritan reisiä tai tiukan paikan tullen runttaan putkelta, jolloin nopeus pysyy kohtalaisen samana.

Mutta tuo ohittelu on kyllä ihan mielenkiintoinen ilmiö. Mulla on aika vahva kilpailuvietti ja pieni kisailu kanssapyöräilijöiden kanssa on usein ihan piristävää (olettaen, että siihen on turvallinen mahdollisuus, ts. ei kaupunkialueella). Ja pakko tunnustaa, että kyllä mä saan jotain ihan erityislaatuisia kiksejä siitä, kun nonchalantisti ohitan jonkun kukkoilevan miespuolisen pyöräilijän, jonka naamalla paistaa järkytys siitä että NAINEN ohitti voi jumalauta. Kaikkein tyydyttävintä tämä skenaario on silloin, jos sitä on edeltänyt ees-taas-ohittelu, eli tyyppi haluaa väkisin päästä ohi mutta ei jaksa ylläpitää vauhtia vaan hyytyy, jolloin ajan ohi, jolloin testo aggro urgh minä päästä ohi urh kylläminänäytän, minkä jälkeen hyytyy jne. Hyvällä tuurilla oon itse pitänyt kohtalaisen tasaista ja ei-äärirajoilla olevaa vauhtia. Kun sitten lopulta kyllästyn ohitusleikkiin, siitä on helppo nostaa nopeutta pysyvämmin, jolloin kukkoilija jää lopullisesti taakse. Häh hää.

Muutaman kerran oon kyllä itsekin syyllistynyt ohitusleikkiin, mutta varsinkaan nykyään en jaksa ottaa nokkiini, jos joku joskus menee ohi. Onhan se aina ripauksen nöyryyttävää, mutta jos nyt joku on mua nopeampi niin hattu päästä vaan ja vilkutus perään. Ja itselle lisää reenii!

Ylämäkien ajaminen vauhdikkaasti/putkelta on mulle ihan oleellinen osa vaihdelenkkejäkin silloin kun ei ole hitaasta porukkalenkistä kyse. Ei riitä kärsivällisyys vaihtaa jokaisessa pikku töppyrässä pienelle keskiörattaalle ja veivata monta minuuttia mäkeä ylös. Samalla saa hyvin avattua paikkoja ja venyteltyä jäseniä.

Kyllähän noita minivälityksillä mäkiä ajavia näkee, osa ajaa sen takia ettei kunto riitä ja osa ihan sen takia että on kevyellä lenkillä. Ja jollain voi olla takana jo 100+ km.

vois mennä myös fiksipirkkaan ehkä. jos on 3 samannäköistä tuubia jotain ja kahdessa lukee aloe gel niin summassa otettuna otat sen kolmannen ja hierot runsaasti iholle ennenkuin tajuat että kolmas olikin kylmägeeliä. aukespas allergianenä sit samalla.


kayarit lähti ja heti täällä speksataan

speksaa 2x12" ja 2x20" ja tuoleihin tietty jokaiseen oma pienempi.

Kuinka monta subbaria mahtuu pieneen hiaceen?

Missä te ajatte? Musta on menny ohi tänäkin kesänä noin miljoona pyöräilijää, mutta en muista että kaupunkialueen ulkopuolella yhtään yksivaihteista.

Ohhoh. Meni viikonloppu niin tuhdissa, etten muista edes lukeneeni YV:tä.

Hei mites tää heinänuhahomma? Nyt 20 min istunu Härkäpakarilla ku ei nää mitään oireiden takia ja töihin pitäis ajaa. Vitu ny hei.

Silmiä kirvelee/kutittaa ja en muista milloin nenässä virrannut kunnolla ilma. Eli ihan perus.

Maanantai ja 30v-synttärit. Voin yllättävän hyvin, vaikka olenkin hieman voipunut.

Eka loma aamu 1/5

seittemäs seittemättä ja eka päivä duunia nyt kahden viikon lomailun jälkeen. loma oli PARAS. tänään saa mustakissa kuljettaa emäntänsä töihin ekaa kertaa. osaankohan laittaa työvaatteet oikein päin päälle.

te, joilla ei oo tänään duunia, pitäkää nyt hitto huolta siitä, että makaatte ulkona mahdollisimman paljon. siel on aivan mieletön keli.

ihana kesä!

lomaerä numero yksi takana. nyt takaisin pelastamaan maalimaa.

DanielBraun - 8:18, 7.7.2014 » Silmiä kirvelee/kutittaa ja en muista milloin nenässä virrannut kunnolla ilma. Eli ihan perus.
Nasonex on ihmeaine. Piipahda lääkärillä. Se otetaan nenän limakalvon kautta, siis suihkeena. Alkaa vaikuttaa parissa-kolmessa päivässä. Sitten voi mennä vaikka tyttöystävän kanssa heinälatoon.
peltsip - 23:08, 6.7.2014 » vois mennä myös fiksipirkkaan ehkä. jos on 3 samannäköistä tuubia jotain ja kahdessa lukee aloe gel niin summassa otettuna otat sen kolmannen ja hierot runsaasti iholle ennenkuin tajuat että kolmas olikin kylmägeeliä.
Itse olen pessyt hampaat aloe vera -geelillä. En nyt ehkä suosittelisi, vaikka antibakteerinen onkin.

kihlattu oli pistämässä sinistä yleisrasvaa naamaan ensimmäisiä kertoja kylässä ollessaan, mutta huomasi sentään ajoissa.

tyypin tuntien en uskonut ettei muka ehtinyt laittaa silloin, enkä usko vieläkään.